Προσθήκη εικόνας σε μια USB κατάτμηση

Ένα γρήγορο κόλπο για να βάλεις μια διαφορετική εικόνα σε κάθε USB στικάκι. Οι λόγοι; Ομορφιά καθώς και να τα ξεχωρίζεις.

Στο USB θα προσθέσουμε 2 αρχεία. Ένα με όνομα autorun.inf που θα περιέχει τα παρακάτω:

[autorun]
icon=autorun.ico

Επίσης, θα χρειαστούμε ένα αρχείο με όνομα autorun.ico που θα περιέχει την εικόνα.

Εδώ Usb Icons - Download 196 Free Usb icons here θα βρούμε πολλές διαφορετικές εικόνες για να διαλέξουμε. Επιλέγουμε μια και κατεβάζουμε το αρχείο σαν ico το μεταφέρουμε στο στικάκι και του αλλάζουμε το όνομα.

image

Enjoy :smiling_face_with_three_hearts:

5 «Μου αρέσει»

Ωραιο και ευκολο.
Εκανα τα βηματα που μας προτεινες αλλα σε μενα δεν φαινεται το νεο εικονιδιο για να ξεχωρισω.

Τι δεν εκανα σωστα…???

Σε τι διανομή και File manager; Το δοκίμασα σε Pop OS με Gnome. Δεν το δείχνει στον nautilus, αλλά το δείχνει στο dock.

Μια άλλη λύση:

1 «Μου αρέσει»

Ειμαι στη διανομη Linux Mint 20.3 Una με Xfce και απο file manager το: Thunar.

Και κοιταξα την αλλη λυση σου… αρα στο αρχειο autorun.inf αντι για το .ico μπορω σε .svg?? Σωστα καταλαβα…?

Δεν κοίταξα τον κώδικα, αλλά πιστεύω πως ο μηχανισμός που τραβάει την εικόνα είναι από το udisk2. Δεν ξέρω αν το υποστηρίζει το Thunar.

Update: Με ένα grep σε όλο το /usr (λολ) βρήσκω πως η μόνη αναφορά σε αυτό το αρχείο είναι στο gvfs (τουλάχιστον στο σύστημα μου). Άρα σίγουρα σε Gnome και πιθανά και σε oτι χρησιμοποιεί το glib/gio. Οπότε θα έπρεπε και στο Thunar.

Όχι, δε νομίζω πως θα λειτουργήσει, αλλά δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις. Στην πραγματικότητα το αρχείο autorun.inf είναι προδιαγραφή των Windows. Μου αρέσει αυτή η λύση γιατί βάζει το εικονίδιο στο μέσο εγκατάστασης. Αν πας με την άλλη μέθοδο θα πρέπει να προσθέσεις έγγραφες στο /etc/fstab και να προσθέσεις τα εικονίδια στο θέμα.

Πιθανά να υπάρχει και μια τρίτη μέθοδος, να προσθέσεις την εικόνα είτε με κάποιο udev rule ή με τα αρχεία των ρυθμίσεων του udisks2. Ή με ένα systemd mount unit. Θέλει σκάλισμα και διάβασμα. Αλλά για αυτό που εγώ ήθελα που δούλεψε λολ. Απλά προσπαθώ πάντα να βελτιώνω τις μεθόδους μου και να τις μοιράζομαι εδώ :face_with_monocle: