Πρόβλημα στο boot

Καλησπέρα. Είμαι καινούργιος εδώ και αντιμετωπίζω ένα θέμα με το λαπτοπ μου. Το λαπτοπ είναι το HP Mini Notebook 200-4200. Είχα εγκαταστήσει Linux Mint 19.2. Λόγω διαφόρων προβλημάτων με τους drivers δεν δουλευει και πολύ καλά το λογισμικό στο συγκεκριμένο λαπτοπ ανοίγει και δουλεύει αλλά σέρνεται εξαιτίας μη ύπαρξης 3d acceleration. Τέλος πάντων να μην τα πολυλογώ ήθελα να εγκαταστήσω το Porteus KDE 32bit καθώς η cpu είναι 32bit και δεν μπορείς να περάσεις 64bit λογισμικά. Το θέμα όμως δεν είναι εκεί. Το πέρασα σε στικ και άνοιξε από live usb το Porteus. Έκανα εγκατάσταση με Porteus Installer μέσω του Porteus από το στικακι και έκανα reboot. Από εκεί και πέρα έγινε η στραβή. Βγάζει το εξής:

SYSLINUX 4.06 EDD 0x5089068d Copyright (C) 1994-2012 H. Peter Anvin et al
Could not find kernel image: /EFI/boot/syslinux.cfg
boot: _

Με αποτέλεσμα να μην bootarei στο Linux Mint 19.2 που είχα εγκατάσταση. Τι μπορώ να κάνω για να λύσω το πρόβλημα αυτό;
Αν μπορέσετε να με βοηθήσετε θα το εκτιμούσα πάρα πολύ. Ευχαριστώ.

Καλώς ήρθες @Spiros19 στην παρέα μας. Ξαναγράψε το στικάκι με το Rufus (στα windows) και ξανακάνε την εγκατάσταση.

εννοείς αυτό: https://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/hp-mini-200-4200/prod2860022pp/

έχει επεξεργαστή Intel Atom N2600 1.60 GHz

Instruction Set 64-bit

1 Like

Ναι το ISO του Porteus. Πως το πέρασες στο στικάκι αρχικά;

Οκ κατάλαβα. Το δοκίμασα αλλά δεν αλλάζει κάτι. Πάλι το ίδιο εμφανίζει.

1 Like

νομιζω πως η τελευταια απαντηση εδω → https://askubuntu.com/questions/524875/booting-from-a-usb-on-a-pc-syslinux-boot-promt ισως σε βοηθησει

to porteus νομιζω δεν εγκαθισταται στον σκληρο. ειναι μονο live. kαι νομιζω δεν υποστηριζεται πλεον. δοκιμασε αλλη διανομη ελαφρια οπως πχ sparky linux.

Δεν το ήξερα αυτό αλλά μάλλον κάτι τέτοιο θα ισχύει. Όμως δεν κάνει boot από άλλο στικακι. Μόνο με το συγκεκριμένο που έκανα εγκατάσταση το Porteus. Αλλιώς δεν ανοίγει καθόλου

Δεν έχω βγάλει άκρη ακόμα. Έχω δοκιμάσει πάρα πολλά άλλα δεν δουλεύει τίποτα και δεν κάνει boot από κανένα άλλο στικακι οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα να εγκαταστήσω ένα άλλο λογισμικό. Τι μου προτείνεις να κάνω;

Δεν το καταλαβαίνω αυτό, Ποια έχεις δοκιμάσει και λες κανένα άλλο στικάκι;
Υπάρχουν δύο τουλάχιστον θέματα,

  1. είσαι σίγουρος ότι καις σωστά τα στικάκια;
  2. μπορεί όντως να έχεις θέμα με τα 64bit ή ακόμα και με τούς 32bit PAE πυρήνες (μού έχει συμβεί ακόμα και σε επεξεργαστές που υποτίθεται υποστηρίζουν) Σε αυτήν την περίπτωση πάλι το Sparky βοηθάει πολύ αφού έχει nonPAE 32bit έκδοση.

Δοκίμασα το Sparky Linux, Windows 10 και το Linux Mint 19.2. Ακόμη δοκίμασα να περάσω και το Porteus σε ένα άλλο στικακι. Τίποτα από όλα αυτά δεν λειτουργησε. Το Sparky Linux 32bit non-pae κατέβασα και έβαλα στο στικακι αλλα δεν κάνει boot.

νομίζω ξεκάθαρα δεν καις σωστά τα στικάκια.

Νομίζω το έλυσα. Τα έσβησα όλα από τον δίσκο και ξαναέκανα εγκατάσταση το Porteus. Κάνει boot χωρίς το στικακι τώρα και μπαίνει κατευθείαν στο Porteus Linux χωρίς να βγάζει αυτό το σφάλμα.