Ποια σουίτα office προτιμάτε?

καλό θα ήταν και 1. το γιατί, 2. ο χρόνος εμπειρίας σας με το καθένα, pls ;)

(σαφώς ενδιαφέρουν μεγάλες αστοχίες που τυχόν σας συνέβησαν*. οι απόψεις θα βοηθήσουν να επιλέξω για pc συνεργατών, επειδή στοχεύω ν’ απαλείψω local-MS. η όποια δική μου προτίμηση σαφώς μου διαστρευλώνει την οπτική. η εμπειρία σε παρουσιάσεις θα… εκτιμηθεί! :D ).

Libre, Open, Free, WPS, 365, Google, Only, άλλο?

.
*το MS (local: 2003-2007vers), από το ηπιότερο: κάποιες φορές μου άλλαξε fonts, έως το σκληρότερο: δεν ξανάνοιξαν (σωστά) αρχεία μετά crash ή powerdown, ΜΕ autosave-on). σε Libre το χειρότερο (έως τώρα) ήταν λάθος formating ms-files (docx περισσότερο, doc νομίζω κανένα). δεν διασυνδέω αρχεία μεταξύ τους, όμως.

Το Libreoffice στην έκδοση 7.0 πλέον αποτελεί ένα αναντικατάστατο εργαλείο για μένα. Τα .docx τα δουλεύει πολύ καλά και σε απλά υπολογιστικά φύλλα δε με πρόδωσε.

Για παρουσιάσεις δεν έχω άποψη μιας και το pdf στις παρουσιάσεις είναι το νεο standard.
Να σημειώσω ότι το δουλεύω σε windows 10 και Arch Linux/Ubuntu (PC γραφείου, σπιτιού).

Επίσης μου έχουν λύσει τα χέρια τα Google sheets για να έχουμε ένα συντονισμο με τους συνεργάτες.

3 Likes

προτιμω σαφως το libreoffice, αλλά σε αντιθεση με τον @billniakas απο πανω, εμενα μου εστειλαν ενα docx προσφατα σχετικα που… καλλιτερα να μη μου το εστελναν :slight_smile: . Απλα επρεπε να μου το στειλουν σε pdf γιατι πραγματικα ηταν άλλα αντι άλλων η εμφανιση του. Θα ελεγα να το λαβεις υποψιν αυτο…

2 Likes

Στη φαμίλια όλοι χρησιμοποιούμε LibreOffice, από μεταπτυχιακούς μέχρι εκπαιδευτικούς, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Έχουμε και Softmaker office γιατί το βρήκα σε προσφορά πολύ φτηνό, αλλά σπανιότατα το χρησιμοποιούμε.
Προβλήματα λίγες φορές αντιμετωπίσαμε, π.χ υδατογραφήματα ή φόρμες σε έγγραφα υπηρεσιών του υπ. παιδείας από αρκετά παλιές εκδόσεις του ms office.

1 Like

Γενικά για αρκετό καιρό σε περιβάλλον λινουξ χρησιμοποιώ libreoffice και Latex για κάποιες περιπτώσεις. Γιατί με βολεύουν και έχω αρκετή σχέση με αυτά.

Γενικά μια χαρά κάνω την δουλειά μου με το libre για να ανοίγω και να δουλεύω σε εγγραφα απο MS office εκτός λίγων περιπτώσεων του word και excel έχω καλές εμπείριες. 'Οπως και να δουλεύω γενικά και αυτούσια εγγραφα και εξελοφυλλα στο libre.

Εκεί που συνήθως τα βρίσκω σκούρα στο φορμαρισμα και την προβολή είναι στις παρουσιάσεις απο powerpoint. Μπορώ να πώ οτι δεν έχω και τις καλύτερες εμπειρίες με το libre. Και γενικα πιστεύω ότι σε αυτό το κομμάτι το libre υστερεί λίγο σε σχέση με το αντίστοιχο της MS.

2 Likes

Στην εταιρεια wps δαγκωτο. Σε ελαχιστες περιπτωσεις libre. Στο κινητο wps. Θελω να δοκιμασω το onlyoffice για την εταιρεια. Δηλαδη σε δικο μου cloud αλλα αυτο προυποθετει αρκετο χρονο για τεστινγκ πρωτου μπει στην παραγωγη.
Σε καποιες περιπτωσεις χρησιμοποιω και το δωρεαν msoffice απο το app του chrome

wps : 95+% συμβατοτητα με msoffice
libre : 80-85% συμβατοτητα με msoffice
msoffice σε browser: 70-80% συμβατοτητα με msoffice

2 Likes

Κώστα, στα υπόλοιπα εσύ πως το αξιολογείς (εκτός συμβατότητας), pls?
(απόκριση-ταχύτητα λειτουργιών, κατανάλωση πόρων, ευκολία χρήσης, ομοιότητα gui με ms)

Το wps εχει συγχρονο περιβαλλον. Μοιαζει αρκετα στο office και οι εργαζομενοι μου δεν πολυκαταλαβαινουν τη διαφορα.

Αποκριση - ταχυτητα - καταναλωση πορων - 4/5 (γενικα βεβαια ολοι οι υπολογιστες στην εταιρεια εχουν min 16gb ram και max 64 gb οποτε ολα ειναι σχετικα)
Ευκολια χρησης - 5/5
Ομοιοτητα με Ms - 4/5

Να πω ομως και τα κακα. Δεν εχει ελληνικο gui. Δεν εχει ελληνικο ενσωματομενο ορθογραφο (μπορεις να βαλεις του libre)
Εγω ειχα θεμα με τους τονους σε elementary , αλλα το ελυσα με το ibus

1 Like