Νεα χαρακτηριστικά 19.3 Cinnamon

Το Linux Mint 19.3 είναι μια έκδοση μακράς υποστήριξης LTS και θα έχει υποστήριξη μέχρι το έτος 2023. Έρχεται με ενημερωμένο λογισμικό και φέρνει βελτιώσεις και πολλά νέα χαρακτηριστικά για να κάνει την εμπειρία χρήσης του ποιο ευχάριστη.

εικόνα
Linux Mint 19.3 “Tricia” Cinnamon Edition

Αναφορές συστήματος

Θα παρατηρήσετε κάτι νέο στην γραμμή εργασιών του συστήματός σας αφού εγκαταστήσετε το Linux Mint 19.3. Ένα καινούργιο μικρό προειδοποιητικό εικονίδιο που θα προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή σας και να σας υποδεικνύει ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε.

Στο παρελθόν, δουλέψαμε για τη βελτίωση της τεκμηρίωσης (όπως ο Οδηγός εγκατάστασης και για το καλωσόρισμα που λαμβάνετε κατά την πρώτη σύνδεσή σας (για παράδειγμα, το τμήμα των πρώτων βημάτων της οθόνης υποδοχής).

Στο Linux Mint 19.3, κάνουμε ένα βήμα παραπέρα ​​και προσπαθούμε να εντοπίσουμε πιθανά προβλήματα στον υπολογιστή σας. Αν για παράδειγμα λείπει ένα πακέτο γλωσσών, ένας κωδικοποιητής πολυμέσων, εάν είναι διαθέσιμος ένας οδηγός υλικού ή έχει βγει μια νέα έκδοση του Linux Mint, αυτό το μικρό εικονίδιο θα σας ενημερώσει και θα σας παρέχει λύσεις.

εικόνα
System Reports

Γλωσσικές ρυθμίσεις

Μαζί με την γλώσσα και την περιοχή, το εργαλείο ρυθμίσεων σας επιτρέπει να ορίσετε και τη μορφή της ημερομηνίας και ώρας.

εικόνα
Time format in the Language Settings

Υποστήριξη HiDPI

Η υποστήριξη HiDPI είναι σχεδόν πλήρης: υποστηρίζεται σε όλες τις εκδόσεις του Mint 19.3 του Linux και, εκτός από τα προγράμματα Hexchat και Qt5Settings, για όλες τις εφαρμογές που περιλαμβάνονται στην προεπιλεγμένη εγκατάσταση.

Χάρη στο XappStatusIcon, τα εικονίδια του δίσκου συστήματος θα είναι σαφή και ξεκάθαρα. Οι σημαίες στα εργαλεία Ρυθμίσεις γλώσσας και Πηγές λογισμικού δεν είναι πλέον θολές. Στο Cinnamon, η υποστήριξη HiDPI επίσης διορθώθηκε στις σημαίες προφύλαξης οθόνης και στις προεπισκοπήσεις θεμάτων.

Celluloid

Το Celluloid αντικαθιστά το Xplayer ως την προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων.

εικόνα
Celluloid

Η αναπαραγωγή ταινιών σε φορητό υπολογιστή μπορεί να εξαντλήσει γρήγορα την μπαταρία του. Εάν η CPU ανεβάσει θερμοκρασία, οι ανεμιστήρες δουλεύουν στο φούλ και ο υπολογιστής γίνεται θορυβώδεις. Αν η ανάλυση του βίντεο είναι υπερβολικά υψηλή για να χειριστεί η CPU, το βίντεο γίνεται ασταθές.

Το Xplayer βασίζεται στο GStreamer / ClutterGST και μπορεί να προβάλει βίντεο μόνο μέσω της CPU. Το Celluloid αντίθετα βασίζεται στο εξαιρετικό back-end MPV, το οποίο προσφέρει πολύ καλύτερη απόδοση και πιο γρήγορη αναπαραγωγή με χρήση της επιτάχυνσης του υλικού. Έτσι μπορεί να χειριστεί και πολύ μεγαλύτερες αναλύσεις από το Xplayer στον ίδιο υπολογιστή.

