"Να οργανωθούμε ρε παιδιά...Όλο εγώ κάθομαι πρώτος"

Η φασίνα σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολη υπόθεση και γίνεται εκθετικά πιο δύσκολη όταν καθαρίζεις μόνος. Όταν δεν ξέρεις που να καθαρίσεις. Και όταν δεν ξέρεις τι να καθαρίσεις. Ένας μολυσμένος χώρος σέρνει παθήσεις. Εγώ η τελευταία που είχα ήταν 2 μέρες χωρίς πρόσβαση στον έξω κόσμο.
Αυτό το τελευταίο περιστατικό μεταξύ δεκάδων άλλων, με έχει κάνει να υποψιάζομαι πότε κυκλοφορούν μικρόβια. Ξεκίνησε με αυτό…

Και μετά από λίγο ένα ακόμα image που κάπου χάθηκε. Πάντως με κείνα και με τα άλλα δεν έχω πλήξει ούτε στιγμή το τελευταίο τετράμηνο. Έχω πληγεί βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το image άμα το παρατηρήσετε είναι αυτό που λέμε κλείδωσε το ντουλάπι και έβαλε και το κλειδί μέσα. Αλλιώς?.. Πως αλλιώς τράβηξε το “αποθηκευτήρι” της η εφαρμογή? Υποθέτω πως με την παρατήρηση είδατε για ποιόν βαράει η καμπάνα…
image
(Το ανεβάζω πριν καλά καλά αρχίσω, γιατί ήδη ο υπολογιστής άρχισε τα δικά του)

Φυσικά η καμπάνα βαρούσε για εμένα. Γίνονται πεσίματα σε κυρίαρχες χώρες με αυτή την
πονηριά. Να δημιουργηθεί κάποιο πρόσχημα είναι το ζητούμενο. Την προηγούμενη φορά και καλά ήταν το QBitorrent. Τώρα το ποιός με ειδοποιούσε …??? Σκεφτόμουν το Linux θα έχει κάποια υπηρεσία :crazy_face: Και το κατέβασα. Την επόμενη μέρα ο υπολογιστής ήταν στα σανσκριτικά και χωρίς πρόσβαση…Δεν ήξερα καθόλου τι να κάνω. Μαζί με άλλα που συνέβαιναν με κινητή τηλεφωνία και τις υπηρεσίες της, το δέχτηκα και ήμουν καμιά εβδομάδα χωρίς internet. Κάπου εδώ μέσα στην πορεία είδα ένα άρθρο φευγαλέα. “Το πρόβλημα επιλεκτικού server”. Χωρίς να το έχω διαβάσει, βρίσκω την περιγραφή ακριβέστατη. Οπότε μοιραία καταλήγω σε κάποια συμπεράσματα και δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Σε λίγο καιρό το θέμα της ιδιωτικότητα θα μας φαίνεται αστείο. Η ζωή σιγά σιγά…σφαίρα μετακομίζει μέσα στους υπολογιστές. Φυσικά παρέα θα είναι και η καταστολή. Εγώ νιώθω κάπως χοιρίδιο στην φάση…

Τι είναι αυτό το «browser guard» κάποιο extension ?

Ναι. Είναι extension σε firefox της κατά τα άλλα έγκριτης Malwarebytes.

