Πρόβλημα με κάρτα δικτύου εμφανίζεται μόνο το lo

Δοκίμασα να κάνω εγκατάσταση του ubuntu 21.10 με το debootstrap και έχω πρόβλημα με τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Έκανα τις ρυθμίσεις του δικτύου από περιβάλλον chroot, αλλά όταν εκκινεί το ubuntu δεν εμφανίζεται καν η συσκευή με την εντολή “ip address”, αλλά μόνο το lo. Η κάρτα δικτύου είναι ενσωματωμένη στη μητρική της realtek και το σχετικό module είναι το rt8169, το οποίο απ όσο ξέρω είναι μέρος του πυρήνα. Εγκατέστησα πάντως και το linux-firmware αλλά η εντολή “modprobe” δεν το βρίσκει. Καμιά ιδέα τι λείπει? Σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις(arch, debian κλπ) που έχω δοκιμάσει στο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοιο θέμα και φορτωνόταν κανονικά.
EDIT:
Το πρόβλημα λύθηκε, έλειπαν κάποια πακέτα. Μετά την εγκαταστασή τους εμφανίστηκε η συσκευή κανονικά.

1 «Μου αρέσει»

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει είσαι! Πλάκα κάνω φυσικά! Χαίρομαι που βρήκες άκρη!

:smiley: :smiley: Αυτό συμβαίνει επειδή πάντα ψάχνω και πριν κάνω κάποια ερώτηση, αλλά και κατά τη διάρκεια που περιμένω κάποια απάντηση και δοκιμάζω διάφορα. Οπότε κάπου κάπου βρίσκω λύση χωρίς να χρειαστεί βοήθεια τελικά :slightly_smiling_face:.

1 «Μου αρέσει»

Αλλά δεν μας είπες πας ούτε πως έγινε στην περίπτωση που προκύψει το ίδιο θέμα σε κάποιον άλλο φίλο μας.

Έγραψα ότι έλειπαν κάποια πακέτα. Το λάθος που έκανα είναι ότι εγκατέστησα μόνο τον πυρήνα. Με την εγκατάσταση του πακέτου “linux-generic”(χωρίς έκδοση δίπλα του) που φαίνεται ότι είναι μετα-πακέτο και εγκαθιστά και άλλα εκτός απ’ τον πυρήνα σκέτο, λυθηκε το πρόβλημα.

1 «Μου αρέσει»