Mirror Linux Device

Καλησπέρα,

Δουλεύω σε εταιρία που κάνει support τηλεφωνικά, και έχουμε κάποιες συσκευές Linux.
Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω mirror την οθόνη της συσκευής χωρίς να έχει η συσκευή μέσα κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να προστεθεί κάποιο πρόγραμμα όλη η διαδικασία θα γίνει από windows pc εάν μπορείς να γίνει απο Linux pc μπορώ να στήσω εάν VM.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1 «Μου αρέσει»

Μα αν δεν έχει εγκατεστημένο κάτι το λειτουργικό δεν μπορείς να το δεις ούτε από τα Windows :smiley: Εκτός αν μιλάμε για επαγγελματικούς Rack Servers με ενσωματωμένο KVM. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση (είτε Linux είτε Windows) είτε θα έχεις κάποιο λογισμικό είτε υλικό.

Υπάρχουν κάποιες φτηνές λύσεις εξωτερικών KVM που μπορείς είτε να τους φτιάξεις με κάποιο SBC, είτε να αγοράσεις σε χαμηλή τιμή ένα έτοιμο. Για παράδειγμα, το PiKVM ή το TinyPilot

ΥΓ: Ελπίζω να έχεις συνείδηση του γεγονότος, πως διαβάζεις μια τυχαία γνώμη κάποιου τυχαίου τύπου στο Internet και ότι το φόρουμ δεν αντικαθιστά τις συμβουλές ενός επαγγελματία, όπως αναφέρετε και στους όρους χρήσης.

2 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση,

Ναι σωστά έχεις δίκιο για το εγκατεστημένο πρόγραμμα, δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης εξωτερικής συσκευής καθώς είναι απομακρυσμένη συσκευή σε πελάτη, ρώτησα στην περίπτωση που μπορεί να υπήρχε κάποια λύση όπως το ADB του Android, αν και αυτό έχει κάτι προεγκατεστημένο μέσα.

Ευχαριστώ !!

Καλώς όρισες @Πέτρος_Λοπού στην παρέα!!!

1 «Μου αρέσει»

Αν και δεν εχω καταλαβει ακριβως, φανταζομαι κατι σε ssh. Ειναι το πιο κοντινο αν καταλαβα καλα. Φυσικα θα πρεπει η ip να περαστει στο ρουτερ στο nat και να μπει μια ασφαλεια για παν ενδεχομενο. Η εξωτερικη ip θα πρεπει να ειναι ενημερωμενη σ αυτον που μπαινει. Αλλη λυση ειναι vnc αλλα παλι καποια βηματα δεν τα γλυτωνεις. Αν ειναι να κανεις το vnc ειναι προτιμότερο να εγκαταστησεις anydesk κτλ.

1 «Μου αρέσει»

Remote desktop εννοείς; Το GNOME (και KDE νομίζω) έχει τέτοια λειτουργία built-in. Αν GNOME, ρυθμίσεις > sharing > remote desktop στο σύστημα που θες να συνδεθείς και μετά συνδέεσαι με το remote desktop των Windows. (Βέβαια ισχύουν αυτά που λέει ο Κώστας από πάνω και πρέπει να ζητήσεις IP, κτλ.)

1 «Μου αρέσει»

Καλημέρα,

Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τις άμεσες απαντήσεις, δυστυχώς όλα αυτά δύσκολο καθώς δεν τα επιτρέπει και όλα ο κατασκευαστής της συσκευής γιατί είναι συσκευή “ασφαλείας”. Αυτοί χρησιμοποιούν το Putty για να δουν τις ρυθμίσεις, υποθέτω πως εάν ήθελαν όντως να έχουν μία Remote εφαρμογή θα το είχαν κάνει. Εγώ το έψαξα για δικιά μου διευκόλυνση καθώς οι συσκευές μπορεί να βρίσκονται μακριά από τον πελάτη εκείνη την στιγμή.

Ευχαριστώ και πάλι !!

Putty σημαίνει 99.99% ssh. Άρα αν κάνεις προσβάσιμη την πόστα 22 από μακρυά έχεις πρόσβαση απο παντού. Τα απαραίτητα βήματα είναι:

  1. Να μπορείς να βρεις τον ρούτερ του πελάτη. Οπότε είτε θέλεις μια στατική IP είτε μια υπηρεσία dynamic dns.
  2. Να έχει η συσκευή μια σταθερή εσωτερική διεύθυνσή.
  3. Να ανοίξεις την πόρτα 22 στον ρούτερ και να προωθείς τα πακέτα στην συγκεκριμένη διεύθυνση
  4. Προαιρετικά να κάνεις είσοδο με κρυπτογραφικό κλειδί αντί για κωδικό.

Συμβουλέψου το εγχειρίδιο του ρούτερ για το πως θα τα κάνεις αυτά.

και να μην έχει, δεν μπορεί να τη βρει (τη συσκευή) πχ με το netdiscover ;

Αν μπορείς να κάνεις ARP sniffing απ’έξω τότε έχεις πραγματικά ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα :smiley:

Η σταθερή εσωτερική διεύθυνσή τεχνικά δεν είναι πάντα απαραίτητη και εξαρτάτε από τις δυνατότητες του εκάστοτε ρούτερ (και πόσο καλά ξέρεις να το ρυθμίσεις). Αλλά ποτέ δε βλάπτει και είναι πάντα καλύτερο να έχεις σταθερές διευθύνσεις.

1 «Μου αρέσει»

Ναι για αυτό ρώτησα, δεν υποτίθεται οτι μπαίνεις στο ίδιο δίκτυοεφόσον συνδέεσαι με το ρούτερ; (μόνο σε δικό μου δίκτυο το έχω κάνει αυτό με το netdiscover)

Σαφώς, αλλά υπάρχουν και κάτι τεμπέληδες (για μένα λέω) που βαριούντε να τα κάνουν αυτά :smiley:

Πιθανά να μπερδέψουμε τον φίλο μας με αυτή την κουβέντα, αλλά το ARP είναι ένα πρωτόκολλο σε επίπεδο δικτύου, όχι σε επίπεδο διαδικτύου. Μπορείς να δεις το δικό σου δίκτυο, αλλά ελπίζω όχι και του γείτονα.

1 «Μου αρέσει»

Όχι πιθανών, σίγουρα :smile:, σας ευχαριστώ όπως και να έχει, είναι ενδιαφέρουσες πληροφορίες αλλά δυστυχώς κάποια από αυτά είναι χρονοβόρα να τα κάνω σε κάθε πελάτη καθώς μιλάμε για εκατοντάδες.