Με τι ασχολείστε;

Με ενδιάφερει να δώ το δημογραφικό των ατόμων που συχνάζουν εδώ. Ποιοι ειστε απλοί χρήστες; Ποιοι ειστε hobbyists και απλά τσεκάρετε το λογισμικό απο ενδιαφέρον; Ποιοι δουλεύε στο IT; Ποιοι ειστε devs και τι είδους development κάνετε;

3 «Μου αρέσει»

Απλός χρήστης και χομπίστας εδώ, που άμα βρει ευκαιρεία χρησιμοποιεί το λογισμικό και στη δουλειά, στο σπίτι, στο κοτέτσι κλπ :grinning:

3 «Μου αρέσει»

Χαλαω περισσοτερες ωρες απο ο,τι πρεπει πανω στο αντικειμενο της τεχνολογιας. ΙΤ ειμαι αλλα και ως χομπι, παλι με αυτα τα μαραφετια ασχολουμαι. Ο πιο βαρετος ανθρωπος στο πλανητη! :grinning:

3 «Μου αρέσει»

Απλός χρήστης εδώ. Λίγο πολύ απο χόμπι.

1 «Μου αρέσει»

IT Pro από το 1999 σε ό,τι έχει να κάνει με την Microsoft (Windows Servers, PCs, SQL, IIS, Azure & Office 365) και δίκτυα.
Παρόλο που είχα κατά καιρούς και SCO Linux servers και Xenix ασχολούμαι, κυρίως ως χόμπι, τα τελευταία 7 χρόνια με το linux, κυρίως λόγο WordPress over Ubuntu Servers (για hosting), pfSense (που είναι FreeBSD) και RedHat και Ubuntu Server όπου δοκιμάζω εφαρμογές της Microsoft, κυρίως τον MS SQL.

2 «Μου αρέσει»

Χομπίστας είμαι και γω παιδιά

Έχω να πω ότι μέχρι τώρα είναι αρκετά ευχάριστη έκπληξη το ότι όσοι απαντήσατε μέχρι τωρα είπατε να το πιάσετε μόνοι σας από ενδιαφέρον.

1 «Μου αρέσει»

Εγώ ξεκίνησα το Linux καθαρά από περιέργεια. Σαν φοιτητής είχα μπόλικο χρόνο, αλλά εκείνες τις εποχές λίγο Internet, οπότε είχα ασχοληθεί και ταλαιπωρηθεί πολύ. Μια 10ετία στο ΙΤ συνέχισα απλά σαν enthusiast, καθώς πάνω στην δουλειά δεν είχα μεγάλη επαφή. Τα τελευταία χρόνια έχω μεταπηδήσει στο cybersecurty research. Αν και τα περισσότερα εργαλεία που αναπτύσσω είναι σε linux, δυστυχώς η καθημερινότητα είναι διαφορετική καθώς περνάω αρκετές ώρες σε windows.

1 «Μου αρέσει»

Αρχικά ασχολήθηκα με το linux, γιατί μου άρεσε η φιλοσοφία των containers, τα οποία όπως και άλλες τεχνολογίες αρέσκονται στο linux.
Ξεκίνησα με dualboot.
Τώρα έχω επιλέξει linux.
Μου αρέσει όμως πολύ το υποσύστημα linux για windows, και επίσης θα ήθελα να δω και το chrome os .
Αγαπημένες υποδομές:
Koha-community ils
Invenio, ils, rdm
Accesstomemory(ica-atom)
Zenodo.
Όποτε έχω χρόνο παρακαλουθώ μαθήματα από το mathesis.
Η εργασία μου έχει σχέση με τον δημόσιο τομέα και ειδικότερα με την υγεία.
Ενδιαφέρομαι πολύ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, στον δημόσιο τομέα.
– στον τομέα της καινοτομίας ειδικότερα, πιστεύω, ότι κοινότητες σαν και τη δική μας, μπορούν να προσφέρουν πολλά–
Πιστεύω ότι οι τεχνολογικές ανακαλύψεις πρέπει να εξυπηρετούν την ευημερία των πολιτών και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, τους.
Τη συγκεκριμένη περίοδο ασχολούμαι με τα οικονομικά.

