Μάθε παιδί μου Linux και άσε το WSL2...

Καθως εριχνα μια ματια στο LBRY για τιποτα ενδιαφεροντα video επεσα σε αυτο εδω:

https://lbry.tv/$/download/linux-wsl2/8331a7e8bf6b399b1276249c6619ceafbeba0f4e
Με τιτλο: Μάθε παιδί μου Linux και άσε το WSL2…
Και η περιγραφη του ειναι η εξης:

Ένα βίντεο χωρίς σκοπό και λόγο ύπαρξης. Μια άποψη και μια προτροπή, κυρίως προς αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το τερματικό του Linux για αναλύσεις. Αυτό το βίντεο γίνεται με αφορμή την επιλογή πολλών να δουλεύουν το τερματικό του Linux μέσα από το Windows Subsystem for Linux 2. Μετά από μια μικρή περιπλάνηση στη δική μου ιστορία μετάβασης από τα Windows στο Linux, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τίποτε δεν αντικαθιστά το αυθεντικό: Ελάτε στον κόσμο του Linux και αφήστε τις απομιμήσεις…

Οσοι ειναι συχνοι χρηστες του Youtube μπορουνε επισεις να βρουν το εν λογω video εδω:

Μου φαινεται ενδιαφερουσα αποψη: Εσεις τι λετε;

3 Likes

Πολύ ωραίο βίντεο με καλή ανάπτυξη απόψεων χωρίς μίσος για τη Microsoft και κινδυνολογία. Ο δημιουργός αυτού του video είναι ο @aristotelis με πολλά ακόμα βίντεο στο youtube.

2 Likes

Δεν συμφωνώ στο ότι με αυτή την κίνηση η Microsoft “θα αποτρέπει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το Linux”. Αντιθέτως όσο πιο εύκολα και native μπορέσει κάποιος να εγκαταστήσει το linux μέσα στα Windows τόσο πιο πολύ θα μπει στο τρυπάκι να το ψάξει και πιο βαθιά έπειτα.

Σίγουρα θα είναι ένα όπλο ακόμα στην δέσμευση του χρήστη στα Windows, αλλά με Virtual Machine μπορούσε και μέχρι τώρα κάποιος να κάνει την δουλειά του ταυτόχρονα και στα δύο λειτουργικά. Πράγμα που είναι πολύ χρηστικό σε αρκετές περιπτώσεις (επαγγελματικές ή μη).

Το επίφοβο είναι κατά πόσο θα είναι open ή μη εμπορικό τουλάχιστον αργότερα.