Νέα σχετικά με τις εκδόσεις του Tails

Κυκλοφόρησε το νέο tails! :slight_smile: [2020-12-15]

Με διορθώσεις σε θέματα ασφάλειας και αναβάθμιση των Tor, Thunderbird και Linux 5.9
Επόμενη κυκλοφορία θα γίνει 26 Ιανουαρίου

Περισσότερες πληροφορίες (σε αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, φαρσί, γαλλικά, ιταλικά και πορτογαλικά - αλλά όχι ελληνικά δυστυχώς) εδώ:

https://tails.boum.org/news/version_4.14/index.en.html

4 «Μου αρέσει»

πρόσφατα κατάλαβα (με δέος) ότι μπορώ να κάνω είτε κανονική εγκατάσταση σε usb (ή φορητό σκληρό πχ), είτε persistence/remastering μέθοδο, ώστε να φορτώνω το περιβάλλον μου σ’ οποιοδήποτε hardware.

έως τώρα είχα την εντύπωση πως μόνο η tails είχε τέτοιες δυνατότητες αλλά πλέον (πέρα από το διαφορετικό περιβάλλον και κάποια έτοιμα privacy-settings), ψάχνω να δω που αλλού διαφέρει…

τι μοναδικά χαρακτηριστικά (εκτός full tor usage) έχει, pls? :)
(δεν ειρωνεύομαι /δεν γνωρίζω!)

καμμία διανομή δεν έχει κανένα μαναδικό χαρακτηριστικό. Ακόμα και το full tor usage που λες δεν είναι μοναδικό χαρακτηριστικό. Οι διανομές απλά προσφέρουν ευκολία για κάποια πράγματα.

1 «Μου αρέσει»

άρα ποιες είναι οι tails-ευκολίες που δεν θα μπορούσα να πετύχω με πχ mx-persistence usb installation? (που ήμουν έτοιμος να φτιάξω)

περνάει bydef τα πάντα (browsing /chatting κτλ) μέσω tor presettings, που δεν θα κουραστώ να δημιουργήσω δρομολόγηση σ’ άλλη διανομή πχ? :)

νομιζω το tails τρεχει στη μνημη και διαφερει σε αυτο; δε θυμαμαι σιγουρα, απλα του ειχα ριξει μια ματια να δω περι τινος προκειται…

Γενικότερα βελτιστοποιεί το να μην αφήνεις “αποτυπώματα” των δραστηριοτήτων σου σε ένα σύστημα.

Κόβει ότι πάει να τρέξει εκτός Τορ, μεταφέρει αρχεία μέσω τορ, δεν γράφει στο σκληρό δίσκο (όπως γενικά τα live usb δεν χρειάζεται να κάνουν mount το δίσκο), έχει encrypted storage, δεν αφήνει ίχνη από αρχεία που άνοιξες πχ στα πρόσφατα αρχεία ή σε κάποια cache ενός προγράμματος, ξεκινάει πάντα στην ίδια αρχική κατάσταση σε κάθε boot (οπότε δεν σε προδίδουν τα configurations που έχεις κάνει), και άλλα.

Ωστόσο δεν μπορεί να προστατέψει από απειλές σε επίπεδο bios ή firmware (πχ keyloggers), από διάφορους τρόπους που υπάρχουν να παρακολουθείς την συνολική κίνηση ενός δικτύου και να εξάγεις συμπεράσματα για τους χρήστες, από διάφορες επιθέσεις hacking πχ man in the middle, και γενικότερα από το να σε εξαπατήσουν ως χρήστη.

Αν θες ανωνυμία είναι ένα παραπάνω βήμα, αλλά γενικά θέλει προσοχή. Πχ αν έχεις Tails και στέλνεις μηνύματα μέσω Gmail, η Google τα βλέπει κανονικά. Η προσέγγιση πρέπει πάντα να είναι συνολική και το μόνο που μας προστέυει είναι η εγρήγορση της προσοχής και ο έλεγχος των κακών για την ασφάλεια συνηθειών μας. Ως περιβάλλον παρέχει μαζεμένα πολλά εργαλεία που όταν χρησιμοποιούνται σωστά μειώνουν τον κίνδυνο διαρροών δεδομένων ή της ταυτότητας μας.

