Προστασία Τροφοδοσίας

καλημέρες,
επειδή σκέφτομαι αναδιοργάνωση των ups & πολύπριζων ασφαλείας, πείτε μου τι χρησιμοποιείτε, αν θέλετε :) (μοντέλο /γνώμη)

btw. έχει κάποιος το APC LE1200I /γνώμη /πρόταση παρόμοιας αξιοπιστίας αλλά με schuko έξοδο κατευθείαν?

ps. yt-κανάλι για όποιον απασχολούν τέτοια θέματα (δεν σχετίζομαι)

Ότι πάρεις σε APC είναι καλό, αλλά αυτό που έχεις στο link είναι σταθεροποιητής τάσης όχι UPS.

Σε μικρά server room κυρίως βάζω APC Smart-UPS 1500VA LCD with SmartConnect ή το αντίστοιχο του σε rack και πρίζα ασφαλείας APC Essential SurgeArrest (ή παρόμοια) … προσοχή πρίζα ασφαλείας για υπερτάσεις, όχι για παιδιά.

Σπίτι μου, εδώ και 3 χρόνια, έχω ένα APC Power Saving Back-UPS Pro 550 για την τηλεόραση, δορυφορικό, στερεοφωνικό και NAS και είναι σαν καινούργιο, και δεν του έχω αλλάξει ακόμα μπαταρία.


Γενικά, στα UPS μετά την APC, και κάποια της EATON, ακολουθεί το χάος. Ότι έχω δοκιμάσει εδώ και 20 χρόνια και δεν ήταν APC ή MGE (που την αγόρασε η APC) πετάχτηκαν μετά από 2-4 χρόνια… APC πέταξα για πρώτη φορά ένα APC SU2200NET μετά από 12 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας!

1 Like

Μόνο και μόνο για το CD player Technics έχεις respect από μένα :love_you_gesture:

4 Likes

Thanks, αλλά καρφώνεσαι… να φανταστώ γεννημένος κάπου στα '70 και 'συ!

2 Likes

1980 είμαι αλλά μεγάλωσα με CD players και turntables, CD και βινύλια.

2 Likes

ευχαριστώ @ManVal! (ναι, είναι σταθεροποιητής το συγκ ;) ).

ακουμπάω κι αυτό εδώ fyi, (αχρείαστο να 'ναι)…

1 Like

Εγώ επειδή τα ηλιεκτρονικά μου τα έχω σε εκτίμηση και υπόληψη και τα αγαπώ ιδιαιτέρως, όταν ανακαίνισα το ζμπίτι μ (πριν 10+) χρόνια, έβαλα στο rack στο σαλόνι ένα rackable (τέως) Emerson (νυν Vertiv, από ό,τι με φρίκη βλέπω) Liebert UPS GXT3 3000VA (ιντώ και ιντώ). Εκεί σ’ απάν έχω το rack (server, fileserver, switches, modems, AP, τηλεφωνία κτλ), μία συστοιχία πριζών του δωματίου μου (στις οποίες κουμπώνει το workstation μου και τα σχετικά) και τη συστοιχία των πριζών οι οποίες ταΐζουν με ρεύμα τα μουλιτιμύδια μου (τελεόρασις, στερεοφωνικόν κτλ).
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Σκύλος μαύρος. Ελαφρώς θορυβώδες για σαλόνι, αλλά άλλαξα τα fans με aftermarket αθορυβότερα και είμαι ΟΚ (κι εγώ και -κυρίως- η συμβία μου). Φτηνές στάνδαρ μπαταρίες που τις αλλάζω περίπου μία φορά στα πέντε χρόνια. Επεβίωσε ακόμα και των βαρβαρότερων επιθέσεων (=κυρία που καθαρίζει το σπίτι οπλισμένη με ενεργοβόρα ηλεκτρική σκούπα παλαιάς τεχνολογίας) και ποτέ μα ποτέ μα ουδέποτε δεν με πούλησε.
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Είναι μία από τις αγορές που δεν μετάνιωσα ποτέ κατ ελάχιστον.
Πρωθύστερα είχα διάφορα μοντέλα της APC, τα οποία μου έκαναν αμέτρητα και ανυπέρβλητα χουνέρια (με αποκορύφωμα μία φορά που απλά μπήκε ο σατανάς μέσα του και out of the blue, χωρίς διακοπή ρεύματος, σταμάτησε να δίνει ρεύμα στις συνδεδεμένες συσκευές [μία εκ των οποίων ήταν ο σέρβερας του σπιτιού], χωρίς να σβήσει το ίδιο). Έκτοτε τα χρησιμοποιώ ως έρμα, στοπ σε πόρτες κτλ - και φυσικά δεν τα συνιστώ ει μη μόνον διά εκδίκησιν.

4 Likes