Ψηφίστε για τη δημιουργία native linux client για virtual background tool

Στις μέρες μας πολύς κόσμος εμπλέκεται με τηλεργασία, τηλεκπαίδευση κτλ. Η ανάγκη για virtual background tools είναι αυξημένη, είτε για πιο επαγγελματικό look στις τηλεδιασκέψεις μας είτε για λόγους ιδιωτικότητας. Στα windows ένα από τα καλύτερα εργαλεία για αυτή τη δουλειά, που δεν απαιτεί green screen είναι το Xsplit Vcam (επί πληρωμή). Δωρεάν εργαλεία που να φτάνουν σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν. Το Vcam μπορεί να προσθέσει φόντο μια εικόνα ή ακόμα και video με εξαιρετική επιτυχία, δημιουργώντας μια εικονική κάμερα και αυτήν την κάμερα την δηλώνουμε ως είσοδο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων χρησιμοποιούμε.

Προσωπικά αναγκάζομαι και χρησιμοποιώ windows για την τηλεργασία μου, καθώς η εταιρεία που εργάζομαι έχει επιλέξει λογισμικό windows only, αλλά ακόμα και αυτό να μην ίσχυε, πάλι σε windows θα εργαζόμουν λόγω του ότι έχω ανάγκη το xsplit vcam.

Στα forums του Vcam έχει ξεκινήσει ένα δημοφιλές feature request για ανάπτυξη linux client.

Παρακαλώ πολύ να στηρίξετε την προσπάθεια με ένα upvote και σχόλιο. Ακόμα και να μην το χρησιμοποιείτε ή να μην σας χρειάζεται, είναι κάτι που θα βοηθήσει στην περαιτέρω διείσδυση του Linux.

https://ideas-xvc.xsplit.com/suggestions/85211/linux-support-for-vcam

Ευχαριστώ πολύ!

7 Likes

Δεν ειμαι σιγουρος, αλλά νομιζω οτι αυτο μπορεις να το κανεις και με το obs που υπαρχει στα αποθετηρια των περισσοτερων διανομων.

edit
βρηκα και ενα σχετικο λινκ → https://www.scs.stanford.edu/~dm/blog/hide-webcam.html

2 Likes

Δεν ειμαι σιγουρος, αλλά νομιζω οτι αυτο μπορεις να το κανεις και με το obs που υπαρχει στα αποθετηρια των περισσοτερων διανομων.

edit
βρηκα και ενα σχετικο λινκ → https://www.scs.stanford.edu/~dm/blog/hide-webcam.html

Υπάρχουν κάποιες τέτοιες χρονοβόρες και “εραστιτεχνικές” λύσεις, αλλά δυστυχώς καμία σχέση η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Δεν υπάρχουν open source λύσεις για virtual background με ποιοτικά αποτελέσματα…

Καλή ιδέα, αλλά αυτή την δυνατότητα (για backgroud photo ή blur background) την παρέχουν πλέων οι περισσότεροι clients όπως το Skype, Teams, Zoom (τουλάχιστον αυτά έχω δοκιμάσει).

1 Like

Όχι στο Linux (τουλάχιστον με open source radeon drivers που είμαι εγώ). Το screenshot από πού είναι;

Αλλά ακόμα και στα windows το xsplit είναι 2-3 κλάσεις ανώτερο ως προς την τελική ποιότητα, ειδικά όταν κουνιέσαι. Επίσης το xsplit σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις background video, χωρίς τη μανούρα του OBS

Skype σε Windows 10.