Περισσότερες πληροφορίες φυσικά στη σελίδα τους: How Tails works & Warnings and limitations

Υ.Γ. Κάποια στιγμή διάβαζα πως στα πλαίσια το Tor ένας τρόπος ταυτοποίησης ενός χρήστη είναι μέσω των γραμματοσειρών (fonts) που έχει εγκατεστημένες, γιατί μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές από το σύνηθες και ο συνδυασμός τους να είναι σχετικά μοναδικός.

6 «Μου αρέσει»

Νέα έκτακτη κυκλοφορία του Tails (4.15.1) για το sudo fix 2 μέρες μετά την κυκλοφορία του 4.15 :slight_smile:

3 «Μου αρέσει»

Εξαιρετική περίπτωση, του ότι τίποτα δεν μπορεί να μας προστατεύσει πλήρως. Ένα τεράστιο κενό ασφαλείας που υπήρχε 10 χρόνια σε μία πολύ βασική λειτουργία, χωρίς να το έχει δει κανείς.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως το λογισμικό και το υλικό το φτιάχνουν πάντα άνθρωποι και πάντα υπάρχουν λάθη, η τεχνολογία δεν είναι τέλεια.

2 «Μου αρέσει»

Κυκλοφορία του Tails (4.16) με updates σε TOR, Thunderbird και σε Linux 5.10.13.
Περισσότερα εντός του λινκ :slight_smile:

(Υ.Γ.: να συνεχίζω να postάρω τα updates στο ίδιο thread? πιστεύω δεν λέει για κάτι τόσο brief να κάνω νέο κάθε φορά :thinking: )

3 «Μου αρέσει»

Κυκλοφόρησε η 4.17 έκδοση μόλις σήμερα, με updates σε thunderbird, tor, αλλά και το GRUB :upside_down_face:

Επίσης, αυτή η έκδοση βελτιώνει την αξιοπιστία των αυτόματων αναβαθμίσεων, καθώς εμπεριέχει ένα fix που επιδιορθώνει αυτόματα το σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των αναβαθμίσεων/upgrades, καθώς οι αυτόματες αναβαθμίσεις μερικές φορές έβγαζαν σφάλματα εξαιτίας του κακού συστήματος αρχείων.

3 «Μου αρέσει»

Συμβάλλετε στο Tails δοκιμάζοντας την υποψήφια έκδοση του Tails 4.19!

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό και ανυπομονούμε να ακούσουμε τα σχόλιά σας

Τι νέο υπάρχει στην 4.19~rc1;

Το Tails 4.19, που έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου, θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο σύνδεσης με το Tor από το Tails. Θα θέλαμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να το δοκιμάσουν αυτό beta έκδοση για να μπορέσουμε να διορθώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα πριν κυκλοφορήσουμε 4.19 σε όλους τους χρήστες.

Με την πάροδο των ετών, έχουμε εντοπίσει πολλά προβλήματα στον τρόπο σύνδεσης στο Tor δίκτυο Tor από το Tails, χάρη στα σχόλιά σας. Με αυτή τη beta έκδοση, προσπαθούμε να να λύσουμε τα πιο σημαντικά και πιεστικά από αυτά τα ζητήματα:

 • Η έλλειψη επιστροφής κατά τη σύνδεση στο δίκτυο Tor.

 • Η επιλογή για τη χρήση γεφυρών Tor πρέπει να ενεργοποιηθεί στην οθόνη καλωσορίσματος και δεν μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια.

 • Η έλλειψη προεπιλεγμένων γεφυρών Tor.

 • Η προηγούμενη οθόνη διαμόρφωσης για τις γέφυρες Tor δεν ήταν προσβάσιμη σε άτομα που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης.

 • Η έλλειψη καθοδήγησης όταν το Tails δεν είναι ακόμη συνδεδεμένο σε τοπικό δίκτυο.

Τι νέο υπάρχει από την έκδοση 4.19~beta1;

Η εμπειρία της σύνδεσης Tor Connection έχει αρκετές βελτιώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων από την 4.19~beta1. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το changelog.

