Πρόβλημα με τον 2ο σκληρό δίσκο

Λοιπόν, δεν είμαι αρχάριος με το Linux (εδώ και αρκετό καιρό έχω μόνο το Mint εγκατεστημένο στο pc μου), αποφάσισα όμως να βάλω και τα windows αυτή τη φορά (ελέω Webex application). Έχω έναν ssd σκληρό μοιρασμένο λοιπόν σε dual boot και έναν 2ο hdd (data).
Ε λοιπόν όχι πάντα (1,2 φορές την εβδομάδα) κάνει το εξής κουλό. Όταν πάω από το Mint στον 2ο σκληρό ενώ τον ανοίγει κανονικά, δεν έχω δικαίωμα να δημιουργήσω αρχείο ή να κάνω delete κάποιο άλλο. Πρέπει να μπω στα Windows και μετά όταν ξαναπάω Mint δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι κάτι που πρέπει να πειράξω στις ρυθμίσεις των Windows???

Το πρόβλημα είναι το fastboot ή όπως λέγεται (δεν θυμάμαι) στα windows. Ουσιαστικά τα windows δεν κλείνουν κανονικά και αφήνουν τον δίσκο σε μια κατάσταση ετοιμότητας για την επόμενη εκκίνηση. Δεν μπορείς να τον επεξεργαστείς από άλλο λειτουργικό καθώς τα windows που δεν θα είναι ενημερωμένα για αυτό ουσιαστικά θα χάσουν δεδομένα. Οπότε το Mint για να σε προστατέψει το ανοίγει χωρίς δικαιώματα εγγραφής.

Αν θες να μην συμβαίνει θα πρέπει να απενεργοποιήσεις την γρήγορη εκκίνηση τών windows.

Ωραία…
Από πού??Το ψάχνω στις ρυθμίσεις ή στο Bios?

Κάπου στις ρυθμίσεις τών windows, όχι στο Bios. (αλλά δεν ξέρω πού γιατί δεν έχω windows)

Ευχαριστώ πολύ, θα το δω… Και εγώ έχω καμιά 10αριά χρόνια να δουλέψω σε windows!!!

Αν ο υπολογιστής δεν είναι παλιός και για ζητήματα τύπου εφαρμογή webex, είναι προτιμότερο να στήσεις εικονική μηχανή παρά dual boot.

οκ. Το βρήκα στον πίνακα ελέγχου και το ξε-τίκαρα. Τώρα νομίζω θα διορθωθεί το πρόβλημα… Ευχαριστώ πολύ.

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 2 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.