Θα “φάω ξυλιές” πάλι για αυτό το μοίρασμα. Είτε από την μια πλευρά είτε από την άλλη… Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Υποθέτω πως δεν μοιάζει πιστευτό. Εμένα όμως έχει γίνει κομμάτι της ζωής μου. Ωφείλω να σας ενημερώσω πως σαν Ελληνική κοινότητα, αλλά πιστεύω πως δεν είμαστε μόνο εμείς σαν χώρα σε αυτή τη κατάσταση, υστερούμε συνολικά και καθολικά. Αν δεν βρίσκετε κίνητρο βοήθειας προς τα εμένα το καταλαβαίνω. Δεν καταλαβαίνω την απάθεια και τον αποπροσανατολισμό. Την ψευδαίσθηση του ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα αλλά αντιμετωπίζονται. Προσωπικά βλέπω επέλαση βαρβάρων με γκάτζετς, πατέντες, πόρους και τεχνολογίες. Βλέπω την δυσκολία να γίνει ο σερεμπρουξ πιστευτός, παρ’ ότι είναι αποδεκτός πλήρως από ότι φαίνεται, σε περιστατικό τρολαρίσματος από μπροουζερ, όπου πραγματικά μου φαίνεται πταισματάκι σε σχέση με ότι μου συμβαίνει καθημερινά. Λυπάμαι που το λέω και που συμβαίνει και ελπίζω να βγω εντελώς λάθος σε κάθε σημείο της πρότασης που ακολουθεί. Αν “πέσω” εγώ σαν ψυχοσύνθεση, υπομονή, αντοχή, ανοχή, συγκατάβαση, βρίσκω πολύ χλωμό να κρατήσει όποιος άλλος ατομικά ή συλλογικά. Και το πιστεύω γιατί δεν βλέπω τον τρόπο. Τι θα γίνει? Θα φερθούμε συλλογικά? Πραγματικά το επιθυμώ βαθύτατα, αλλά εδώ δεν αντιμετωπίζονται μεμονωμένες περιπτώσεις όπως σε εμένα τώρα. Και δεν κατηγορώ κανένα. Καταλαβαίνω… Ούτε καν με την οικογένεια μου δεν μπορώ να το μοιραστώ αυτό, όπου απειλείται η όποια εναπομήνουσα οικονομική επιφάνεια. Και εννοώ για τον πήχη τόσο χαμηλά που θα μου έφτανε η αποδοχή τους σε σχέση με το λούκι που περνάω. “Μη μη όχι” μου λένε. “Δεν ξέρω εγώ από αυτά…” Λες και τους ζήτησα να μου κάνουν debugging. Ή θα τους παλέψουμε τεχνολογικά??? Πραγματικά αν αχνοφαινόταν κάποια προοπτική σε σχέση με τα τελευταία που αναφέρω, ένα κομμάτι μου θα ηρεμούσε. Προς το παρόν to status νου είναι να τα λέω με άγχος εως και φόβο του τι θα ακολουθήσει από τους “”“αφανής?”" ιδιοκτήτες δομών, αλλά άγχος απόρριψης για τα ““εγκλελληνικά”” που χρησιμοποίησα ως ένα minimum masqurate του λόγου μου.
Για να μπορέσω να επέμβω στον υπολογιστή μου και να νιώσω μια ελάχιστη ασφάλεια του πότε είμαι μόνος μου και πότε όχι ούτε λόγος. Για να μπορέσω να μοιραστώ και να παρέμβω πρέπει να περάσω στον “έξτρα χρήστη”, αλλά αν το κάνω φαίνομαι και δεν θα καταφέρω να δείξω ή να κάνω κάτι εκτός κι αν συμβεί κάνα θαύμα.
Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως το θέμα πρέπει να μεταφερθεί στο καφενείο, αν έχω την δυνατότητα να το κάνω… Όπως και το καθάρισμα αναβάλλεται μέχρι να αυτοεκπαιδευτώ εικάζοντας το σωστό. Αν βέβαια έχω και μεθαύριο ψηφιακή παρουσία. Ναι…Να αναφέρω και αυτό για το τέλος 2 λογαριαμοί fb ένας γκούγκλος (με τα την κυρία εδώ το νούμερο είναι κυμαινόμενο. Έχω φτάσει σε σημείο να μην ελέγχω κανέναν, αλλά έχω φτάσει και σε σημείο να έχω τους 3 από τους 4…Μην καβαλήσω και το καλάμι…) Ένας της Steam ένας Cpanel και ένας τραπεζικός λογαριασμός/οι κάπου αλητεύουν. Στον τραπεζικό μάλιστα παίζει τρελή διεκδίκηση. Βάζω με κόπο, λόγο απώλειας τηλ. νούμερου για φωνητική επικύρωση! τώρα τον κωδικό και μέχρι το πρωί ο κωδικός που τον έχω βαρέσει τατουάζ είναι λάθος.

1 «Μου αρέσει»

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τίποτα…

Κάποιο browser extension αποδείχτηκε τελικά malware και σε έβαλε σε μπελάδες;

Και το qbitorrent που αναφέρεις πού κολλάει?

Και για ποιον λόγο έβαλες αυτό το extension?