Αν αναβαθμίσατε χειροκίνητα από το Tails 4.12 ή παλαιότερα σε 4.19~beta1 και κάνατε το Thunderbird OpenPGP migration τότε τα κλειδιά σας δεν προστατεύονται από τον κύριο κωδικό πρόσβασης
(#18316, Mozilla bug). Εξακολουθούν να είναι προστατεύονται από την κρυπτογράφηση του μόνιμου αποθηκευτικού χώρου, αλλά μόλις αυτό ξεκλειδωθεί τα κλειδιά είναι απροστάτευτα. Αυτό θα πρέπει να διορθωθεί στην τελική έκδοση του Tails 4.19.

Get Tails 4.19~rc1

Για να αναβαθμίσετε το USB stick Tails και να διατηρήσετε τον μόνιμο αποθηκευτικό χώρο σας

 • Οι αυτόματες αναβαθμίσεις στο Tails 4.19~rc1 είναι διαθέσιμες από τις εκδόσεις 4.2 ή μεταγενέστερες.

Αν εγκαταστήσατε την 4.19~beta1 θα σας ζητηθεί αυτόματα να αναβαθμίσετε το την επόμενη φορά που θα το εκκινήσετε.

Αν εκτελείτε το Tails 4.2 έως 4.18, μπορείτε να αναβαθμίσετε ως εξής:

1. Εκκινήστε το Tails και [ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης διαχείρισης](https://tails.boum.org/doc/first_steps welcome_screen/administration_password/index.en.html).

2. Εκτελέστε αυτή την εντολή σε ένα _Terminal_:
  
      echo TAILS_CHANNEL=\"alpha\" | sudo tee -a /etc/os-release && \\
     tails-upgrade-frontend-wrapper

Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης διαχείρισης όταν σας ζητηθεί ο “κωδικός πρόσβασης για την αμνησία”.

3. Αφού εφαρμοστεί η αναβάθμιση, επανεκκινήστε το Tails και επιλέξτε **Εφαρμογές ▸ Tails ▸ Σχετικά με το Tails** για να επαληθεύσετε ότι εκτελείτε το Tails 4.19~rc1.

Λήψη του Tails 4.19~rc1

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Tails 4.19~rc1 ως συνήθως.

Όλα τα δεδομένα σε αυτό το στικάκι USB θα χαθούν. Μην εγκαταστήσετε το Tails 4.19~rc1 σε οποιοδήποτε USB stick που έχει ήδη ένα Persistent Storage, αναβαθμίστε το αντί αυτού.

Άμεση λήψη

BitTorrent download

Τι να δοκιμάσετε στο Tails 4.19~rc1;

Γνωρίζουμε ότι το Tails 4.19~rc1 έχει ακόμα πολλές ατέλειες. Αλλά εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε το τη βοήθειά σας για να εντοπίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νέα προβλήματα!

Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να δοκιμάσετε ποικίλα και σπάνια δίκτυα διαμορφώσεις:

 • Όταν η σύνδεση στο Tor χωρίς γέφυρες αποτυγχάνει.

 • Όταν το Tails δεν είναι ακόμα συνδεδεμένο σε ένα τοπικό δίκτυο.

 • Όταν αποσυνδέεστε από ένα δίκτυο Wi-Fi με σύνδεση στο Internet και στη συνέχεια επανασυνδέεστε σε ένα διαφορετικό δίκτυο Wi-Fi χωρίς σύνδεση στο Internet.

 • Κατά την αποσύνδεση από δίκτυο Wi-Fi που δεν απαιτεί γέφυρες Tor και την επανασύνδεση σε διαφορετικό δίκτυο Wi-Fi που απαιτεί γέφυρες Tor.

 • Κατά τη σύνδεση σε μια γέφυρα Tor που λειτουργεί στην αρχή αλλά στη συνέχεια σταματά να λειτουργεί.

 • Κατά τη σύνδεση στο Διαδίκτυο με τη χρήση ενός διακομιστή μεσολάβησης.

Πείτε μας αν κάτι είναι ασαφές, συγκεχυμένο ή δεν λειτουργεί όπως θα περιμένατε.

Παρακαλούμε, στείλτε τα σχόλιά σας στο tails-testers@boum.org (δημόσια λίστα αλληλογραφίας).