Gnote

Το Gnote αντικαθιστά το Tomboy ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή για τη λήψη σημειώσεων. Με εξαίρεση το εικονίδιο στον πίνακα εργασιών, το Gnote παρέχει την ίδια λειτουργικότητα με το Tomboy, αλλά είναι χτισμένο με ποιο σύγχρονες τεχνολογίες.

εικόνα
Gnote

Το Tomboy ήταν η τελευταία εφαρμογή του Linux Mint που εξαρτιόταν από τον Mono και μία από τις ελάχιστες εφαρμογές που δεν είχαν υποστηρίξει το HiDPI.

Σχεδιαστική εφαρμογή

Το Gimp είναι μια εξαιρετική εφαρμογή, αλλά έχει μια πολύ απότομη καμπύλη μάθησης και η διεπαφή χρήστη είναι αρκετά εκφοβιστική για τους αρχάριους χρήστες.

Στο Linux Mint 19.3, ο Gimp αφαιρέθηκε από την προεπιλεγμένη επιλογή του λογισμικού και αντικαταστάθηκε από μια πολύ απλούστερη εφαρμογή που ονομάζεται “Σχέδιο”.

εικόνα

Αυτή η νέα εφαρμογή σάς επιτρέπει να σχεδιάζετε, αλλά και να τροποποιείτε, να αλλάζετε μέγεθος και να κόβετε εικόνες.

Cinnamon 4.4

Κείμενο ζώνης πίνακα και συμβολικό μέγεθος εικονιδίου

Κάθε ζώνη πίνακα (αριστερά, κεντρικά, δεξιά … ή πάνω, στο κέντρο και στο κάτω μέρος, αν ο πίνακας είναι κάθετος) έχει τώρα τη δυνατότητα να έχει το δικό της μέγεθος κειμένου και το δικό της μέγεθος για συμβολικά εικονίδια.

εικόνα
Διαμορφώσιμο μέγεθος γραμματοσειράς ζώνης πίνακα και μέγεθος συμβολικού εικονιδίου

Το μενού ενεργειών του Nemo

Στις προτιμήσεις του διαχειριστή αρχείων είναι τώρα δυνατή η διαμόρφωση των ενεργειών που θα πρέπει να είναι ορατές στο μενού περιβάλλοντος:

εικόνα
Διαμορφώσιμο μενού περιβάλλοντος στο Nemo

Άλλες βελτιώσεις

  • Βελτιωμένο animation εκκινησης
  • Μετά από μια κατάρευση, το cinnamon μπορεί να ξεκινήσει χωρίς επεκτάσεις τρίτων
  • Βελτιστοποιήσεις ταχύτητας στις ρυθμίσεις μικροεφαρμογών μενού, ρυθμίσεων θεμάτων και επεκτασεων
  • Η λειτουργία εστίασης παραθύρων είναι τώρα ρυθμιζόμενη στις Ρυθμίσεις συστήματος
  • Υποστήριξη για σίγαση ειδοποιήσεων
  • Απλοποιημένες ρυθμίσεις παραθύρων
  • Επαναρρύθμιση των ρυθμίσεων και μενού του πίνακα
  • Οι ρυθμίσεις HiDPI μεταφέρθηκαν στην ενότητα παρουσίασης
  • Η επιλογή που προστέθηκε για να απενεργοποιήσετε την επιφάνεια αφής όταν συνδέεται ένα ποντίκι
  • Νέα επιλογή ταξινόμησης για Applets, desklets, θέματα και επεκτάσεις, ανάλογα με το αν διαθέτουν ή όχι κάποια ενημέρωση
  • Η εφαρμογή δικτύου αναζητεί αυτόματα διαθέσιμα δίκτυα όταν ανοίξει (το κουμπί επανάκτησης έχει καταργηθεί)
  • ΤDbus and pulseaudio fixes in sound applet
  • Οι ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας ξαναγράφηκαν στην Python
  • Βελτιώσεις στις επεκτάσεις

Βελτιώσεις στα XAps

Εικονίδια κατάστασης

Η έκδοση 1.6 του libxapp εισάγει ένα νέο τρόπο για εικοιδεια στις μπάρες που ονομάζεται XAppStatusIcon.