Και ποιες οι συνέπειες? Εκλάπησαν οι κωδικοί σου; Ποιο το αποτέλεσμα; Γιατί δεν τους αλλάζεις;

1 «Μου αρέσει»

Αφαίρεσε το extension και κάθε extension που αφορά προστασία από διαδικτυακές απειλές. Είναι σκουπίδια που έχουν κληρονομηθεί από Windows.
Σε Linux περιβάλλον μόνο προβλήματα δημιουργούν

2 «Μου αρέσει»

Το κείμενο είναι google translate;

2 «Μου αρέσει»

Όχι, φαντάζομαι, η εποχή μας όμως σίγουρα ναι…

1 «Μου αρέσει»

Η κοινότητα είναι εδώ για να βοηθήσει. Κάποιοι ξέρουν πολλά περισσότερα από άλλους αλλά κανείς δεν είναι ανώτερός τους.

6 «Μου αρέσει»

Προσωπικά, έχω βοηθηθεί πάρα πολύ από τη συγκεκριμένη κοινότητα.
Σαν νέο μέλος θυμάμαι, στην πρώτη μου ανάρτηση, έκανα, όλα τα λάθη που πρέπει να αποφεύγει κανείς συμμετέχοντας σε μια πραγματικά φιλόξενη κοινότητα.
Τέλος για να μη χρησιμοποιώ υπεκφυγές, του στυλ, ότι έτσι είναι η εποχή μας, όντως ο αμοιβαίος σεβασμός είναι πρωταρχικής σημασίας.
Εξάλλου, όπως λέει και μία λαϊκή παροιμία:
-Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε-
και εγώ όπως και πολλοί άλλοι συνάνθρωποι κάποια στιγμή στην απρόβλεπτη ευτυχώς καθημερινότητα μας, έχουμε εκπλαγεί άλλες φορές ευχάριστα και άλλες φορές δυστυχώς, δυσάρεστα.
Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε/οποιονδήποτε …
Η απελπισία δεν ωφελεί σε τίποτα και μας κάνει να παίρνουμε βιαστικές αποφάσεις που μπορεί να βλάψουν το λειτουργικό μας σύστημα.
Γι’ αυτό χαίρομαι να συμμετέχω σε μια κοινότητα που γνωρίζω ότι μπορεί να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω πολλά προβλήματα στη καθημερινή ενασχόληση με το linux και εκεί που μία στιγμή τα βλέπω όλα μαύρα(λειτουργία κονσόλας), με μία γραμμή εντολών, να μπω τελικά σε ένα πολύχρωμο γραφικό περιβάλλον.

2 «Μου αρέσει»

Έχεις έναν ακαταλαβίστικο λόγο.
Δεν κατάλαβα τίποτα φίλε μου.

1 «Μου αρέσει»

κατα τα αλλα ειμαι εγω ακατανοητος και ασαφης, που ειπα την μπαταρια… μπαταρια… σε ΜΙΑ απαντηση μου… και εδω εχουμε ΟΛΟΚΛΗΡΟ θεμα που ΚΑΝΕΙΣ δεν καταλαβε ΤΙΠΟΤΑ… τεσπα…

τα μονα addons που εχω εγω στον γκοτζιλλα, ειναι το noscript και το ublock origin, το οποιο ublock απλα το ανεχομαι μην εχοντας αλλη αξιοπιστη λυση. το umatrix που ηταν του ιδιου προγραμματιστη, δυστυχως ειναι πλεον παρατημενο. το ublock δεν πιανει μια μπροστα στο umatrix. σαν να συγκρινουμε bentley (umatrix) με φιατακι (ublock)

και για dns εχω μονιμα τους opendns σε ολα μου τα συστηματα. απο την «φιλτατη» malwarebytes (sarkasm included for free) χρησιμοποιουσα ΜΟΝΟ το τεραστιο, αλλα πληρεστατο hostsfile (το οποιο βεβαια παντα το ελεγχα να μην εχουν κανει καμια μουφια με δαυτο)

δυστυχως εδω και κανα χρονο εχουν καταργησει το plain text dowloadable hostsfile (και εχω μεινει με ενα παλιο backup, που ευτυχως ακομα πιανει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ σκουπιδια) και εχουν μετατρεψει την παλια text λιστα σε firefox addon. μην φανε, εχουμε γλαρο! εκτος των 2 παραπανω addons που εχουν αποδειχτει χρονια και χρονια αξιοπιστα, δεν προκειται να περασω ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ addon στον γκοτζιλλα

