Online courses για php, mysql

Όπως ακροθιγώς ανέφερα και σε ένα άλλο ποστ, με προγραμματισμό δεν έχω ασχοληθεί ποτέ συστηματικά. Επειδή πιστεύω ότι αν ασχοληθώ, από ένα σημείο και μετά (αν σκαρφαλώσω την καμπύλη εκμάθησης δηλαδή σε ένα επαρκές ύψος, για να κάνω πράγματα) θα με “ρουφήξει”, μια ζωή σκεφτόμουν τον προγραμματισμό ως “καβάτζα” για φάσεις μείζονος κατάθλιψης, ερωτικής καταστροφής ή σύνταξης. :rofl:

Να όμως που κάποια πράγματα στη δουλειά μου θα ήταν πολύ χρήσιμα αν τα σκάρωνα εγώ όπως ακριβώς τα θέλω, οπότε ίσως ήρθε η ώρα να επιχειρήσω να ασχοληθώ συστηματικότερα.

Φυσικά, λόγω ηλικίας (είμαι πλέον στη …χμμμμ …ύστερη μετεφηβική και το μυαλό - σφουγγάρι μας τέλειωσε) τα πράγματα είναι δύσκολα, οπότε χρειάζεται μία συστηματική προσέγγιση, καθότι κιόλας ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος.

Σε αυτήν τη φάση ενδιαφέρομαι για php + mysql + “light” hmtl, css (μιας και θα καταφύγω σε λύσεις τύπου bootstrap).

Εν πάσει περιπτώσει, επί του παρόντος κάνω το online course του codecademy για php (με αξιοσημείωτη επιτυχία - είμαι πρώτος στην τάξη :yum:) και έπονται τα υπόλοιπα.

Με αφορμή αυτό, σκέφτηκα να ρωτήσω κι εσάς για online courses για τα παραπάνω αντικείμενα. Το έχετε ψάξει το θέμα? Έχετε ξεχωρίσει κάποια? Έχετε κάποια να συστήσετε? Τα free προφανώς προτιμώνται, αλλά και τα επί πληρωμή δεν είναι out of the question, εφόσον είναι πολύ καλά.

Στο mathesis.cup.gr παλιότερα έχει κάνει python (το υλικό είναι προσβάσιμο) και αυτόν τον καιρό ξεκινάει java.

2 Likes

Με πρόλαβες :blush:
Έκανα και εγω enroll στη Java έτσι για το yolo της φάσης.

Τα αντίστοιχα μαθήματα της Python τα ολοκλήρωσα και πήρα και τις πιστοποιήσεις (για το challenge όχι ότι τις χρειάζομαι) και νομίζω είναι ότι πιο σωστά δομημένο για να σε βάλει στον προγραμματισμό και στη λογική του.

edit: Συμβουλή προς νέους στον προγραμματισμό, μη μάθετε τη γλώσσα σαν εντολές, μάθετε τη σκέψη ως λογική. Πειραματιστείτε, φτιάξτε προγράμματα, όσο απλά και να σας φαίνονται στην αρχή.

Άλλωστε όλοι ξέρουν από τι φτιάχνεται το παστίτσιο αλλά δεν μπορούν να το μαγειρέψουν όλοι.

2 Likes

Βρε λέτε αντί για php + mysql να μάθω java + mysql?? :thinking:

Τα παλιά courses δεν “φαίνονται”? Δεν βλέπω πολλά πράματα στη σελίδα τους (εκτός αν είναι κάπου που δεν τα βλέπω - εγγραφή έκανα)…

Πάντως φαίνεται “αξιόλογη” προσπάθεια (αν και δεν μπορώ να μην προσθέσω με σαρκασμό: καταραμένο ίδρυμα Νιάρχου :japanese_ogre:)

Believe it or not, με τη λογική του προγραμματισμού μια χαρά τα πάω (αν και στα multidimensional arrays το μοτέρ παρπαρίζει λίγο…). Η μνήμη δεν βοηθάει με εντολές, σύνταξη κτλ… :cry:

Έχετε υπόψιν σας κάτι καλό για C;

1 Like

Μην με κάνεις hijack, μανούλα μου, άνοιξε άλλο thread! :skull_and_crossbones: :japanese_goblin: :japanese_ogre: :boom:

3 Likes

Ωπ, χίλια συγγνώμη, αισθανόμουν ότι είμαι on-topic, ερμήνευσα λάθος…!

1 Like

Με βάση τον τίτλο του θέματος δε νομίζω ότι κάνει hijack.

με βάση έναν αρκετά κοινό κανόνα (που φαίνεται δεν ισχύει σε αυτό το φόρουμ) κάνει. Ο κανόνας είναι ότι όποιος ζητάει βοήθεια για τον ίδιο, όσο όμοιο να είναι το πρόβλημα με αλλουνού, πρέπει να ανοίγει καινούργιο θέμα. Φυσικά μπορούμε να πούμε είτε ότι δεν ισχύει αυτός ο κανόνας είτε ακόμα και να πούμε ότι ισχύει αλλά δεν ζητάμε βοήθεια, απλά συζητάμε στο καφενείο.

Τότε μια επαναδιατύπωση του τίτλου, θα οδηγήσει σε αποφυγή τέτοιων “παρεξηγήσεων”.
Edit : είδα οτι άλλαξε ο τίτλος, my bad, carry on :blush:

2 Likes

Not any more! :grin:

Πέραν της πλάκας (γιατί προφανώς στοιχεία χιούμορ είχε το σχόλιό μου - δεν είναι φοβερή αυτή η …γατούλα? :heart_eyes: ), ίσως θα είναι καλύτερο να έχουμε ένα γενικό thread για sites με “καλά” online courses γενικώς και επιμέρους threads για κάτι συγκεκριμένο?

Εν πάσει περιπτώσει, άλλαξα τον τίτλο του thread, για να είναι σωστά περιγραφικό και θα το διαφεντέψω έως την τελευταία ρανίδα του αίματός μου! :yum: Αν / όταν παραστεί ανάγκη ή ενασχόληση, κάνει όποιος/α θέλει γενικό thread ή ειδικό για κάποια γλώσσα που ψάχνεται.

2 Likes

Πολύ ωραίο θέμα ανοίξατε - έκανα και εγώ εγγραφή για java (έχω να την πιάσω από τη σχολή - που μετά από 2 εξάμηνα pascal και ένα fortran και καπάκια C, είχα σιχαθεί ότι κώδικα έβλεπα μπροστά μου - ήρθε και η java τότε που ήταν σχετικά νέα μόδα και έπαθα αποπληξία).

@tsapi , Τσαπί αυτό το πράγμα που έβαλες φωτό είναι simulation αιλουροειδούς από μηχανή von Neumann που της χάκαραν τον κώδικα και βγήκε έτσι.

5 Likes