Εδώ είναι τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με το GtkStatusIcon:

  • Υποστήριξη HiDPI
  • Υποστήριξη για σκοτεινά θέματα και συμβολικά εικονίδια
  • Δεν υπάρχουν προβλήματα εμφάνισης, μεγέθους ή περικοπής
  • Δεν υπάρχει εξάρτηση από την απαρχαιωμένη τεχνολογία GtkSocket / GtkPlug

Παρέχει επίσης τα ακόλουθα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το AppIndicator:

  • Υποστήριξη για οποιοδήποτε κλικ με το ποντίκι, το πάτημα πλήκτρου και το κουμπί απελευθέρωσης
  • Υποστήριξη πολλαπλών μενού
  • Φυσικά μενού
  • Υποστήριξη πολλαπλών πινάκων

Τα συμβολικά εικονίδια διαχωρίζονται από τα πλήκτρα fullcolor για να κάνουν την γραμμή εργασιών να φαίνεται ακόμη πιο καθαρή. Τα εικονίδια φαίνονται καθαρότερα σε HiDPI και εμφανίζονται απευθείας από την ίδια την εφαρμογή του applet.

Το Cinnamon, το MATE και το Xfce έχουν μικροεφαρμογές για το XAppStatusIcon. Το LibXApp 1.6 παρέχει επίσης ένα API το οποίο καθιστά πολύ εύκολο να γράφετε μικροεφαρμογές για άλλα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας.

Στο Linux Mint 19.3, όλες οι εκδόσεις αποστέλλονται με μια μικροεφαρμογή XAppStatusIcon. Όπως και στο παρελθόν, η υποστήριξη για το libAppIndicator είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν αυτή τη βιβλιοθήκη δεν είναι πλέον προεπιλεγμένες στο GtkStatusIcon, αλλά προεπιλεγμένες στο XAppStatusIcon.

Επιλογέας Εικονίδιου

Το γραφικό στοιχείο XAppIconChooser βελτιώθηκε για να υποστηρίξει ένα προεπιλεγμένο εικονίδιο και προσαρμοσμένες κατηγορίες εικονιδίων.

Μεταξύ άλλων, αυτό χρησιμοποιείται από τη μικροεφαρμογή μενού για να μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία λογότυπων Linux Mint:

εικόνα
XAppIconChooser

Blueberry

Το Blueberry έλαβε μια οπτική αναθεώρηση.

εικόνα
Μυρτιλός

Κάτω από το καπάκι, διαθέτει καλύτερη ανίχνευση συσκευών, καλύτερη αναφορά σφαλμάτων και υποστηρίζει περισσότερες συσκευές Bluetooth από πριν.

Άλλες βελτιώσεις

  • Pix: Η προβολή διαφανειών σέβεται τις ρυθμίσεις ποιότητας ζουμ και η προεπιλεγμένη ποιότητα μετατράπηκε σε υψηλή.
  • Xed: Μπορείτε τώρα να κάνετε δεξί κλικ στους συνδέσμους για να τις επισκεφθείτε.
  • Xreader: Πρόσθετα κουμπιά σχολιασμού προστέθηκαν στην πλαϊνή γραμμή.
  • Xviewer: Ctrl + KP_0 (το πλήκτρο πληκτρολογίου 0) επαναφέρει το επίπεδο ζουμ.
  • Ρυθμίσεις LightDM: Μπορείτε τώρα να επιλέξετε ένα θέμα δείκτη ποντικιού για την οθόνη σύνδεσης.

εικόνα

Ρυθμίσεις LightDM

Βελτιώσεις συστήματος

Το “εργαλείο ανίχνευσης υλικού” προστέθηκε στο μενού του BIOS των εικόνων ISO.

