LXD: Διανομές μέσα σε Containers

Το LXD αποτελεί μια τεχνολογία στην οποία πακετάρουμε ένα μικρό λειτουργικό σύστημα Linux (αντί ενός ολόκληρου VM), με τα άκρως απαραίτητα για να χρησιμοποιούμε και να διανέμουμε μια ή πολλές υπηρεσίες το οποίο μπορεί να τρέξει τοπικά η σε remote server.

Έχω ετοιμάσει έναν εισαγωγικό οδηγός χρήσης του LXD για όσους θέλουν αντί για Virtual Machines να χρησιμοποιούν Linux Containers για τις web εφαρμογές που αναπτύσσουν. π.χ. πολλαπλά WordPress instances.

6 «Μου αρέσει»

Το LXC/LXD τρεχει containers σε hosts διαφορετικης αρχιτεκτονικης; ΠΧ 32bit containers σε 64bit host OS;

Ναι φυσικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν θες να διατηρήσεις ένα legacy software.
Η να κανείς GPU pass through για παιχνίδια τα οποία χρειάζονται αποκληστικα 32bit περιβάλλον

1 «Μου αρέσει»

ενδιαφερον για εμας που δεν εχουμε ασχοληθει σχεδον καθολου (μονο πληροφοριακα) με τα containers. Eυχαριστουμε
περιμενω και άλλο αρθρο, πχ περα απο λειτουργικα, για εφαρμογες-προγραμματα

1 «Μου αρέσει»

Θα ειχε επισεις μεγαλο ενδιαφερων αν γινοταν το αντιθετο. 64αμπιτο container σε 32αμπιτο host OS. Εχει συναντισει κανεις καποιο αρθρο η tutorial για αυτη τη χρηση;

Δεν νομίζω να είναι δυνατό αυτό σε ένα 32bit λειτουργικό.

Κάτι που ανέφερα όμως πάνω και αξίζει να του ρίξετε μια μάτια, είναι ένας οδηγός (αγγλικά) του Σιμου Ξενιτέλλη σχετικά με το steam μέσα στο LXC

2 «Μου αρέσει»

Σε ποιες περιπτώσεις και γιατί είναι προτιμότερο το lxd από το docker;

Ανετα τρεχει κανεις desktop environments σε LXC containers, αρκει να εχει σεταρει σωστα ειτε Xephyr ή Xspice ή X2go server που θα δουλεψει χωρις οθονη (και χωρις hardware acceleration αλλα θα τρεξει).

@nikaskonstantinos Οταν θες πληρες λειτουργικο πας με LXC/LXD. Οταν θες μονο να τρεχεις συγκεκιρμενες εφαρμογες με custom περιβαλλον κομμενο και ραμμενο στα μετρα τις καθε εφαρμογης τοτε πας με Docker.

2 «Μου αρέσει»