και τελευταιο, ποιος σοβαρος ανθρωπος αποθηκευει κωδικους στο μηρυκαστικο? (sic. browser :stuck_out_tongue_closed_eyes: ) τους κωδικους τους αποθηκευεις σε ξεχωριστο password manager (υπαρχουν αρκετοι στο λινουκς), η, αν δεν βολευει κατι τετοιο, σε κρυπτογραφημενο αρχειο σε φλασακι που δεν το αφηνεις ποτε απο τα ματια σου (κυριολεκτικα)

1 «Μου αρέσει»

Ειλικρινά εκτιμώ κάθε θέση, άποψη προτροπή, κριτική.
Παρακαλώ προσπαθήστε να μπειτε όσο το δυνατόν στην κατάσταση μου. Δεν έχω καμία κατάρτηση στους υπολογιστές. Εχω καλή ανάμνηση από ta mac και τα χειρότερα από την win. Σκέφτηκα να σας γράψω ένα ιστορικό για να καταλάβετε και μου βγήκε βιβλίο χωρίς να έχω καταφέρει ακόμα να εξηγήσω. Γενικά θα σας πω πως είμαι αγχωμένος σχεδό τρομαγμένος γιατί δεν έχω πολλές ευκαιρίες και εύκολα μπορει να χαλάσει αυτό είτε από εσάς μπροστά μου λόγο του ότι δεν θα αναγνωρίζεται κάτι κοινό ή γνώριμο, είτε από πίσω από όλο το παρασκήνιο που παίζει και αφορά Όλους ! μας. Απλά για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζω σε εμένα παρουσιάστηκε το θέμα περισσότερο. Μπορεί να φταεί το ότι είμαι μόνος μου. Η ανάγκη της αγγέλης είναι ακόμα εδώ όπως φαίνεται. Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε ότι προκύπτει και ίσως έτσι να μπορεί να γίνει μια συννενόηση.

ΟΙ κωδικοί δεν μου εκλάπησαν. Αλλοιώνονται έτσι ώστε να μήν έχω πρόσβαση. Τους έχω αλλάξει “άπειρες” φορές. Το τελευταίο 4ήμερο ο κωδικός της Πειραιός είναι στο στόχαστρο. Πιθανόν επειδή έχει την δυσκολία της αναγκαιότητας αλλά και την ιδιαιτερότητα της επικύρωσης στοιχείων και γνησιότητας μέσα από φωνητική κλήση στο τηλέφωνο που έχω δηλώσει. Αυτό το τηλέφωνο έχει φραγή λόγο χρέους. Λαμβάνω μηνύματα αλλά για την φωνητική διαπίστευση πρ’επει να ζητήσω εξαίρεση από το τηλεφωνικό κέντρο. Το έχω κάνει 5 φορές από προχθες και τώρα πάλι δεν έχω πρόσβαση.
Από την μια νιώθω δυσάρεστα που δεν γίνεται κατανοητό, αλλά από την άλλη καταλαβαίνω. Δεν πρόκειται για κάτι γνωστό και μπορεί να μην υπάρχει αντίστοιχη καταγραφή. Αν επιμένουμαι ίσως να ανασυρθούν στοιχεία και πληροφορίες για το τι ακολουθεί.
Εδώ θα επιστρέψω πιθανα με κάποιο υλικό με το τι έγινε χθες με την Steam.

1 «Μου αρέσει»

@nikaskonstantinos εγω, στα δικα μου συστηματα δεν βλεπω καμια απολυτως διαφορα αναμεσα στο commandline και στο γραφικο :laughing: . οπου και να ειμαι ολα μαυρα τα βλεπω γιατι χρησιμοποιω high contrast inverse theme (ολο μαυρο με ασπρες λεπτομερειες στα γραφικα στοιχεια)

1 «Μου αρέσει»

Μάλλον πρέπει να επισκεφθείς κάποιο κατάστημα της Τράπεζας.
Αν κάνεις νέα εγκατάσταση της εφαρμογής της τράπεζας στο κινητό χωρίς να προσθέσεις Quick login και τα λοιπά, δεν λύνεται το πρόβλημα;
Στον τύπο καθημερινά υπάρχουν αναφορές για το κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών και εξάλειψη των ATM.
Σήμερα πληροφορήθηκα, εντελώς τυχαία, ότι μπορεί κάποιος να κάνει ηλεκτρονικές καταθέσεις και από το μπακάλικο, το supermarket κλπ.

