προστασια εγγραφης usb

Ξέρουμε κάποια εντολή να επανέλθει το usb από προστασία εγγραφής. Καλησπέρα παιδιά.

τι filesystem ειναι? και πως εγινε η προστασια εγγραφης? την εκανες εσυ, η απο μονο του? μηπως εγινε μετα απο λαθος αποσυνδεση (αποσυνδεση χωρις να εχει γινει πρωτα ασφαλης καταργηση)?

συνδεσε το usb στο συστημα, ανοιξε ενα terminal και γραψε, dmesg, και πατα enter. θα βγαλει ενα κατεβατο απο διαφορα. καντα copy/paste εδω, για να δουμε τι ακριβως κανει οταν συνδεεις το usb

1 «Μου αρέσει»

Δεν χωραει αδελφέ αυτό που ζητάς ειναι πολύ μεγάλο το κατεβατό

Σφάλμα προστασίας εγγραφής σε usb sticks συνήθως σημαίνει(φυσικά αν δεν έχει γίνει απ’ το χρήστη) ότι η συσκευή έχει καταστραφεί.

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ παιδιά

Είχα αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα πριν από χρόνια: στικάκι που μπορούσα να το ανοίξω απ’ τον διαχειριστή αρχείων κανονικά, αλλά δεν μπορούσα να αντιγράψω μέσα του τίποτα (έλεγε «άρνηση πρόσβασης» ή κάτι παρόμοιο.) Αν μπορείς να το ανοίξεις αλλά δεν μπορείς να του βάλεις αρχεία, το στικάκι πιθανότατα είναι λειτουργικότατο αλλά έπεσες στην ίδια περίπτωση με μένα.

Επειδή έχουν περάσει χρόνια από τότε, δε θυμάμαι ποιες εντολές έδωσα και δεν μπορώ να βρω το link που τις είχα διαβάσει. Σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις το gnome-disks, που έχει γραφικό περιβάλλον, και να διαμορφώσεις το στικάκι με σύστημα αρχείων FAT. («Για χρήση με όλα τα συστήματα και συσκευές», όπως γράφει το gnome-disks.)

Νομίζω ότι το εν λόγω πρόγραμμα είναι προεγκατεστημένο στο Mint. Αναζήτησε το απ’ το μενού εφαρμογών. (Αναζήτησε «Δίσκοι» ή δώσε στο τερματικό «gnome-disks».)

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ θα το κάνω αδελφέ