εικόνα
Εργαλείο ανίχνευσης υλικού

Αυτή η έκδοση συνοδεύεται από linux-firmware 1.173.9 και τον πυρήνα του Linux 5.0.

Βελτιώσεις εργων τέχνης

Το λογότυπο του Linux Mint εξευγενίστηκε και απλοποιήθηκε από ένα περίπλοκο σχέδιο που χρησιμοποίησε κλίσεις σε ένα απλό σχήμα “LM” το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα φύλλο, αλλά και σε ένα κύκλο, ένα σήμα ή να χρησιμοποιηθεί από μόνο του. Αυτό δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερη ελευθερία και ευελιξία όταν πρόκειται για την παραγωγή έργων τέχνης και είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε συμβολικά εικονίδια και να προσαρμοστούν σε διάφορα χρώματα πολύ πιο εύκολα από πριν.

εικόνα
Παραλλαγές λογότυπων

Η οθόνη εκκίνησης του Plymouth τώρα διαθέτει αυτό που η ομάδα ονομάζει “Πλυντήριο ρούχων”:

εικόνα
Το πλυντήριο"

Το μενού εκκίνησης επανασχεδιάστηκε επίσης:

εικόνα

Το Linux Mint 19.3 διαθέτει μια εξαιρετική συλλογή έργων από τους Alberto Restifo, Andreas Gucklhorn, Andrey Andreyev, Arto Marttinen, Brady Bellini, Bruno Fantinatti, Dawid Zawila, Hoach Le Dinh, Jan Kaluza, Jenna Beekhuis, Juergen Donauer, Julius Rinke, Kevin Young, Olivier Miche, Rob Bates, Ryan Booth κι Thomas Tucker.

εικόνα

Στρατηγική LTS

Το Linux Mint 19.3 θα λάβει ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι το 2023.

Μέχρι το 2020, οι μελλοντικές εκδόσεις του Linux Mint θα χρησιμοποιήσουν την ίδια βάση πακέτων με το Linux Mint 19.3, καθιστώντας το ασήμαντο για τους ανθρώπους να αναβαθμίσουν.

Μέχρι το 2020, η ομάδα ανάπτυξης δεν θα αρχίσει να εργάζεται σε μια νέα βάση και θα επικεντρωθεί πλήρως σε αυτό.

Το Linux Mint είναι δωρεάν (χάρη στις δωρεές και τις διαφημίσεις σας στην ιστοσελίδα) και ελπίζουμε να το απολαύσετε.

Ορισμένα από τα πακέτα που διανέμουμε βρίσκονται στο GPL. Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή apt-get source. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, παρακαλώ γράψτε στο root AT linuxmint DOT com και θα σας προσφέρουμε τον πηγαίο κώδικα.

10 «Μου αρέσει»

1000+ likes φίλε Talos

Από όλα αυτά τα features, το πιο χρήσιμο για το δικό μου use case είναι το μενού ενεργειών του Nemo!!! Περίμενα κάτι τέτοιο πώς και πώς!!!

Ποια είναι η πηγή του άρθρου;

2 «Μου αρέσει»

https://www.linuxmint.com/rel_tricia_cinnamon_whatsnew.php

εκδοσεις Beta 19.3 XFCE, Cinammon και Mate για δοκιμες απο εμπειρους χρηστες
https://blog.linuxmint.com/

2 «Μου αρέσει»

αυτα ειναι πολυ καλα και για να κανουν τη ζωη ευκολη στο χρηστη και για περισσοτερη σταθεροτητα. μπραβο στο μιντ.
μερικες αποριες, ρωταω απο περιεργεια, τα προγραμματα σχεδιο και celluloid ειναι custom για το μιντ; ο νεμο δεν μπορει να παρει ρυθμιση του τυπου copy current path; επισης δεν ειδα επιλογη στο νεμο για αλλαγη χρωματος φακελου, γινεται με ξεχωριστο εργαλειο; (γιατι απο οτι θυμαμαι μπορει να το κανει αυτο) ποσο πιο βαρυ γινεται (αν γινεται) με ολες αυτες τις βελτιωσεις;