… τουλάχιστον ψηφιακά, δεν μπορείς να το ισχυριστείς αυτό, έχεις μεγάλη παρέα.

Παρακαλώ προσπαθήστε να μπειτε όσο το δυνατόν στην κατάσταση μου. Δεν έχω καμία κατάρτηση στους υπολογιστές.

Μακάρι αυτό να ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα μας @SteAnos !
Για όλα τα πράγματα όμως υπάρχουν και οι ειδικοί και οι επαγγελματίες ευτυχώς.
Συνήθως πρώτα συζητάμε με κάποιον φίλο μας, ή με κάποιον σχετικό με το αντικείμενο, αλλά αν δε βλέπουμε φως, πρέπει να κρίνουμε σωστά και να μη φοβηθούμε να αποτανθούμε σε κάποιον επαγγελματία, ειδικό με το θέμα μας, στους υπολογιστές.
Μπορείς να δεις και αξιολογήσεις για τον κάθε ειδικό.
Αν πάλι ζούμε σε απομακρυσμένη περιοχή και είμαστε μόνοι μας, γκουγκλαρουμε το τηλέφωνο κάποιου ειδικού και επικοινωνούμε μαζί του, είτε καλώντας τον είτε με μηνύματα.

Θα μας πουν οι επαγγελματίες της κοινότητας ποιο είναι προτιμότερο.

3 «Μου αρέσει»

Από ότι κατάλαβα πέφτει στις περιπτώσεις που δεν είναι καθημερινές αλλά “ειδικές” και που δεν υπολογίζουν , και κατά συνέπεια ζορισετ;ι πολύ για να κάνει πλέον μια απλή δουλειά που άλλοτε θα την έκανε απλά και γρήγορα.

Σε καταλαβαίνω και εμένα με κουράζει και με αποθαρρύνει συνέχεια δυστυχώς , γιατί κόβονται κομμάτια απλής καθημερινότητας και γίνονται καθημερινή δυσκολία σε αυτονόητα…

Φταίει ότι φτιάχνουν συνήθως κάτι απλά να δουλεύει (και όχι για όλους αλλά για έναν μέσο όρο) , δεν το συντηρούν , δεν έχουν σωστή υποστήριξη και δεν δίνουν εναλλακτικές οπότε η νέα “κανονικότητα” είναι μέχρι να τους πάρουμε με τις κλωτσιές να μην γίνει η ανευθυνότητα καθημερινότητα , αλλά να γίνει η συμπερίληψη και η διαφορετικότητα ορατή …

2 «Μου αρέσει»

Το έχω αφαιρέσει ήδη. Υποτίθεται ότι είναι αξιόπιστο. Δυστυχώς δεν επικεντρώνεται σε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία το θέμα. Είναι καθολικά η σχέση μου με το web και κάτι που έχει δύναμη που ειλικρινά δεν μπορώ να καθορίσω και να καταλάβω. Για να μπορεί να επηρεάσει τόσες παραμέτρους, που δεν θέλω να περιγράψω γιατί θα ξεφύγουμε πραγματικά, θα έχει πολύ δύναμη. Από την άλλη αν ο τρόπος που με έχει χακάρει ή που μπαίνει ανάμεσα είναι αυτός που θα προσπαθήσω να δείξω πιο κάτω, σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι τίποτα τσογλάνια που κάπως βρέθηκαν μπροστά σε τεχνολογικές υποδομές. Παράδειγμα σε μια εταιρία κινητής που είμαι σε αντιπαράθεση…

