Πρόβλημα στην απαπαραγωγή video στον Firefox

Πριν μερικές μέρες έγινε αλλαγή σύνδεσης σε vdsl και ακολούθως αλλαγή router(zte H288A). Από τότε λοιπόν, και ενώ αλλού δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, στον Firefox η αναπαραγωγή του video(youtube ή embeded video links) σχεδόν πάντα έχει πρόβλημα. Δηλαδή καθυστερεί αρκετά να ξεκινήσει η αναπαραγωγή(πολύ περισσότερο απ’ ότι πριν που η σύνδεση ήταν adsl2), είτε δεν ξεκινάει καθόλου βγάζοντας σφάλμα ότι δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή του βίντεο. Είναι ελάχιστες οι φορές που λειτουργεί κανονικά. Σε chromium που δοκίμασα 2-3 links αναπαράγoνται χωρίς πρόβλημα. Το ίδιο και σε vlc, το ίδιο και σε Firefox σε windows. Καμία ιδέα? Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση στο firefox που μου διαφεύγει?

Μάλλον τσάμπα το δημιούργησα το θέμα. Από κάποιες αναζητήσεις τις τελευταίες μέρες δεν είχα βρει τίποτα που να βοηθάει. Μόλις πριν λίγο όμως έκανα μια ακόμη απόπειρα και αν και δεν βρήκα λύση, μια ανάρτηση μου υπενθύμισε να κάνω αυτό που κάνω συνήθως, αλλά κακώς το παρέβλεψα στην περίπτωση του firefox. Να τον εκτελέσω από τερματικό. Έτσι λοιπόν εμφανίστηκε το παρακάτω σφάλμα:
/usr/share/libdrm/amdgpu.ids: Permission denied
του οποίου η αναζήτηση οδήγησε εδώ:

Ρυθμίζοντας λοιπόν το media.rdd-process.enabled σε false, ενώ παραμένει το media.ffmpeg.vaapi.enabled true στο about:config φαίνεται πως το πρόβλημα λύθηκε.

1 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 2 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.