Προβλημα με (MOC)

Καλημέρα
Εδω και λίγες ωρες αντιμετωπίζω ενα “περίεργο” θεματάκι ;)
Εγινε καποια αναβάθμιση - update , σε Mint (System: Kernel: 5.11.0-38-generic x86_64 bits: 64 compiler: N/A Desktop: Cinnamon 5.0.6 wm: muffin dm: LightDM Distro: Linux Mint 20.2 Uma base: Ubuntu 20.04 focal )
Και λίγο πριν τελειώσει μου εβγαλε ενα μηνυμα για καποιο MOC, επειδή εχω λεει ενεργοποιημενο το secure boot στο BIOS -UEFI κατι τετοιο, δεν το απομνειμόνευσα κιόλας :slight_smile:
Και μου ζητησε να βαλω ενα password οταν θα κανει reboot για να υποστηρίζονται οι “τριτοι drivers των εξαρτιμάτων μου”
Το εκανα, ολα καλά, εκανε μπουτ, μπηκε ξανα στο Mint αφου μου εβγαλε μια μπλε οθονη που ζητησε το password που ειχα βαλει και ξεκίνησε κανονικά το σύστημα.
Το πρόβλημα ομως που αντιμετώπισα μετά, δεν το “ειδα να ερχεται”…
Το συστημά μου ειναι σε Duall Boot με WIN10 και τώρα όταν μπαίνω στα WIN, δεν υπάρχουν οι drivers για την κάρτα WIFI του μηχανήματος, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συνδεθώ στο δυκτιο , παρα μονο όταν γυρίζω στο Mint.
H ερώτησή μου είναι : αντιμετώπησε κανεις κατι παρόμοιο; και αν ναι υπάρχει λύση;
Ευχαριστώ.

Ανεξάρτητα του πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα που αναφέρεις φαίνεται ότι δεν έχει σχέση με το mint αλλά με τα WIN10 αφού εκεί έχεις πρόβλημα και όχι στο mint. Δε μπορεί να επηρεάσει το ένα λειτουργικό τους drivers του άλλου. Υποθέτω λοιπόν ότι όλα αυτά που σου ζητήθηκαν είχαν σχέση με το BIOS και τα Win10 παρά με το mint. Οι αποχρώσεις του μπλε άλλωστε είναι συνήθως χαρακτηριστικό των Win και όχι του Linux.
Έχω πολλά χρόνια να χρησιμοοιήσω τα windows(τουλάχιστον εκτεταμένη χρήση) αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να επανεγκαταστήσεις τον οδηγό για το wifi μέσω του διαχειριστή συσκευών:

Mε δεξί κλικ πάνω στη συσκευή μπορείς ν’ ανοίξεις τις ιδιότητες και απο εκεί να κάνεις ενημέρωση/εγκατάσταση του οδηγου. Απ’ όσο θυμάμαι οι συσκευές που είναι εγκατεστημένες έχουν κρατημένο στο system ένα αντίγραφο του “πακέτου” εγκατάστασης, οπότε είτε αυτόματα ή χειροκίνητα μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς να χρειάζεται λήψη του. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να το ψάξεις.
Μπορείς ακόμη, αφού έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του mint, να κάνεις από εκεί αναζήτηση για τον οδηγο της συσκευής wifi που έχεις, να τον κατεβάσεις και μετά να κάνεις την εγκατάστασή του στα windows.