υγ
παρομοιο εικονιδιακι με ειδοποιησεις για καινουργιες αναβαθμισεις εχουμε και εμεις στην mx αλλά δεν μας λεει για εντοπισμο πιθανον προβληματων. Αν δεν ειχατε τετοιο πραμα πριν στο μιντ, ειμαι σιγουρος οτι θα το λατρεψετε αυτο το εικονιδιακι

Όχι. Μπορούν να εγκατασταθούν και τώρα στο Mint μέσω του software manager. Φαντάζομαι υπάρχουν και σε άλλες διανομές. Οι custom εφαρμογές για mint έχουν το “X” μπροστά και δεν είναι τίποτα άλλο παρά forks ήδη υπαρχουσών εφαρμογών με μικροβελτιώσεις για καλύτερη προσαρμογή στο mint.

Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε ξεχωριστά χρώματα φακέλων για τον κάθε φάκελο ξεχωριστά. Αυτό γίνεται με extension του nemo, το Folder Color

Δεν γίνεται πιο βαρύ. Το αντίθετο μάλιστα. Το mint στις τελευταίες αναβαθμίσεις του γίνεται όλο πιο ελαφρύ και snappier.

Δεν ξέρω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι, αλλά ήδη έχουμε (στο Mint) ειδοποίηση για αναβαθμίσεις μέσω του update manager

1 «Μου αρέσει»

To Celluloid είναι το παλιό Gnome MPV και μπορεί να εγκατασταθεί και σε άλλες διανομές. Celluloid - Installation. Το σχέδιο επίσης

Δεν έχω δοκιμάσει κανένα από τα δύο, αλλά μοιάζουν χρήσιμα προγράμματα, και δεν θα μου λείψει το gimp για την χρήση που του κάνω, αν και βρίσκω τολμηρή την απόφαση να μην είναι εγκατεστημένο.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά η αντιγραφή μιας διαδρομής είναι μια τυπική λειτουργία στους γραφικούς διαχειριστές αρχείων.

Αν για κάτι είναι γνωστό το mint είναι για την δουλεία που έχει ρίξει σε αυτό το εικονιδιάκι, που σε κάθε σχεδόν έκδοση αποκτά και μια καινούργια δυνατότητα. Αλλά πλέον μιλάμε για κάτι νέο και εντελώς διαφορετικό. Δεν σου λέει αν υπάρχουν αναβαθμίσεις, αλλά αν δεν έβαλες κάποιο κλειστό οδηγό (κάτι που πολύς κόσμος δεν κάνει γιατί δεν το ξέρει). Επίσης μπορεί να έκανες στο παρελθόν κλείδωμα μιας έκδοσης σε κάποιο λογισμό, και σου το επισημαίνει αν υπάρχει νέα σημαντική αναβάθμιση. Σου δείχνει πληροφορίες για το υλικό και βλέπεις και τα Crash Reports.

Είναι ένα καινούργιο εργαλείο που μάλλον θα αποδειχθεί πολύ σημαντικό.

Κάτι άλλο που έχει το Mint είναι η δουλέια που κάνει κάτω από το καπάκι με τα XApps. Αυτά είναι forks γνωστών προγραμμάτων, που όμως τα έχει φτιάξει έτσι ώστε να έχουν την ίδια εμφάνιση σε όλα τα γραφικά περιβάλλοντα. Σε αυτήν την έκδοση οι βιβλιοθήκες που τα υποστηρίζουν έχουν βελτιωμένη υποστήριξη για εικονίδια, ώστε να δείχνουν σωστά στα καινούργια monitors με υψηλές πυκνότητες εικονοστοιχείων (HiDPI). Επίσης άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έχεις εικονίδια στο ταμπλό, πλέον τα σχεδιάζει η ίδια η εφαρμογή με καλύτερα αποτελέσματα και δυνατότητες.