2 «Μου αρέσει»

Χομπυ. Γενικα θυμαμαι απο μικρος ηθελα να ανακαλυπτω καινουρια πραγματα στους υπολογιστες(τωρα δεν με συγκινουν βεβαια καθολου) Και το χομπυ μου και η δουλεια μου εχει να κανει με την τεχνολογια και τους αυτοματισμους. Οσοι εχουν διαβασει ποστ μου εδω θα εχουν παρατηρησει οτι δεν χρησιμοποιω linux ιδεολογικα ουτε το βλεπω ετσι.

Γενικα μου αρεσει να μπορω να προσαρμοζω διαφορα πραγματα στα μετρα μου, που με τα windows δεν γινεται. Το θετικο στο linux ειναι οτι υπαρχει σε πολλες συσκευες ενσωματωμένο, μπορεις να φτιαξεις διαφορετικα πραγματα και να λειτουργουν ολα “ρολοι”… Ενταξει σε μενα που θελω ολα τα πραγματα με αυτοματισμους και με συνδεσεις το ενα με το αλλο και και και… θα ελεγα ξεκουρδιστο ρολοι.

Στη δουλεια ας πουμε οτι το ενα μου κομματι ειναι η διαχειριση linux server πελατων. Αλλα κανω και πολλα αλλα πραγματα με linux και δεν φοβαμαι κατι που βγηκε χθες να το ενταξω σαν υπηρεσια σε καποιον πελατη. Απλα αν αυτο που βγηκε ειναι προβληματικο τρωω κανα 10ημερο μεχρι να το συνεφερω

Μου αρεσει… Κανω οτι θελω με το λειτουργικο
Δεν μου αρεσει… ολα αυτα τα workaround ακομη και για απλα πραγματα

Αλλα οπως ειπα και πιο πανω δεν ειμαι ο ανθρωπος που με πειραζει αν ενα λειτουργικο ειναι κλειστου η ανοικτου κωδικα. Αρκει να μπορω να κανω την δουλεια μου και να μπορω να δειξω στον πελατη μου αυτο που ακριβως εχω σκεφτει στο μυαλο μου.

Εχω ενα ταμπλετ. Ενα samsung s6 lite. Ηθελα απο καιρο να βρω καποιον τροπο να τρεχω linux αλλα native. Οκ δεν υπαρχει κατι. Ξενερωμενος βαζω το debian noroot… η εγκατασταση μπαμ μπαμ για εναν αρχαριο. Πολυ καλο!! Ομως τα αρνητικα του. Δεν εχει υποστηριξη για ηχο, δεν εχει υποστηριξη για native network οποτε ξεχναμε ολα τα εργαλεια networking και δεν εχει υποστηριξη opengl. Οπως λεει αυτος που το εφτιαξε δεν εχει χρονο να ασχοληθει… αυτα δεν μπορω στο linux… Αν ομως δεν ηταν opensource και το ειχε μια εταιρεια και με ενα χ κοστος το αγοραζες, απο παιχνιδι που ειναι τωρα θα ηταν ενα επαγγελματικο εργαλειο…
Το παραπανω απλα για να δειτε πως σκεφτομαι τα λειτουργικα. Θελω να παρω κατι που δουλευει σωστα. Τωρα να κατσω να σκεφτω οτι ειναι ενας μονος του, με ανοικτο κωδικα αλλα παιρνεις ενα 20%, θα προτιμουσα κατι με κλειστο κωδικα και ας παρω 80%.

1 «Μου αρέσει»

Προσωπικά ξεκίνησα ως χομπίστας στα 15, κάπου στα μέσα του 2016, μετά από αρκετό διάβασμα στο internet πάνω σ’ αυτό. Μάλιστα, από τα πρώτα που έκανα ήταν να δοκιμάσω το τερματικό και να πειραματιστώ λίγο μ’ αυτό (η πρώτη μου εμπειρία σε ένα τέτοιο περιβάλλον ήταν πίσω στο 2010-2011 σε ένα παλιό IBM μηχάνημα που έτρεχε Windows 98 SE).

