Περί καμερών και μαζικής επιτήρησης

Είχαμε μια offtopic συζήτηση για αυτό το θέμα με τον @anon54176929 σε άλλο νήμα (εδώ) και για να μην ανακινηθεί το θέμα με offtopic σχόλιο ανοίγω αυτό το νήμα.

Ενημερωτικά λοιπόν, το παρακάτω άρθρο → Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Όχι στην μαζική επιτήρηση με τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται σε αυτό ακριβώς που συζητάγαμε αλλά επίσης και για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και πιο συγκεκριμένα την αναγνώριση προσώπου στην επιτήρηση μέσω καμερών.

2 «Μου αρέσει»

Νιώθοντας κάπως έξω από τα νερά μου γιατί δεν έχω βρει χρόνο να ασχοληθώ όσο θα ήθελα ή όσο χρειάζομαι με τον χώρο εδώ και δεν ξέρω τι ή μέχρι που μπορεί να αναφερθεί ή να λεχθεί κάποια κατάσταση, θέλω μόνο να μοιραστώ πως σε μια κατάσταση που βρίσκομαι τον τελευταίο μήνα και σε ένα ““παιχνίδι”” αποκλεισμών ή αποκοπής και επανάκτησης των λογαριασμών μου, μεταξύ άλλων το φιουμπίου μου ζητούσε “ευγενικά” να αναρτήσω κάποιο επίσημο έγγραφο, χειραγωγώντας και κατευθύνοντας την διαδικασία της διαπίστευσης σε αυτή τη κατεύθυνση με κάθε τρόπο. Μου είναι ευνόητο πως δεν μπορούσαν να συναινέσω, δημιουργώντας ιστορικό, όποιο και να ήταν το τίμημα. Τελικά προέκυψε τρόπο από ένα ξεχασμένο login σε παροπλισμένο υπολογιστή.

1 «Μου αρέσει»

Μην ανησυχείς :face_with_spiral_eyes: , η επίσκεψη biden στην ευρώπη για τον πόλεμο στην ουκρανία, μας έφερε τη συμφωνία για απροβλημάτιστη μεταφορά των προσωπικών μας δεδομένων για επεξεργασία στα data center των ηπα, οπότε σύντομα το φίουμπίου και λοιπές καλές και ευαγείς εταιρείες θα μπορούν πια να σε ταυτοποιήσουν πιο εύκολα προσεχώς → US, EU sign data transfer deal to ease privacy concerns | AP News :weary:

Έχω μια θλιβερή υπόνοια ότι αυτό ήδη συμβαίνει εύκολα. Από τον ήχο του βηματισμού μου ας πούμε για παράδειγμα. Τώρα θέλουν να μας το γνωστοποιήσουν ώστε να το επικυρώσουμε. :face_with_head_bandage:

1 «Μου αρέσει»

Μια σχετική είδηση