Δεν ξέρω αν αυτή η δουλεία έχει μεταφερθεί και σε άλλες διανομές, αν και υποθέτω πως μέσω του Cinnamon οι σχετικές βιβλιοθήκες θα περάσουν. Όπως βλέπεις παρά του ότι είναι μια μικρή ομάδα ανάπτυξης, έχει ένα όραμα και κάνει πολύ σημαντική δουλεία. Είναι σφάλμα να το θεωρείς απλά ένα fork μιας γνωστότερης διανομής.

Αυτό που εγώ θέλω να δω και είναι καλή ιδέα που προστέθηκε είναι το εργαλείο ανίχνευσης υλικού.

ειχα στο μυαλο μου τις custom actions του thunar, πχ δεξι κλικ και copy current path για παραδειγμα…

ακουγεται εξαιρετικο, παρα πολυ καλο

συμφωνω. Το μονο που με χαλαει εμενα προσωπικα και ειναι καθαρα προσωπικο γουστο με το οποιο οποιος θελει να διαφωνησει καλα κανει και διαφωνει, ειναι οτι δε στηριζεται στο debian :grinning:

και αυτο ακουγεται πολυ ενδιαφερον, οποιος θελει απο εσας που χρησιμοποιειτε μιντ, ας μας πειτε μερικα πραματα παραπανω για αυτο στο μελλον…

κι απ αυτο διαθετει το καταστημα, LMDE για μερακληδες.
https://linuxmint.com/download.php

1 «Μου αρέσει»

Το είχα χρησιμοποιήσει ουσιαστικά ως κύριο λειτουργικό για πάνω από ένα χρόνο (μετά το ubuntu και πριν το manjaro). Αναρωτιέμαι σε τι κατάσταση είναι τώρα. Γενικά φαίνεται να είναι σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την «κανονική» έκδοση αλλά μπορεί να έχει βελτιωθεί. Το χρησιμοποιεί κανείς να πει γνώμη; Ιδιαίτερα σε σχέση με άλλες Debian (πχ Sparky, SolydXK) διανομές και το κανονικό Mint.

Γενικά βρισκόταν σε ένα ενδιάμεσο κακό σημείο να προσπαθεί να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα όλων αλλά τελικά να μην πετυχαίνει τίποτα. Δηλαδή δεν ήταν τόσο σύγχρονο όσο το manjaro αλλά ούτε εξίσου ελαφρύ και σταθερό όσο ένα πιο debian και ούτε τόσο καλογυαλισμένο όσο το mint.

1 «Μου αρέσει»

ναι ξερω, αλλά οπως λεει και ο @lucinos ειναι σε δευτερη μοιρα και θα ελεγα οτι μαλλον ειναι ενα κακεκτυπο της κανονικης εκδοσης. Δεν το εχω χρησιμοποιησει αλλά αυτο λενε ολοι (και για αυτο δεν το δοκιμασα). Αν παρατησουν το ubuntu και ασχοληθουν μονο με το debian, τοτε δεν δε θα το δοκιμασω μονο εγω αλλά ο κοσμος ολος :grinning:

Το να το πούμε κακέκτυπο παραγνωρίζει τα πλεονεκτήματα και τούς σκοπούς τού εγχειρήματος οπότε δεν συμφωνώ.

Αλλά το πρόβλημα παραμένει ότι είναι (? δεν ξέρω πρόσφατα) πολύ λιγότερο «γυαλισμένο» σε σχέση με το mint για έναν άσχετο ενώ κάποιος που ξέρει λογικά θα προτιμήσει κάτι άλλο (? πάλι δεν ξέρω πώς είναι τώρα).

Προσωπικά βλέπω πια καθαρά το Arch ως την κύρια εναλλακτική βάση αντί για ubuntu.

τιποτα περισσοτερο η λιγοτερο απο ενα ετοιματζιδικο, καλογιαλυσμενο Debian Stable.
Ψηνεται το LMDE 4 Debbie, ισως με τον νεο χρονο.