'Έχετε δίκιο να μην καταλαβαίνετε από αυτά που γράφω. Εδώ εγώ δεν καταλαβαίνω τώρα που τα διαβάζω. Σίγουρα δεν εξηγώ την κατάσταση μου. Ο διακαής πόθος, η ανάγκη να το μοιραστώ την εμπειρία σαν γνώση, αλλά και σαν
βάρος με κάνει να ονειροφαντασιώνω καταστάσεις όχι απλά ιδανικές αλλά ονειρώξεις. Ένα πράγμα όπως η αντιπροσωπευτική δημοκρατία που ζούμε και ελπίζουμε στην ανάθεση, ή “περιμένουμε τον γέρο του Μωριά στην
2α παρουσία να μας σώσει” lol. ‘Ετσι και εγώ χωρίς να το σκέφτομαι στο συνειδητό μέρος του μυαλού μου , πιστεύω πως παίζει το επιχείρημα “Αυτοί ξέρουν ρε. Είναι αυτονόητο πως αν και δεν βιώνουν το ίδιο, θα καταλαβαίνουν από
κάποιους κωδικούς ή κάποια σημεία τι συμ βαίνει. Και καλύτερα να μην μιλάω απροκάλυπτα για να μην καρφωθούμαι. Δεν χρειάζονται πολλά πολλά”. Ακόμα χειρότερα και συμπληρωματικά παίζει και μια δόση του "Εγώ που τους
το αναγνωρίζω ότι το έχουνε απείρως καλύτερα από εμένα… ‘Εχουν χρέος να με καταλάβουν?
Όπου υπάρχει υπερτίμηση υπάρχει και κάποια υποτίμηση είτε συμπλεγματικά μέσα στο ίδιο το άτομο είτε σχεσιακά με κάποιον από την ομάδα. Το ρεζουμέ για να μην το ξεχειλώσω πάλι είναι η αμηχανία μου και ο κάπως άγαρμπος
τρόπος γιατί νιώθω να εισέρχομαι σε κλειστό κύκλωμα με αυστηρούς κώδικες και το θέμα που φέρνω στερείται επικύρωσης. Είναι σχεδόν συνομωσιολογικό άρα ταμπού. Σας λέω όμως πως είναι θέμα χρόνου να ξεδιπλώσει για
όλους και προχωράω όπως μπορώ να εξηγήσω.
Δεν νομίζω να είναι τωρινή υπόθεση. Πρέπει να υπήρχε ανέκαθεν ένα είδος περιορισμένης πρόσβασης στις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ένας υπολογιστής. Απλά με το Mac ίσχυε πολύ λιγότερο γιατί πιστεύω πως η Apple
παρ’ ότι mainstream έχει δικό της μπαιράκι. Με τα Win αναδείχθηκε πλήρως η σχέση. Μόνο που εγώ δεν είχα μέτρο σύγκρισης. Με το που άρχισα να χρησιμοποιώ τα Linux, έκανε κρα η φάση. Τόσες λειτουργίες ευκολίες και
προοπτικές δεν τις φανταζόμουν ποτέ και εκεί έρχεται ο μηχανισμός να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Δηλαδή εμένα.
Τι δυσλειτουργίες αντιμετωπίζω…
Δεν πρόκειται για κάποιο συγκεκριμένο app ή κάποια επιμέρους δυσλειτουργία. Πρόκειται για καθολική admin λειτουργία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένη ατζέντα. Σε αρκετά σημεία καταλαβαίνω ποιός είναι
ο σκοπός, αλλά το γιατί και πιο συγκεκριμένα γιατί εγώ, δεν μπορώ να το απαντήσω με ασφάλεια. Περισσότερο τα αντιλαμβάνομαι σαν περιορισμούς ή εκβιασμούς παρά σαν δυσλειτουργίες, μιας και το μηχάνημα χωρίς παρεμβολές
δουλεύει άψογα. Το κείμενο αυτό το γράφω εκτός σύνδεσης με σβηστά τα πάντα. Router, Wifi, Bluetooth και έχοντας τρέξει κάποια rfkill όπου έκανα block σε όλα. Προηγουμένος που δοκίμασα με ανοιχτό το router μου άνοιγαν TAB
πιο γρήγορα από ότι μπορούσα να κλείσω. Νομίζω πως μέσα στο forum είμαι πιο προστατευμένος.
Δεν έχουν απειληθεί ως τώρα τραπεζικά προιόντα, παρ’ ότι τα password αλλοιώνονται συνεχώς. Έχασα πρόσβαση μέχρι και όταν είχα γράψει τον κωδικό σε τετράδιο. Δεν ξέρω πως γίνεται. Σίγουρα ένας τρόπος είναι αλλοιώσεις ή και
φράσεις ή εντολές κάτω από τα copy & paste. Έτσι λοιπόν βιώνω συνεχώς αποκλεισμούς από λειτουργίες, εφαρμογές πληροφορίες και κυρίως το internet. Σημειωτέον και θα ήθελα να ξέρω αν σας συμβαίνει και σε εσάς, όλα τα
password πια, σε όλες τις εφαρμογές ή και όπου αλλού τα βάζω κάτω από αστερίσκους. Ούτε καν τα νέα password που θέλουν την διπλή εισαγωγή και που πρέπει να συμφωνούν δεν βλέπω και τα βάζω στα τυφλά .
Και αυτό μου θύμισε αντιφάσεις. Ναι μεν κάτω από αστερίσκους, αλλά πάντα πρέπει να τηρούν προδιαγραφές και μεγέθη. Τους λογαριασμούς της γλουγλου τους κυνηγάω σαν γατομάνα τα παιδιά της. Μαζεύω τον ένα, χάνω τον
άλλο. Δεν μου δίνουν τα credentials και τα ευρετήρια με επαφές. Όπου τα έβαλα πρώτα (τα gmail), δεν επιτρέπουν στη συνέχεια να μοιραστούν τον χώρο, π.χ. στο thunderbird. Από την άλλη δεν με αφήνουν παράλληλα. Έσβησα το
thunderbird κατέβασα το evolution περιμένοντας μια κατάλληλη & πονηρή στιγμή να βάλω το mail του μαγαζιού μου για να μπορώ να δουλέψω πιο άνετα και τσούπ κάθονται τα gmail πάνω τους σαν επικάλυψη και πρέπει να το
πατήσω καμιά 20 φορές για να κλείσει, μαζί με την εφαρμογή.
Τι να πρωτοπώ και τι να πρωτοθυμηθώ. Υπάρχουν άλλα που το έχω διαγράψει ως τραυματικά. Η ειρωνεία πολλές φορές είναι έκδηλη;
Τώρα πρέπει να βρω τρόπο να το στείλω γιατί θα το χάσω. Καταλαβαίνω πάλι πως χάνω έλεγχο.
To be continiued…


