Ποια διανομή έχετε αυτήν την στιγμή...

Στατιστικά ποια διανομή έχετε αυτήν την στιγμή, ποια είναι η διανομή που έχετε σαν βασική και ποια σας καλύπτει περισσότερο?

2 Likes

Εδώ και 4.5 χρόνια την ίδια εγκατάσταση Arch Linux που με καλύπτει για το all around που θέλω και στα άλλα PC ubuntu LTS την ίδια εγκατάσταση 10 χρόνια. Στην παρούσα φάση με καλύπτει περισσότερο το Arch γιατί λόγω του εξαιρετικού documentation μπορώ να βρω ότι χρειάζομαι σε ότι πρόβλημα προκύψει.

Δεν κάνω distrohopping πλέον, γέρασα (μυαλό όμως δεν έβαλα :stuck_out_tongue:)

2 Likes

Σταθερά Linux Mint :mint: εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Και δεν βλέπω κανένα λόγο να βάλω κάποια άλλη διανομή.

5 Likes

arch linux στο βασικο μου λαπτοπ. σε ενα παλιο νετμπουκ που χρησιμοποιω ως σερβερ εχω sparky linux. σε 2 ακομα λαπτοπ που εχω παροπλισμενα και τα χρησιμοποιω πιο λιγο star linux.
to arch με καλυπτει για νοιωθω το λαπτοπ πιο γρηγορο απ ολα τα αλλα και οσο και να ακουγεται καπως ειναι το πιο απλο απ ολα!

3 Likes

Manjaro GNOME στο βασικό μου σύστημα και Manjaro Xfce (ενίοτε και Plasma) στο - καρούλι- laptop μου.
Επίσης φλερτάρω λίγο με Fedora και Debian Testing :face_with_hand_over_mouth:

5 Likes

Debian 9 και 10 και την 8 σε ενα μηχανημα που ακομα δεν εχω βρει το χρονο να το κανω upgrade :stuck_out_tongue:

4 Likes

Σε όλα τα workstations μου (σπίτι, δουλειά) arch με kde.
Στο pc του πατέρα μου και στο λάπτοπ μου manjaro με cinnamon.
Στους servers παντού debian stable. Από 15+ετίας.

3 Likes

Εγώ βρήκα ότι ταιριάζω με το gnome και το έχω σε manjaro. Με βολεύει το πλήθος των επισήμων απθετηρίων + flatpack + snap + aur + documentation για arch.

3 Likes

To debian και το arch, arch based υπερτερούν βλέπω μέχρι στιγμής. Είμαι περίεργος αν θα συνεχίσει.

2 Likes

EndeavourOS με kde σε 2 υπολογιστές, εξαιρετικό, γρήγορο και φυσικά εύκολο στην εγκατάσταση. Δεν με βλέπω να αλλάζω διανομή… :smile:

2 Likes

Solus 4.1 Fortitude οτι πιο καλο εχω δομιμασει και πιστεψτε με εχω βαλει σχεδον ολες τις διανομες.

3 Likes

Ήμουν για χρόνια σε ubuntu. Πέρασα από διάφορα στο μεταξύ, κάποια έφυγαν με το που μπήκαν, άλλα έκατσαν κανέναν μήνα. Τελικά η γνωριμία με τον @JohnGavr με έβαλε στο παιχνίδι του arch. Έκτοτε arch και έχει κανέναν μήνα και κάτι που για γραφικό περιβάλλον έχω i3.

3 Likes

Βασικά για home pc δεν υπάρχει καλύτερη διανομή και εννοώ και τις arch based

3 Likes

mx linux.
Δεν αποκλειεται να την αλλάξω στο μέλλον για κατι άλλο που να εχει σχεση με debian ή devuan, αλλά προς το παρων με βολευει πολυ.
Χρησιμοποιω και λιγο το sparky και το bunsenlabs, αλλά λεω να ασχοληθω καποια στιγμη και με τη refracta αρκετα αλλά και με το star linux που το εχει αναφερει μερικες φορες ο @MetFM αλλά που δεν το εχω δοκιμασει καθολου.

3 Likes

Είναι πολύ καλή διανομή και έχει πολύ καλά εργαλεία

Δεν έχει τύχει να το βάλω ποτέ… Πότε δεν ξέρεις όμως.

Φλερτάρω λίγο να δω bsd

4 Likes

Pop!_Os 20.04! μετά από Deepin 20.01 μετά από Ubuntu 20.10…raspbian Os στο pi4 (στο οποίο σκέφτομαι αν πρέπει να βάλω open media vault Os εκτός αν μάθω το Lxd)…Kali linux και Ubuntu στα windows στο wsl2 , δοκιμές linux όπως alpine σε android 1Gb με Termux και άλλα σε παλιό desktop.

ουκ εν τω πολλώ το ευ

Απλά οι δοκιμές είναι αναπόφευκτες για τους αρχάριους.

3 Likes

Για πες λιγο τι κάνεις με αυτο… ακουγεται ενδιαφερον… δηλαδη σαφως χρησιμοποιω το termux αλλά δεν το εχω χρησιμοποιήσει έτσι…

1 Like

2 posts were split to a new topic: Termux και Alpine LInux στο Android

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν χρησιμοποιώ καθόλου LInux, αλλά η διανομή που πάντα με βολεύει και για μένα είναι από τις καλύτερες all-around είναι το Mint Cinnamon.

Το τελευταίο καιρό όμως σαν άρχισα να τα βαριέμαι τα κλασικά γραφικά περιβάλλοντα, Cinnamon, Gnome Shell, Mate, Xfce, Pantheon, στο επόμενο μου φορμάτ μάλλον θα δοκιμάσω η το νεο KDE plasma 6 η το Deepin όταν εξαληφθουν τα bug του.

2 Likes

Ubuntu 20.04 στο σταθερό και θα παραμείνουν έως ότου λήξει η υποστήριξή, εκτός αν υπάρξει κανένα πολύ ακραία υπέροχο καινουργιο feauture που αξίζει την αναβάθμιση σε beta edition.

Ubuntu 18.04 στο λάπτοπ (προεγκατεστημένα) έως ότου η Dell υποστηρίξει επίσημα τα 20.04.

Γενικά δεν φεύγω από Ubuntu. Οι ευκολίες που παρέχουν σε κάποια πράγματα είναι πολύ δελεαστικές και δεν έχω όρεξη να εμβαθύνω.

4 Likes