Πρόβλημα ήχου στο Debian Testing

Καλησπέρα,

Χρησιμοποιώ Debian Testing και παρατήρησα ένα πρόβλημα με τον ήχο.
Χρησιμοποιώ external monitor και κάθε φορά που ακούω μουσική και την κλείνω μετά από 4-5 δευτερόλεπτα ακούγεται ένας ήχος που απενεργοποιεί τον ήχο. Με την έναρξη ενός αρχείου με ήχου έχω ξανά ήχο.
Το έχει συναντήσει κάποιος;

Ευχαριστώ

1 Like

Σε παλιο laptop με Debian Stable 32αμπιτο…

Οταν λες External monitor εννοεις συνδεδεμενο με HDMI? Η κατι αλλο; Σε τι συστημα σου παρουσιαζεται αυτο το προβλημα;

ναι συνδεδεμένο με HDMI, 64bit.

Ανοιξε τερματικο και τρεξε:

alsamixer -c0

Αν δεν δεις αναφορα σε HDMI τοτε δοκιμασε:

alsamixer -c1

αν γινεται και στις δυο περιπτωσεις να ανεβασεις ενα screenshot θα βοηθουσε.

1 Like

alsamixer -c0

Δοκιμασε εδω να κανεις disable το Auto Mute Mode και δες αν αυτη η αλλαγη διορθωνει το θεματακι με τον ηχο.

2 Likes

Δυστηχώς όχι δεν σταμάτησε.

Για δοκιμασε ενα restart και δες αν α) κρατησε την αλλαγη στο alsamixer και β) αν με το που αλλαζεις απο κανονικο ηχο σε HDMI αλλαζει κατι.

Δεν την κράτησε την άλλαγή.

ΟΚ ξανακανε disable το Auto Mute Mode και μολις βγεις απο το alsamixer τρεξε:

sudo alsactl store

Λογικα και αν το Buster δεν σου κανει κονξες θα πρεπει να δουλεψει και να κρατησει την αλλαγη.

Restarτ και ξανα τσεκαρε το alsamixer για να δουμε τι κανει. Η αλλη λυση ειναι να δουμε τι παιζει με το setup του HDMI αλλα δεν θελω να μπω ακομα εκει μεχρι να αποκλεισουμε την λυση του alsamixer.

σώθηκε το alsamixer, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Μάλλον το hdmi κάνει κάτι