Πως εγκαθιστώ παλαιότερη έκδοση του Blender?

Γεια σας
Επειδή οι τελευταίες εκδόσεις του Blender έχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά την κάρτα γραφικών και επειδή θέλω να εγκαταστήσω το Blender σε υπολογιστή με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, πως μπορώ να το εγκαταστήσω σε υπολογιστή με Linux Mint Cinnamon 20.2; Προφανώς δεν μπορώ να εγκαταστήσω την τελευταία έκδοση του Blender, όμως πως μπορώ να εγκαταστήσω μια παλαιότερη έκδοση του Blender που δεν υπάρχει στο αποθετήριο;

Ποια έκδοση του blender θέλεις;

Κατ αρχήν δοκίμασες να δεις αν τρέχει; Το Blender έχει αρκετές αλλαγές και αν θέλεις να το μάθεις είναι καλύτερα να έχεις τελευταία έκδοση. Οπότε θα έκανα μια δοκιμή πρώτα.

Αν πραγματικά θέλεις μια παλιότερη έκδοση, τότε διάλεξε

που το βρήκα αυτό; Μα στις ιδιότητες της εφαρμογής στο Steam :innocent:

Εγκαθιστάς το snap (sudo apt install snapd) και μετά (ως ευκολία) στο snapcraft μπορείς να βρεις την εντολή που χρειάζεται να εγκαταστήσεις μια παλαιότερη έκδοση. Π.χ. για 2.93lts:

sudo snap install blender --channel=2.93lts/stable --classic

Για Flatpak που έχει προ-εγκατεστημένο το Mint γίνεται αλλά είναι κάποιος πιο πολύπλοκο.

1 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Argi
Θα ήθελα την έκδοση 2.79 του Blender επειδή παλαιότερα, όταν αυτή η έκδοση υπήρχε στο αποθετήριο, την είχα εγκαταστήσει από εκεί και λειτουργούσε ικανοποιητικά. Εκείνη η έκδοση δεν ήταν απαιτητική σε Hardware. Μετά την έκδοση 2.80, το Blender απαιτεί ξεχωριστή κάρτα γραφικών, με την ενσωματωμένη δεν κατάφερα να το εγκαταστήσω.
Asfodelus
Δοκίμασα να εγκαταστήσω την έκδοση που υπάρχει στο αποθετήριο, όμως η εγκατάσταση δεν προχωράει. Ίσως κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης να εντοπίζει ότι δεν έχω τα ελάχιστα System Requirements.
Konfu
Δυστυχώς δεν έχω καμία εμπειρία από snapcraft και στο flatpak δεν υπάρχει η έκδοση 2.79.

μπορείς να δοκιμάσεις με appimage διαφορετικά δες εδώ

1 «Μου αρέσει»

Τη 2.79 στο snap μπορείς να την εγκαταστήσεις με:

sudo snap install blender --channel=2.79/stable --classic