Περί ανέμων και υδάτων

Έχω το Arch 4 χρόνια με την ίδια εγκατάσταση. Πρέπει να κοιτάει κάποιος το archlinux.org για να δει αν χρειάζεται κάποια χειροκίνητη παρέμβαση.

Manjaro != Arch ενημερωτικά

Η βάση ίδια είναι ότι και να λέμε απλά έχουν εξτα αποθετήρια για να το κάνουν και καλά πιο σταθερό

Το οτι πρεπει να κοιταω για χειροκινητες παρεμβασεις απο μονο του σημαινει οτι κατι “σπαει”.

Αν θεωρειτε οτι “σπασιμο” ειναι οταν πεθαινει το λειτουργικο, τι να πω, ειστε πολυ δεκτικοι.

Το οτι μια διανομη χαρακτιριζεται ως unstable ειναι ο μεγαλυτερος λογος που οταν το βλεπεις, αυτοματα, λες “σπαει”.

Οταν ο χρηστης δε κανει κατι περιεργο που δε θα επρεπε(πχ snap σε arch), οι ενημερωσεις δε θα επρεπε να τον βαζουν σε “δουλεια”.

Το Manjaro Linux δεν είναι Arch. Αυτό φυσικά είναι ξεκάθαρο εξαρχής. Χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα δικά του αποθετήρια τα οποία δεν συνδέονται καθόλου με αυτά του Arch Linux.

Την ιδια βάση μοιράζοταν και το ubuntu με το Debian και το mint με το ubuntu κοκ, οι διαφορές είναι περισσότερες από τις ομοιότητες

5 «Μου αρέσει»

Πιστεύω πως αυτή η σελίδα όλο και σε κάποιον θα χρειαστεί:

https://www.linuxtoday.com/

Στο παρακάτω link βρίσκονται όλα τα αρχεία της παραπάνω σελίδας:

https://www.linuxtoday.com/news/archives/

5 «Μου αρέσει»

3 posts were split to a new topic: Για τους Hackintosh

2 posts were split to a new topic: Το Mint απαγορευσε τα snaps!

μάλιστα…φτάνει πια με αυτό το θεαθήναι, δεν πειράζει ας αλλάξουμε γενικά τις ταμπέλες και να ρίξουμε το κάθε πρόβλημα κάτω από το χαλάκι.

1 «Μου αρέσει»

Αυτου του ειδους η “πολιτικη ορθοτητα” το μονο που καταφερνει ειναι να γελοιοποιει το θεμα που (και καλα) θελει να προβαλλει. Κριμα.

2 «Μου αρέσει»

που λές… χρειαζόταν να ξεκαθαρίσω μια και καλή την αποθήκη. έως ν’ αποφασίσω να κάνω την βαρετή και βαριά δουλειά, είχα συγυρίσει ΚΑΘΕ γωνία του σπιτιού επί μήνες κι επιπλεον έδινα υπερβολικές οδηγίες για το πως να παραμείνουν οι μικρές γωνιές σε τάξη (όταν την ίδια στιγμή το προβληματικό χάος στο σπίτι ΜΟΥ, παρέμενε σε πολλά τετραγωνικά).

δεν νομίζω ότι χρειάζονται επεξηγήσεις για το παράδειγμα. τα άκρα είναι α. άχρηστα κι επικίνδυνα, β. ωραία μπαλώματα του πραγματικού προβλήματος που ΠΑΝΤΑ βρίσκεται στην μέση κι εμείς προσπαθούμε ν’ αποφύγουμε την αντιμετώπισή του.

…ανθρώπινο ΚΑΙ φυσιολογικό, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει η λογική μας να μάθει καλύτερα. όταν “ενηλικιωθούμε” σαν είδος, ίσως…

1 «Μου αρέσει»

Οι λέξεις έχουν μία σημασία. Κάποτε στο παρελθόν, όταν κάποιοι (άνθρωποι) δημιούργησαν διάφορους όρους, για τις διάφορες επιστήμες ή όταν χρειαζόταν γενικότερα, οι όροι αυτοί δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι. Οι όροι πάντα επηρεάζονταν από αυτόν που τους δημιουργούσε. Οι επιστήμονες/προγραμματιστές που δημιούργησαν τεχνολογίες, 'οπως master/slave προέρχονταν από ένα κοινωνικό περιβάλλον που τους έκανε να αποδώσουν αυτά τα ονόματα στους όρους.
Γιατί κάτι που είναι κακό/ανεπιθύμητο δεν μπαίνει σε μία κόκκινη λιστα και μπαίνει σε μαύρη?

Να μην ξεχνάμε ότι πολλοί από τους μεγαλύτερους, επιστήμονες / διανοούμενους / φιλοσόφους, ήταν δουλέμποροι, “ιδιοκτήτες” δούλων και πολλά άλλα, ενώ επηρεάζονταν από τον δυτικό πολιτισμό.

Οι όροι ενοχλούν και όχι άδικα, γιατί αντικατοπτρίζουν τις σχέσεις που υπάρχουν στην κοινωνία. Κάποτε το επάγγελμα του αστυνομικού, πυροσβέστη και άλλα ήταν ανδροκρατούμενα και οι γυναίκες δεν θεωρούνταν ικανές για αυτά, οπότε το επάγγελμα έφερε τον όρο policeman, fireman. Ωστόσο η ιστορία έχει αποδείξει πως είναι πλήρως ικανές (και γιατί να μην ήταν) και οι όροι προσαρμόστηκαν στην στη νέα κοινωνική συνθήκη, police officer, firefighter.