The codename for LMDE 4 is Debbie .
It’s cute and it suits the Debian base quite well.
There is no ETA for it yet.
https://blog.linuxmint.com/?p=3802

ok μπορει να ημουν υπερβολικος στον χαρακτηρισμο. Παντως το lmde δεν εχει παρει σε καμια περιπτωση τα ευσημα που εχει παρει η κανονικη διανομη που ειναι βασισμενη στο ubuntu (αν και εχει παει αρκετα παραπερα οπως λεει και ο @Asfodelus)

3 «Μου αρέσει»

χαχα καλο @linuxovios :+1:
προφανως δεν εφερα καλο παραδειγμα. Τι γινετε (άλλο παραδειγμα) πχ με ενεργειες τυπου δεξι κλικ και μετατροπη απο png σε jpeg ας πουμε; (ειλικρινα εχω απορια, δεν τρολαρω)

edit
χμμμ ασε ειδα εχει επιλογη για scripts οποτε μαλλον μπορει να γινει σχετικα ευκολα. μια χαρα…
ελπιζω να χρησιμοποιειτε αυτες τις δυνατοτητες, ειναι πραγματικα χρησιμες πολλες φορες…

Οι διαφορές είναι ουσιαστικά οι διαφορές ανάμεσα στο Debian και στο Ubuntu. Δεν θα έχεις ένα γραφικό τρόπο να περάσεις κλειστούς οδηγούς της κάρτας γραφικών για παράδειγμα. Αλλά δεν είναι παρατημένο. Αλλά ως Rolling διανομή δεν βγάζει καινούργιες εκδόσεις κάθε 6 μήνες ώστε να ασχολούμαστε με αυτό κάθε τόσο. Τις ενημερώσεις στις εφαρμογές και στο γραφικό περιβάλλον τις παίρνει κανονικά. Ο ρόλος του είναι κάτι παραπάνω, από το να υπάρχει μια οδός διαφυγής αν η cannonical πάρει κάποιο δρόμο που να μην αρέσει.

Τέλος ένα screenshoot από το νέο εργαλείο. Εγκατάσταση σε εικονική μηχανή. Πρέπει να εγκαταστήσω τους οδηγούς, να προσθέσω υποστήριξη για mp3, να στήσω το timeshift κλπ. Σε κάθε τι οι οδηγίες είναι απλές και ξεκάθαρες

Αν και για κάποιο λόγο απέτυχε να εγκαταστήσει τους οδηγούς της εικονικής μηχανής. Και φταίχτης τελικά ήμουν εγώ που δεν είχα ενεργοποιήσει της επιτάχυνση από της ρυθμίσεις :crazy_face:

Και για κάποιο λόγο το site του Mint εχει πέσει απο το μεσημέρι :stuck_out_tongue:

Έχει πέσει μόνο από Ελλάδα (δοκίμασα από σταθερή σύνδεση και 4g με το ίδιο αποτέλεσμα error 403 forbidden access).

Με οποιοδήποτε free web proxy service μπαίνεις κανονικά
π.χ. https://us3.free-proxy.com/browse.php?u=MPZY4ZV0Y5OqxEqBFdpUSmkZlXzs4w%3D%3D&b=1&f=norefer

Τους έχω ενημερώσει, αλλά δεν ξέρω αν το έχουν δει ή μπορούν να ασχοληθούν μια που τρέχουν και δεν φτάνουν για τη διόρθωση bugs της beta

Λίγο πριν που δοκίμασα μπήκα κανονικά, άρα μάλλον το διόρθωσαν το θέμα.

μπορουν να υπαρχουν εργαλεια που διευκολυνουν τετοια πραματα, πχ στην mx εχουμε για την εγκατασταση οδηγων της nvidia, για κλειστους codecs, για mounting & unmounting iphone και ipad κλπ. Δηλαδη μπορει να μην ειναι παρατημενο το lmde αλλά οπως λενε τουλαχιστον δεν ασχολειται και πολυ η ομαδα του μιντ με αυτο.

Εγώ δεν μπορώ να μπω. Ούτε από 4g ούτε από vdsl.