Πρόβλημα εγκατάστασης Linux mint 19.3

Γειά σας ξανά.
Σε προηγούμενο νήμα όπου ανέπτυξα το προβλημα με τις ενημερώσεις που έχω, πολλοί έσπευσαν να με βοηθήσουν και το εκτιμώ ιδιαίτερα.
Τελικά καταλήξαμε ότι θα πρέπει να βάλω τα linux 19.3 μια κ τα δικά μου είναι τα 17.3 που δεν υποστηρίζονται πια.
Μόλις το άκουσα σκέφτηκα, ωχ!!! Καλύτερα να παω ξανα φανταρος από το να κάνω τέτοιο πράγμα. Με διαβεβαιωσατε ότι δεν είναι τπτ, 30 λεπτά δουλειά.
Αμ δε!!!
Κατέβασα το linux 19.3, επαλήθευσα το iso με τη χρηση τερματικού κ των δύο αρχείων txt, το ενεγραψα σε bootable usb stick και έκανα επανεκκίνηση για να μπουταρει απο το φλασάκι.
Βγάζει το λογότυπο των Linux λοιπόν, με αυτό το 3d πλέγμα στο background και εδώ σταματάει η ωραία ιστορία!
Περιμένω πάνω από μισή ώρα κ το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν λέει να ξεκολλήσει κ να προχωρήσει στην επόμενη οθόνη.
Ξανακατεβασα κ δεύτερη φορά το iso μήπως έγινε κάτι λάθος, ξαναέκανα επαλήθευση του iso, ξαναέκανα boot και ως εκ του θαύματος πάλι παπαλα!
Δεν εγκατέλειψαν, χρησιμοποίησα δεύτερο φλασάκι, μήπως το πρώτο ήταν blr (μπι-ελ-αρ, beoynd local repair για τους παππούδες του φόρουμ, αν θυμούνται στην εκφραση :slight_smile:). Το αποτέλεσμα? Παπαλα!
Άλλαξα θύρα usb μήπως μουλαρωσε η πρώτη, παπαλα στο τετράγωνο αυτή τη φορά!
Γιατί δεν προχωράει?

Όχι Γιάννη, δεν έχω dual boot

Λοιπόν, Τάλως, θα δοκιμάσω τη δεύτερη λύση που προτείνεις, να εγκαταστήσω δηλ το 19. Η πρώτη λύση σου είναι 100000% ανέφικτη. Έδωσα την εντολή που μου παραθέτεις στο terminal κ μου έβγαλε μνμ “φίλε, πας καλά? Μου δίνεις εντολές.που είναι ανύπαρκτες? Βρε ουστ από δω!” Όλα αυτά βέβαια τα εννοούσε, καταλαβαίνεις:slight_smile: Μια μόνο σημείωση, από τη στιγμή που προσπάθησα να εγκαταστήσω τα 19.3 σταμάτησε να ανταποκρίνεται το touchpad. Δεν του έδωσα σμσ γιατί έτσι κ αλλιώς χρησιμοποιώ ποντίκι σε θύρα usb. Φυσικά όταν προσπάθησα ανεπιτυχώς να εγκαταστήσω τα 19.3 ξεσυνδεσα το ποντίκι από το usb

Λοιπόν Τάλως, πετυχεσιά μεγάλη! Με τα 19 η εγκατάσταση τρέχει κανονικά. Δεν έκανα επαλήθευση του iso γιατί είχα νεύρα, ελπίζω να μην στραβωσει η εγκατάσταση. Υποθέτω ότι η αναβάθμιση σε 19.3 γίνεται μέσα από την διαχείριση ενημερώσεων.
Σας ευχαριστώ βόλους για άλλη μια φορά.

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα @pantelhs_tsetsos, και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

Στον υπολογιστή σου έχεις dual-boot;

1 «Μου αρέσει»

Δες αυτό

ειδικά στο σημείο που λέει για “nomodeset”

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις με την 19.0. Αν περαστεί η αναβάθμιση σε 19.3 είναι στην συνέχεια πολύ απλή και σε καθοδηγεί.

2 «Μου αρέσει»

δοκιμασε αλλη διανομη. αν γινει και σε δευτερη και σε τριτη κατι αλλο συμβαινει.

1 «Μου αρέσει»