Σορρυ. 'Επρεπε να το κάνω αυτό. Θα το σβήσω όταν επικυρώσω

Κωνσταντίνε είναι από τις πρώτες πράξεις που έκανα, μιας και στον περίγυρω μου δεν σχετίζονται με το θέμα. Ένα παλικάρι που μάλιστα τον ένιωσα πραγματικά να ενδιαφέρεται για την οικονομική μου δυνατότητα, μου ζήτησε 200 για 2 ώρες. Μάλιστα εγώ επέμενα να μου δώσει τιμή και στη συμφωνία δεν υπήρχε απαίτηση για επίλυση από μέρους μου, μιας και ξέρω πως δεν θα συνέβαινε. Αυτό το άτομο είναι τεχνικός ασφάλειας δικτύων εδώ και από ότι καταλαβαίνω και στο εξωτερικό. Είναι ίσως ο μαναδικός που αναγνώρισε συμπτώματα και δυσλειτουργίες και άκουσε σοβαρά. Μιλήσαμε αρκετά στο αν έχω κάνει κάποιον ή κάποιους εχθρούς, γιατί αυτό που μου συμβαίνει δεν μπορεί να συμβεί με έναν κοινό υπολογιστή και ένα ίντερνετ. Και σε αυτό το σημείο βρίσκεται όλη η παράκρουση. Η τιμή που μου είπε πιστεύω πως παίζει να είναι καλή. Αυτοί οι τεχνικοί καταλαβαίνω πως δουλεύουν για εταιρίες με τεχνογνωσίες πατέντες, μυστικά, οπότε και με μεγάλους τζίρους. Εγώ ούτε ενεργειακά μυστικά έχω στον υπολογιστή μου από όσο ξέρω, ούτε εχθρούς έχω κάνει, πάλι από όσο ξέρω, εκτός κι αν οι εχθροί αυτοί είναι διαμορφωμένοι από κωμικές εως και φαιδρές αντιδράσεις μου, απέναντι σε κάθε εταιρική αλητεία που με προσβάλει.

1 «Μου αρέσει»

Ελπίζω να το παρατηρήσατε ότι δεικνύει εσάς. Και σορρυ που επιμένω αλλά για εμένα είναι πραγματικό πρόβλημα, δομικό θα έλεγα αν μια παγκόσμια εφαρμογή αυτού του μεγέθους σας στοχεύει ή σας χρησιμοποιεί για αποπροσανατολισμό, όπως πάλι πρόβλημα είναι ακόμα χειρότερο αν κάποιοι μπορούν να χρησιμοποιησουν ένα τέτοιο brand για σκοτεινούς σκοπούς.