Αυτό έχουμε και εδώ. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει καθώς η κοινωνία αλλάζει και το μόνο σίγουρο είναι πως η κοινωνία θα αλλάξει στα ζητήματα του ρατσιμσού και του φυλετικού διαχωρισμού.

3 «Μου αρέσει»

οι λέξεις έχουν τεράστια σημασία και συμφωνώ! απλά (παρότι φύση αισιόδοξος) θεωρώ πως το πραγματικό πρόβλημα είναι γενικά τεράστιο σε σχέση με την βελτίωση που συμβαίνει απο πχ αλλαγής όρων (ειδικά την στιγμή που συμβαίνουν εξεγέρσεις, [εγώ] το λες κι αστείο). δεν είμαι αισιόδοξος δλδ για το ουσιαστικό αποτέλεσμα, με τόσο χαοτική “απόσταση” (προς την επίτευξη στόχου) που φτάνει να μου προκαλεί το ασύνδετο: να γελάσω (εξού κι η ειρωνία μου ως προς το μέτρο, όχι ότι είναι παντελώς άχρηστο). κάτι σαν να μην τρώγεται η τούρτα και να σου φταίει το κερασάκι…

anyway, κάθε μέτρο που στοχεύει στο καλό σαφώς δεν περιττεύει. απλά πχ θα ήθελα να δω μια κοινωνία που εξισώνει γυναικείους μισθούς και μετά τολμά ν’ αναφέρεται στην ισότητα. που τις “μικρές καθημερινές ώρες” δεν στραβοκοιτάει τον ξένο που μπήκε στο minimarket και μετά να καταπιάνεται με τις εκφράσεις της. τι να κάνω την κορεκτίλα του να μην τον αποκαλούν μαύρο αλλά άφρικαν-αμέρικαν, όταν οι μισοί τον βλέπουν σαν ύποπτο και θα εύχονταν να είχαν φύγει πριν μπει, ώστε να μην τον συναναστραφούν. τι κι αν του μιλήσουν υποκριτικά ευγενικά όταν πραγματικά θέλουν να τον βρίσουν? ;)

δεν ξέρω αν περνάω την σκέψη μου…

2 «Μου αρέσει»

Σαφώς και το πραγματικό πρόβλημα είναι τεράστιο.
Θεωρώ όμως πως ένα forum περί Linux δεν είναι χώρος για να αναπτύσσουμε και να επιχειρηματολογούμε πάνω σε τέτοια θέματα.
Δεν ανέβασα τις δημοσιεύσεις με αυτό το σκοπό.
Απλά αναρωτιέμαι κατά πόσο μια αλλαγή τέτοιου είδους μπορεί να “αναστατώσει” μερικούς απλούς χρήστες. Αν περάσει/εφαρμοστεί αυτή η αλλαγή για παράδειγμα, θα τρέχουμε εμείς οι νουμπάδες να ψάχνουμε τι σόι πράγμα είναι αυτό το modprobe και πως θα αλλάξουμε τη γραμμή “blacklist nouveau”; Ή τίποτα άλλα τέτοια ευτράπελα;
(Συγνώμη που δείχνω κυνικός, επαναλαμβάνω πως θα προτιμούσα να μην συζητάω κοινωνικοπολιτικά θέματα στο forum).

1 «Μου αρέσει»

alias Περί ανέμων και υδάτων :wink:

Εγώ απλά περιμένω να ακούσω ή να διαβάσω τη φράση:

It sounds all greek to me

Τότε να δεις τι έχει να γίνει!!! :angry:

Το linux kernel ηταν, ειναι και θα ειναι ανοικτο για ολους.

Η αποφαση αυτη συμβαδιζει με τη προοδο και την εξελιξη της κοινωνιας. Ειναι μια πολυ καλη κινηση για να καθαρισει το τοπιο απο τοξικα ατομα και συμπεριφορες.

1 «Μου αρέσει»

Ίσως να χρειάζεται κάποιο δικό του θέμα, αλλά δεν ήξερα που να το βάλω.
Αν πρέπει ας το μετακινήσει κάποιος mod:

2 «Μου αρέσει»

Κατι αλλάζει στον privacy badger, διαβαστε → https://www.eff.org/deeplinks/2020/10/privacy-badger-changing-protect-you-better

1 «Μου αρέσει»

που ειναι ρε παιδια εκεινο το σκριπτακι για τη χωνεψη; :grin:

αντε χρονια πολλα σε ολους και υγεια να εχετε και καλη ψυχολογια

7 «Μου αρέσει»

Βρε παιδια για λύστε μου μια απορια αν ξερετε.
Εχω εναν που εκανε εμβολιο για κορωναϊο και ηθελε να τυπωσει τη βεβαιωση οτι εκανε το εμβολιο αλλά δεν εχει ιδεα απο υπολογιστες. Μπαινω λοιπον στο emvolio.gov.gr για να κανω τη διαδικασια, αλλά δεν μπορουσα να το κανω με τιποτα γιατι δεν υπηρχε τετοια επιλογη πουθενα. Μιλαω με ανθρωπο που δουλευει σε κεπ και μου λεει οτι ειναι συνηθισμενο φαινομενο καποια πραγματα να μη μπορουν να γινουν με συγκεκριμενους browser ενω γινοντε με άλλους, και να δοκιμασω με chrome. Με chrome η βεβαιωση για εμβολιασμο βγαινει κανονικα. Επισης το ιδιο ατομο απο κεπ μου ειπε οτι για συγκεκριμενη δουλεια δικη της που εχει να κανει με τραπεζα, μονο με firefox μπορει να το κανει.
Πως γινεται να συμβαινει αυτο; εχω μεσανυχτα…