Αν είστε άνετοι με τη γραμμή εντολών, ελέγξτε το hacking tips. Περιέχουν κανόνες τείχους προστασίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μπλοκάρετε την πρόσβαση στο δίκτυο Tor χωρίς γέφυρες ή να προσομοιώσετε ένα σπασμένη γέφυρα.

Γνωστά προβλήματα στην έκδοση 4.19~rc1

 • Η κορεατική και πολωνική τοπική προσαρμογή δεν είναι διαθέσιμη ([#18319](https://gitlab.tails.boum.org tails/tails/-/issues/18319)). Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε αυτό στην τελική έκδοση Tailss 4.19.

Τι έρχεται στη συνέχεια;

Το Tails 4.19 θα είναι η πρώτη έκδοση μιας σειράς βελτιώσεων για τη σύνδεση με το Tor. Στη συνέχεια, θα εργαστούμε πάνω σε:

 • Αποθήκευση των γεφυρών Tor στον μόνιμο αποθηκευτικό χώρο (#5461)
 • Καλύτερη ανίχνευση όταν ο υπολογιστής δεν έχει υποστηριζόμενο υλικό Wi-Fi (#14534)
 • Ανίχνευση των αιχμάλωτων πυλών (#5785)
 • Βοήθεια σε άτομα που διορθώνουν το ρολόι τους όταν αποτυγχάνουν να συνδεθούν σε γέφυρες obfs4 (#15548)

Για να μάθετε περισσότερα για τα σχέδιά μας, διαβάστε το blueprint on network connection.

Καλές δοκιμές!

URL: Tails - Call for testing 4.19~rc1

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

(εάν παρατηρήσετε κανένα βαρβάτο typo, ενημερώστε καθώς δεν έκανα εξονυχιστικό έλεγχο :sunglasses: :sweat_smile: )

4 «Μου αρέσει»

Κυκλοφόρησε το 4.19 περισσότερα εδώ: Tails - Tails 4.19 is out

Σχετικό μήνυμα από τους devs του Tails (1 Ιουνίου 2021):

Δουλέψαμε πολύ σκληρά την περασμένη εβδομάδα για να είμαστε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε τη δουλειά σχετικά με τη σύνδεση με το Tor που παρουσιάσαμε στην 4.19~beta1 και 4.19~rc1. Κάναμε μεγάλη πρόοδο, αλλά δεν αισθανθήκαμε αρκετά σίγουροι για να το κυκλοφορήσουμε σήμερα.

Έτσι, κυκλοφορούμε την 4.19 ως κανονική αναβάθμιση και θα κυκλοφορήσουμε αυτή τη δουλειά στην 4.20. Θα δημοσιεύσουμε ένα ενημερωμένο rc2 τις επόμενες ημέρες με ακόμα περισσότερα βελτιώσεις στη σύνδεση με το Tor.

[Translated with www.DeepL.com/Translator]

1 «Μου αρέσει»

Νέα κυκλοφορία Tails 4.20

ένα ωραίο στοιχείο που προσθέσανε είναι ο βοηθός σύνδεσης στο Tor δίκτυο όπου υπάρχει η επιλογή να κρύψεις από τον πάροχό σου την σύνδεση στο Tor δίκτυο.

image

Παραθέτω παρακάτω περισσότερα, όπως μεταφράστηκαν μέσω του DeepL από την ανακοίνωση των developers:

Αυτός ο νέος βοηθός είναι πιο χρήσιμος για τους χρήστες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο φυσικής παρακολούθησης, βρίσκονται υπό αυστηρή λογοκρισία δικτύου ή έχουν κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο:

 • Προστατεύει καλύτερα τους χρήστες που πρέπει να περάσουν απαρατήρητοι, αν η χρήση του Tor θα μπορούσε να φανεί ύποπτη σε κάποιον που παρακολουθεί τη σύνδεσή τους στο Διαδίκτυο (γονικός έλεγχος, καταχρηστικός σύντροφος, σχολικό ή εργασιακό δίκτυο κ.λπ.)

 • Επιτρέπει στους ανθρώπους που πρέπει να συνδεθούν στο Tor χρησιμοποιώντας γέφυρες να τις ρυθμίσουν χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν την προεπιλεγμένη ρύθμιση στην οθόνη καλωσορίσματος.

