Οδηγίες για KDE NEON

Το KDE NEON είναι μια διανομή που με έχει κερδίσει γιατί πέρα από το ότι το Plasma το λατρεύω, είναι γρήγορη και δεν έχει περιττά πράγματα εγκατεστημένα. Αυτό όμως είναι ταυτόχρονα και δίκοπο μαχαίρι γιατί απαιτεί πολύ δουλειά ώστε να το φέρεις στα μέτρα σου. Γνωρίζεται λοιπόν τι πρέπει να κάνει κάποιος νέος χρήστης αυτής της διανομής μετά από την εγκατάσταση?

Νομίζω αυτό που πρέπει να κάνει ένας νέος χρήστης είναι απλά να αρχίσει να το χρησιμοποιεί. Ίσως μόνο να θέλει να προσθέσει κάποια επιπλέον προγράμματα που θέλει. Αν κάποιο περιβάλλον για να χρησιμοποιηθεί ο χρήστης πρέπει να κάνει ένα κατεβατό από πράγματα, τότε δεν είναι κατά την άποψη μου ένα καλό γραφικό περιβάλλον (ή απευθύνετε σε ένα συγκεκριμένο και περιορισμένο κοινό που θέλει τον απόλυτο έλεγχο).

Το KDE/Plasma έχει ατελείωτους τρόπους για να το προσαρμόσεις στα μέτρα σου και να το κάνεις ποιο όμορφο ή ποιο λειτουργικό, αλλά αυτά δεν είναι για κάποιο νέο χρήστη (ή δεν είναι απαραίτητα). Στο παρακάτω νήμα θα βρείτε κάποιους από τους εντυπωσιακούς αυτούς τρόπους

Πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Αλλά εγώ αναφέρομαι πιο πολύ σε θέματα λειτουργικού και όχι theming. Παράδειγμα κάπου διάβασα να εγκαταστήσω το Synaptic για να βάζω εφαρμογές, το kubuntu restricted extras για διάφορους codecs κτλ κτλ. Κυρίως σε κάτι τετοια θέματα αναφέρομαι

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι αν υπήρχε κάτι γενικό που πρέπει να κάνει κάποιος, απλά θα ήταν στην διανομή :stuck_out_tongue: και άρα δεν θα χρειαζόταν.

1 Like