Μετά από αρκετά χρόνια πειραματισμού στο Linux, έχω καταλήξει σε DIY διανομές, καθώς τις θεωρώ καλύτερες για να φτιάξω ένα σύστημα ακριβώς όπως το θέλω, για τις δικές μου απαιτήσεις. Γενικά το σύστημά μου είναι όσο το δυνατόν μινιμαλιστικό, εν μέρει επειδή έχω συνηθίσει να χρησιμοποιώ ένα παλιότερο μηχάνημα, αλλά και για καλύτερες επιδόσεις στα προγράμματα που θέλω να χρησιμοποιήσω. :wink:

Επιπλέον, συχνά πειραματίζομαι με development περιστασιακά, καθώς και με system administration. Κάτι που το έχω σαν χόμπι κυρίως, αλλά και σπουδάζω πάνω σε αυτά τα τελευταία λίγα χρόνια.

3 «Μου αρέσει»

Απλός χρήστης είμαι κι εγώ. Αρχικά το είχα πιάσει από περιέργεια από διάφορα άρθρα που έβγαιναν για το OS. Στην αρχή ομολογώ ότι επειδή ήμουν με παλιό μηχάνημα με είχε δυσκολέψει μιας και δεν μπορούσα να λύσω κάποια θέματα όπως πχ με τα video Youtube σε Ubuntu. Δεν έφταιγε το λειτουργικό όμως αλλά το PC. Το ξαναπιάνω λοιπόν λίγο πιο μετά (2014) και από τότε το έχω σαν βασικό.
Επίσης, μου αρέσει που δεν έχω ιδέα για τον τρόπο που έχουν εξελιχθεί ή όχι τα Windows μετά τα 7 και την περίοδο που περιέγραψα, όπου δεν τα έχω δουλέψει καθόλου και με παραξενεύουν όταν τα συναντώ σε PC φίλων/γνωστών.

2 «Μου αρέσει»

Κι εγώ απλός χρήστης, με έσωσε το ubuntu (και η κοινότητα του) σε εξωτερικό σκληρό
από ολοκληρωτική καταστροφή σε “πλήρες κρέμασμα” του υπολογιστή
εν μέσω μιας εργασίας - παρουσίασης για συνέδριο ως ειδικευόμενος πριν 2 περίπου 10ετίες
(πως περνάνε τα άτιμα τα χρόνια…),
έσωσα τα αρχεία, τελείωσα την εργασία, πέταξα τα windows και δεν ξαναασχολήθηκα μαζί τους.
Όταν ανακάλυψα και τα darktable, gimp κλπ … έρωτας…
Αν και δεν ξεχνάω το ubuntu, έχω βρει πιο βολικό το arch και τα παράγωγα του
λόγω κυρίως pacman -S και yay -S και περιβάλλον το plasma κυρίως λόγω του dolphin
που παρέχει άμεσα την δυνατότητα προεπισκόπισης των .raw αρχείων και της διαχείρισης τους
και φυσικά για την παραμετροποίηση του

4 «Μου αρέσει»

Πριν ακόμη, φθάσει το διαδίκτυο στην Ελλάδα, χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ, ως απλός, χρήστης το PC. Αρχικά, αντικατέστησα, μ’ αυτό, την γραφομηχανή. Αργότερα, χρησιμοποίησα, τις αξέχαστες, πρώτες, εκδόσεις των Windows… Όμως, με τις επόμενες εκδόσεις, αντιμετώπισα, πολλά, προβλήματα…, ώσπου, κάποιο, απόγευμα…,
…όμως, χωρίς να θέλω, να κουράσω, τους φίλους της φιλόξενης, αυτής, σελίδας, τί συνέβη, το απόγευμα, εκείνο, το περιγράφω, στο παρακάτω, μικρό, αφιέρωμα για το Linux, του τότε…
https://users.auth.gr/users/4/7/050074/public_html/A5%2000%201.%20Ένα%20αφιέρωμα....pdf

3 «Μου αρέσει»

Άλλος ένας χομπιστας εδώ. :slight_smile:

3 «Μου αρέσει»

Ξεκίνησε ως χόμπι (και έμεινε για πολλά χρόνια), πλέον επάγγελμα (sysadmin). Αλλά συνεχίζει να είναι και χόμπι.

4 «Μου αρέσει»

ξεκινησα σαν απλος χρηστης απο περιεργεια με Ubuntu 6.06 αργοτερα με Linux Mint 9 κι απο τοτε εχω μεινει εκει επειδη δεν με προδωσε ποτε.

5 «Μου αρέσει»

Απλός χρήστης κι εγώ που έτυχε να ασχολούμαι και με προγραμματισμό.

1 «Μου αρέσει»