 • Βοηθάει τους χρήστες που συνδέονται για πρώτη φορά να κατανοήσουν πώς να συνδεθούν σε ένα τοπικό δίκτυο Wi-Fi.

 • Παρέχει ανατροφοδότηση κατά τη σύνδεση στο Tor και βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου.

Γνωρίζουμε ότι αυτός ο βοηθός απέχει ακόμα πολύ από το να είναι τέλειος, παρόλο που εργαζόμαστε πάνω σε αυτόν τον βοηθό από τον Φεβρουάριο. Αν κάτι είναι ασαφές, μπερδεύει ή δεν λειτουργεί όπως θα περιμένατε, στείλτε τα σχόλιά σας στο tails-dev@boum.org (δημόσια λίστα αλληλογραφίας).

Αυτή η πρώτη έκδοση του βοηθού σύνδεσης στο Tor δίκτυο είναι μόνο ένα πρώτο βήμα. Θα προσθέσουμε περισσότερες βελτιώσεις σε αυτόν τους επόμενους μήνες για να:

 • Αποθήκευση των γεφυρών Tor στον μόνιμο αποθηκευτικό χώρο (#5461)
 • Βοήθεια για τον εντοπισμό όταν το Wi-Fi δεν λειτουργεί (#14534)
 • Να ανιχνεύει αν πρέπει να συνδεθείτε στο τοπικό δίκτυο χρησιμοποιώντας μια πύλη αιχμαλωσίας (#5785)
 • Συγχρονίστε το ρολόι για να διευκολύνετε τη χρήση γεφυρών Tor στην Ασία (#15548)
 • Διευκολύνετε την ενημέρωση για νέες γέφυρες Tor (#18219, #15331)

Enjoy :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 «Μου αρέσει»

(άσχετο, αλλά η μετάφραση του deepL είναι εντυπωσιακή!)

1 «Μου αρέσει»

άσχετο ή και όχι: μπορείτε να ανοίξετε εδώ νέο αίτημα για μετάφραση στα ελληνικά από αγγλικά του tails και να κάνετε contribute, χρησιμοποιόντας το deepL και τις γνώσεις αγγλικών και ελληνικών για check :grin:

edit: ή και ακόμα καλύτερα να μαζευτούμε 2-3 άτομα π ενδιαφέρονται να κάνουμε team από μεταφραστές. δεν το έχω τσεκάρει αλλά δεν φαίνεται να είναι στην λίστα τους ακόμα τα ελληνικά :+1: κρίμα δεν είναι :wink: ?

1 «Μου αρέσει»

Έκθεση Σεπτεμβρίου 2021 του Tails
2021-10-13

Εκδόσεις

Τον Σεπτέμβριο, κυκλοφορήσαμε την έκδοση 4.22 με ενημερώσεις για τον Tor Browser και τον Thunderbird, βελτιώσεις στον Βοηθό σύνδεσης στο Tor και διάφορες διορθώσεις.

Το Tails 4.23 έχει κυκλοφόρησε στις 5 Οκτωβρίου.

Τα κυριότερα σημεία του μήνα

 • Λάβαμε αρκετές αναφορές σχετικά με άτομα που δεν μπορούσαν να κατεβάσουν εικόνες του Tails χρησιμοποιώντας το Google Chrome, το Chromium ή προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium και το διορθώσαμε. (#18616)

 • Λάβαμε επίσης αναφορές σχετικά με ένα νέο πρόβλημα με τη λειτουργία Επιπρόσθετου λογισμικού (Splitting of clearsigned file errors), και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό! (#18620)

 • Βελτιώσαμε την τεκμηρίωσή μας σχετικά με τη σύνδεση με το δίκτυο Tor και προσθέσαμε ένα νέο ωραίο διάγραμμα.
  image

 • Ο οδηγός του τρόπου τεκμηρίωσης είναι πλέον το μοναδικό μέρος όπου περιγράφουμε τον τρόπο με τον οποίο γράφουμε την τεκμηρίωσή μας.

Μετρικές

Το Tails έχει ξεκινήσει περισσότερες από 668 017 φορές αυτό το μήνα. Αυτό σημαίνει 22 267 εκκινήσεις την ημέρα κατά μέσο όρο.

