Μπορώ να επεκτείνω το apt με extentions;

Όπως βλέπουμε στον οδηγό αυτό απλά αλλάζοντας το “keyword” της διανομής με ένα αντίστοιχο απο του ubuntu παίζει στα apt-resources.

Έτσι σκευτόμουν αν θα μπορούσα να έκανα ένα plugin/extention στο apt που στην περίπτωση που αποτυγχάνει να λάβει info απο τα αποθετήρια για την έκδοση mint να επανα-προσπαθεί να μαντεύει το αντίστοιχο αποθετήριο βάση του πίνακα που παρέθεσα στον οδηγό.

The million Benezuelan Bolivar question είναι το apt σηκώνει επεκτάσεις; Δλδ να κάνω εγώ μια επέκταση στο apt-get με την λογική επανα-προσπάθειας και το apt από μόνο του να δοκιμάζει σαν alternate repo or sth το αντίστοιχο ubuntu.

Υπάρχει κάποια υποστήριξη. Αν υπάρχει και για τη φάση της ενημέρωσης δεν ξέρω. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώ αυτό:

Τώρα είναι αυτό που θέλεις να κάνεις μια καλή ιδέα; Δεν το νομίζω καθόλου. Βάζεις κάτι από ένα «μελλοντικό» αποθετήριο και στήνει μαζί «μελλοντικές» βιβλιοθήκες. Μια συνταγή για καταστροφή αν συμβαίνει αυτόματα. Προσωπικά (όπως για παράδειγμα για την εγκατάσταση του llvm) κάτω επέμβαση στο script εγκατάστασης με το χέρι. Η αν το κάνει την εγκατάσταση μια αλλαγή στο αρχείο όπως την έκανες είναι ασφαλέστερος τρόπος.

Σαν μια αδοκίμαστη σκέψη, πιθανά να είναι καλύτερο απλά να προσθέσεις τα αποθετήρια της άλλης «μελλοντικής» διανομής, αλλά με πολύ χαμηλή προτεραιότητα. Αλλά πας γυρεύοντας για μπελάδες.

Τώρα αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις για αυτοματισμό:

source /etc/os-release 
echo "Ubuntu: $UBUNTU_CODENAME vs distro: $VERSION_CODENAME 

ΥΓ: Είναι έξυπνο πάντα να ρωτάς τη σωστή ερώτηση, που είναι πάντα ή ποιο απλή ερώτηση:
Τι θέλεις να κάνεις και γιατί. :slight_smile:

ουσιαστικα δηλαδη θελεις να κανεις apt-pinning σε αλλη εκδοση, αν για καποιο λογο δεν βρει τις default πηγες, αν καταλαβα καλα? ουτε για αστειο γιατι αργα η γρηγορα θα σπασει και δεν θα μαζευεται. αν εχεις το κλασσικο μιντ μπορει να τη γλιτωσεις για λιγο (λογω βασης ubuntu), αλλα τελικα θα σπασει. αν εχεις LMDE (linux mint debian edition) οχι απλα μην το κανεις, αλλα ουτε καν να το σκεφτεις. το LMDE εχει debian βαση, και με κατι τετοιο, στο πρωτο update απο τις εναλλακτικες apt-pinned πηγες θα το διαλυσεις. αν δεν βρισκει καποιες πηγες καποια στιγμη, δοκιμαζεις λιγο αργοτερα. συνηθως ειναι καποιο προσωρινο θεμα με το ιντερνετς. με εχει τυχει 2-3 φορες να εχω τετοιο θεμα, να με βγαλει σφαλμα οτι δεν βρισκει καποια πηγη. αλλα μετα απο 5 λεπτα δουλευε μια χαρα

Well μιλώ καθαρά για mint ubuntu based nothing else. Δηλαδή να είναι Super focused .σε συγγεκριμένο distrο.

Συγγεκριμένα, οδηγίες σεταρίσμτος αποθετηρίων πχ https://www.postgresql.org/download/linux/#generic

Αξιοποιούν το lsb_release που δίνει πχ.

echo "deb http://apt.postgresql.org/pub/repos/apt $(lsb_release -cs)-pgdg main"
deb http://apt.postgresql.org/pub/repos/apt tricia-pgdg main

Ως εκ τούτου θα ήθελα το plugin σε 3rd party repos να δοκιμάζει:

http://apt.postgresql.org/pub/repos/apt tricia-pgdg main # will fail 404
http://apt.postgresql.org/pub/repos/apt bionic-pgdg main # Re-attempt

Και να μαρκάρει / fixάρει το 3rd party repo.