Ποια διανομή έχετε αυτήν την στιγμή...

δηλαδή;
αν θές στείλε καποιο καλό βιντεο απο youtube που να δείχνει την διαδικασία

Pop OS τον τελευταίο χρόνο. Με έβγαλε ασπροπρόσωπο στην καραντίνα για δουλειά από το σπίτι.

1 «Μου αρέσει»

Δοκίμασε

1 «Μου αρέσει»

Mageia.
Ξεκίνησα από Mandrake (αν και πειραματίστηκα με διάφορες άλλες της εποχής π.χ. fedora, suse, debian) και συνέχισα με το fork αυτό. Από την πρώτη στιγμή με κέρδισε ότι δεν είχε θέμα στην αναγνώριση του υλικού, το σύστημα rpm πακέτων που είχε και η εύκολη εγκατάσταση. Σε ένα odroid c2 που έχω, χρησιμοποιώ την mint, καλή και αυτή.

4 «Μου αρέσει»

Καλώς όρισες @ryk, στο φόρουμ!

2 «Μου αρέσει»

Εδω και 1 χρονο, σταθερα Manjaro(περιπου) με i3gaps. Αρτιο λειτουργικο και σχεδον, μηδενικα προβληματα. Ημουν 3 χρονια χρηστης Debian(Vanilla) και πλεον προτιμω μονο arch-based λειτουργικα.

4 «Μου αρέσει»

Είναι μακράν ποιο εύκολα τα πάντα με το arch. Θα συμφωνήσω εδώ, για το desktop είναι νούμερο ένα. Για server πιστεύω το debian είναι πιο ορθή επιλογή

3 «Μου αρέσει»

Καλημερα/καλησπερα. Νεος στο φορουμ, αλλα πρωτογνωρισα το Λινουξ το 2007 κ απο τοτε παρακολουθω τις περισσοτερες ελληνοφωνες αλλα κ αρκετες αγγλοφωνες σελιδες, σχετικες με αυτο.
Απο τον Ιουλιο του 2016 χρησιμοποιω την διανομη PCLinuxOS χωρις κανενα προβλημα. Ειναι rolling release και καθε καινουριος kernel που βγαινει, κατεβαινει στο λαπτοπ με τα συχνα updates κ εγκαθισταται χωρις κανενα προβλημα μεχρι τωρα.
Αυτα κ σας χαιρετω προς το παρον.

4 «Μου αρέσει»

Καλώς ήρθες @kanenas στην παρέα μας :hugs:

Ξεκίνησα με Suse Linux στις αρχές του 2000 αγοράζοντας το βιβλίο μάθετε το suse linux σε 24 ώρες από το πατάρι του Παπασωτηρίου.
Ωραίες εποχές!
Όλα δούλεψαν ρολόι αν και φυσικά οι 24 ώρες έγιναν 24 μήνες…
Πειραματίστηκα λίγο με slackware σ’ έναν δεύτερο φορητό χωρίς επιτυχία…
Γύρω στο 2005 εγκατέστησα σαν δεύτερη διανομή το Ubuntu, αλλά συνεχόμενα προβλήματα με την pcmcia card για μόντεμ, έβαλαν τέλος.
Συνέχισα σταθερά με suse και windows στο σταθερό, ενώ έπαιζα με distrohopping στο λάπτοπ.
Debian και παρακλάδια του κυρίως.
Μετά την τροπή που πήρε το λειτουργικό μας (systemd κλπ), τέλος το suse.
AntiX και PClinuxOs την τελευταία πενταετία και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Τον τελευταίο χρόνο λόγω πανδημίας και ελεύθερου χρόνου, ‘ανακάλυψα’ το obarun. Πραγματικά free από κάθε άποψη. Έχω ‘κολλήσει’.
Χαίρομαι που πλέον υπάρχουν δεκάδες κατασκευαστές με linux preinstalled δίνοντας την ευκαιρία σε νέους χρήστες να έρθουν σε επαφή.
Λυπάμαι που για εμένα τα Windows παραμένουν και θα παραμένουν! Είναι μονόδρομος εδώ και 20 χρόνια. Οι σκακιστικές βάσεις δεδομένων για Λίνουξ απλά δε συγκρίνονται με τις εμπορικές δυστυχώς…
Χαιρετώ.

3 «Μου αρέσει»

Καλώς ήρθες @Luna στην παρέα μας :hugs:

Πολλοί έχουμε περάσει από το συγκεκριμένο πατάρι απέναντι από το κτίριο Γκίνη :wink:

1 «Μου αρέσει»

για τέτοιου είδους ανάγκες μπορεί κανείς εντελώς άνετα να έχει εικονική μηχανή. (πάλι windows είναι αλλά είναι πολύ πρακτικό αν χρησιμοποιεί λίνουξ)

3 «Μου αρέσει»

7 posts were split to a new topic: Θέλω να δοκιμάσω μια διανομή Arch. Τι να διαλέξω;

A post was merged into an existing topic: Θέλω να δοκιμάσω μια διανομή Arch. Τι να διαλέξω;

Εγω ειχα πειραματιστει απο το 2005 με διανομες που εδιναν διαφορα περιοδικα σε dvd, σε dual boot με windows. Καποια στιγμη το 2008 ειχα περασει μονο σε linux mint για κανα χρονο, αλλα πηρα νεο υπολογιστη με τα νεα windows 7 το 2009 και εγκατελειψα την προσπαθεια.

Τελος του 19 ειχα βαρεθει με τα windows 10 και το bloatware τους που αυξανοταν σε καθε update και ηθελα κατι ελαφρυ για το λαπτοπ μου. Μετα απο λιγο ψαξιμο κατεληξα στο peppermint που ηταν παναλαφρο και γρηγορο. Το κρατησα 3-4 μηνες, μεχρι που διαβασα ενα αρθρο που ελεγε οτι το KDE ειναι εξισου ελαφρυ με το xfce. Με κερδισε τελικα το KDE Neon το οποιο χρησιμοποιω σε δυο υπολογιστες πανω απο χρονο πλεον.

11 «Μου αρέσει»

Καλώς ήρθες @jimowski στην παρέα μας :hugs:

3 «Μου αρέσει»

Τελευταίως χρησιμοποιώ Ubuntu Studio 20.04 με KDE.
Νομίζω πως θα παραμείνω για πολύ καιρό σε αυτόν τον συνδυασμό (από το 20.10 είναι ούτως ή άλλως default το KDE στο Ubuntu Studio).

4 «Μου αρέσει»

Γενικά οι βάσεις δίνονται ξεχωριστά από τα λογισμικά που δίνονται από την εκάστοτε εταιρεία και μπορούν να διαβαστούν από λογισμικά που τρέχουν σε Linux συστήματα. Για παράδειγμα το Scidb μπορεί να διαβάσει κατευθείαν ChessBase βάσεις. Chess Assistant βάσεις θα πρέπει να τις κάνεις export σε PGN.

1 «Μου αρέσει»

Archlinux και 2 άλλες διανομές(makulu, popOs) έτσι να βρίσκονται για ώρα ανάγκης. :laughing:

4 «Μου αρέσει»

Μόλις χθες έκανα τη μετάβαση από manjaro σε Arch, με KDE !!

7 «Μου αρέσει»