Πώς το γνωρίζουμε αυτό;

[spoiler alert στο τελευταίο: έχει να κάνει με την επανασύνδεση με νέα ταυτότητα στο Tor δίκτυο!]

Μετάφραση μέσω deepL, και μετέπειτα προσωπικό polishing.

2 «Μου αρέσει»

Νέα έκδοση του Tails 4.24

Κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου 2021 με updates σε Tor [1], αλλαγές στο Πρόγραμμα εγκατάστασης Tails[2] βελτιώσεις στον βοηθό σύνδεσης στο Tor δίκτυο[3,4,5,6] και επίλυση ενός προβλήματος με υψηλή χρήση της CPU κατά την μεταμόρφωση με το Πρόγραμμα αναβάθμισης Tails[7,changelog].

Οδηγίες εγκατάστασης σε Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Πορτογαλλικά και Ρώσικα εδώ.

:warning: Προσοχή όπως και σε προηγούμενες εκδόσεις τα αρχεία της προηγούμενης εγκατάστασης σας από USB stick θα χαθούν εάν κάνετε εγκατάσταση αντί για αναβάθμιση, οπότε επιλέξτε αναλόγως.

Η κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης του Tails, 4.25, έχει προγραμματιστεί για τις 7 Δεκεμβρίου.

Για να δείτε περισσότερα για το μέλλον του Tails ρίξτε μια ματιά στον ‘οδικό χάρτη’ του project.


Πηγή της είδησης η επίσημη ιστοσελίδα του Tails
Μετάφραση με χρήση του μεταφραστή DeepL

3 «Μου αρέσει»

Για πάμε ένα update!! Πήγαμε στην 5.1 έκδοση πλέον!


Το Tails 5.1 κυκλοφορεί

04-06-2022

Αυτή η έκδοση διορθώνει την ευπάθεια ασφαλείας στη μηχανή JavaScript του Firefox και του Tor Browser που ανακοινώθηκε στις 24 Μαΐου.

Αυτή η κυκλοφορία καθυστέρησε από τις 31 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου λόγω καθυστέρησης στην κυκλοφορία του Tor Browser 11.0.14.

Αλλαγές και ενημερώσεις

Βοηθός σύνδεσης Tor

Το Tails 5.1 περιλαμβάνει πολλές βελτιώσεις στον βοηθό σύνδεσης Tor:

 • Ο βοηθός σύνδεσης Tor διορθώνει τώρα αυτόματα το ρολόι του υπολογιστή εάν επιλέξετε να συνδεθείτε αυτόματα στο Tor.
  Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο για τους ανθρώπους στην Ασία να παρακάμψουν τη λογοκρισία.
  Το Tails μαθαίνει την τρέχουσα ώρα συνδέοντας την υπηρεσία εντοπισμού πύλης του Fedora, η οποία χρησιμοποιείται από τις περισσότερες διανομές Linux. Αυτή η σύνδεση δεν περνά μέσω του δικτύου Tor και αποτελεί εξαίρεση από την πολιτική μας να κάνουμε συνδέσεις στο Διαδίκτυο μόνο μέσω του δικτύου Tor.
  [Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αξιολόγηση ασφαλείας αυτού του χρονικού συγχρονισμού στην τεκμηρίωση σχεδιασμού σχετικά με την κυκλοφορία εκτός Tor.]

 • Η ώρα που εμφανίζεται στην επάνω πλοήγηση χρησιμοποιεί τη ζώνη ώρας που έχει επιλεγεί κατά τον καθορισμό του ρολογιού στο βοηθό Tor Connection.
  Στο μέλλον, θα καταστήσουμε δυνατή την αλλαγή της εμφανιζόμενης ζώνης ώρας για όλους από την επιφάνεια εργασίας (#10819) και την αποθήκευση της στη Μόνιμη αποθήκευση (#12094).

 • Η τελευταία οθόνη του βοηθού σύνδεσης Tor καθιστά σαφές εάν είστε συνδεδεμένοι χρησιμοποιώντας γέφυρες Tor ή όχι.

image

Μη ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης και δέσμιες πύλες

 • Συντάξαμε μια νέα αρχική σελίδα για το Μη ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης όταν δεν είστε ακόμη συνδεδεμένοι στο δίκτυο Tor. Αυτή η νέα έκδοση διευκολύνει την κατανόηση του τρόπου σύνδεσης στο δίκτυο χρησιμοποιώντας μια πύλη αποκλειστικής χρήσης.

 • Το Tails ζητά τώρα επιβεβαίωση πριν από την επανεκκίνηση όταν το Μη ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης δεν είναι ενεργοποιημένο στην οθόνη υποδοχής. Αυτό αποτρέπει την πολύ εύκολη απώλεια εργασίας.

image

Kleopatra

 • Συσχετίστε τα αρχεία OpenPGP με το Kleopatra στο πρόγραμμα περιήγησης Files.
  Τώρα μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ σε αρχεία .gpg για να τα αποκρυπτογραφήσετε.

 • Προσθέστε το Kleopatra στις εφαρμογές Αγαπημένα.

image

Περιλαμβάνεται το εξής λογισμικό

 • Ενημέρωση του tor στην έκδοση 0.4.7.7.

 • Ενημέρωση του Tor Browser στην έκδοση 11.0.14.

 • Ενημέρωση του Thunderbird στην έκδοση 91.9.

 • Ενημερώστε του Linux kernel στην έκδοση 5.10.113. Αυτό θα βελτιώσει την υποστήριξη για νεότερο hardware: γραφικά, Wi-Fi και ούτω καθεξής.

Προβλήματα που διορθώθηκαν

 • Καταργήστε την αυτόματη επιλογή της επιλογής Διαμόρφωση γέφυρας κατά την επαναφορά από την επιλογή απόκρυψης ότι συνδέεστε στο Tor. (#18546)

 • Δώστε τις ίδιες οδηγίες και στις δύο οθόνες όπου πρέπει να διαμορφώσετε μια γέφυρα. (#18596)

 • Βοηθήστε να μετονομάσετε την προεπιλεγμένη βάση δεδομένων KeePassXC για να ανοίξει αυτόματα στο μέλλον. (#18966)

 • Διορθώστε την κοινή χρήση αρχείων χρησιμοποιώντας το OnionShare από το πρόγραμμα περιήγησης Files. (#18990)

image

 • Απενεργοποιήστε τους παρόχους αναζήτησης στην επισκόπηση Δραστηριοτήτων: αρχεία, αριθμομηχανή και τερματικό. (#18952)

:arrow_right: Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το ημερολόγιο αλλαγών μας.

Γνωστά προβλήματα

Κανένα συγκεκριμένο για αυτήν την έκδοση.

Δείτε τη λίστα με τα μακροχρόνια ζητήματα.

Πως να αποκτήσετε το Tails 5.1

Για να αναβαθμίσετε το Tails USB stick σας και να διατηρήσετε τον μόνιμο αποθηκευτικό σας χώρο

 • Οι αυτόματες αναβαθμίσεις είναι διαθέσιμες από το Tails 5.0.
  Μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος της λήψης μελλοντικών αυτόματων αναβαθμίσεων κάνοντας μια μη αυτόματη αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση.

 • Εάν δεν μπορείτε να κάνετε αυτόματη αναβάθμιση ή εάν το Tails δεν ξεκινήσει μετά από μια αυτόματη αναβάθμιση, δοκιμάστε να κάνετε μια μη αυτόματη αναβάθμιση.

Για να εγκαταστήσετε το Tails σε νέο USB stick

Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης:

:warning: Ο μόνιμος χώρος αποθήκευσης στο USB stick θα χαθεί εάν εγκαταστήσετε αντί να κάνετε αναβάθμιση.

Μόνο για λήψη

Εάν δεν χρειάζεστε οδηγίες εγκατάστασης ή αναβάθμισης, μπορείτε να κάνετε λήψη του Tails 5.1 απευθείας:

Τι είναι επόμενο για το Tails;

Το Tails 5.2 έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου.

Ρίξτε μια ματιά στον οδικό μας χάρτη για να δείτε πού οδεύουμε.


μετάφραση μέσω Lingva από Tails - Tails 5.1 is out

3 «Μου αρέσει»