Linux offline mode

Καλημέρα και απο μένα, δοθήσεις της ευκαιρίας θα ήθελα να ρωτήσω εσάς τους παλιότερους - που ασχολείστε δηλάδη πιό παλιά - πώς βρήσκατε άκρη; πώς μαθένατε Linux ας πούμε για να μήν πώ προγραμματισμό, χωρίς internet.
Ακόμα και σήμερα που τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί τόσο πολύ, υπάρχουν δισκολίες.

2 «Μου αρέσει»

Manpages και ebooks και βιβλια χαρτινα κανονικα :slight_smile: Οταν παρεις μια ιδεα του πως γινεται κατι και εχεις ενα εξτρα μηχανακι να του αλλαξεις τα φωτα στα πειραματα… και κρατησεις σημειωσεις (σε περιπτωση που θες να ξανακανεις κατι αλλα και να βοηθησεις καποιον αλλον με το ιδιο προβλημα) τοτε ολα γινονται και ολα μπορεις να τα κατεφερεις.

Οι αγγλοφωνοι φιλοι μας λενε “Practice Makes Perfect” και ειναι αληθεια. Ειναι οσο αληθεια ειναι το ποσο ευκολα και γρηγορα ξεχναει καποιος τα Ελληνικα του αν μενει στο εξωτερικο και μακρυα απο μια απο τις παμπολες ελληνικες κοινοτητες… (απλα κοιταξε την ορθογραφια μου και θα καταλαβεις τι εννοω :slight_smile: )

3 «Μου αρέσει»

Καλά και η δικία μου η ορθογραφία που είμαι μόνιμος κάτοικος εσωτερικού χειρότερη είναι

2 «Μου αρέσει»

Στα γρηγορα και χωρις να το πολυσκεφτώ…

  • Τρέχεις mame και την βλέπεις (παιχνιδο)μηχανη του χρόνου
  • Οργανωνεις τις λίστες με τα mp3 που κατεβασες και δεν ακουσες ποτέ
  • Ξεσκαρταρεις τις χιλιάδες φωτογραφιες που εχεις στον σκληρό σου απο το 2001 που αγορασες την πρωτη σου ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
  • Φτιάχνεις τρικάκια στο gimp
  • Γράφεις στίχους και μουσική (Οχι δεν ειναι μαμααααααααααααααααά)
  • Γράφεις ημερολογιο (αγαπημενο μου ημερολογιο 2η ημέρα χωρίς internet αρχιζω και δεν ειμαι καλά…)
    *Κλείνεις το λινουξομηχανημά σου και την πέφτεις μετα μανίας στο κινητό που εχει σύνδεση με τον έξω κόσμο… :stuck_out_tongue:
2 «Μου αρέσει»

Ας ηταν καλά οι φίλοι και τα βιβλία… το συγκεκριμένο που βλέπεις ηταν αυτο που μου εμαθε τι εστι html καπου στα μεσα του 1990…

2 «Μου αρέσει»

λοιπον στο παρακατω βιντεο, χρησιμοποιωντας ενα tv dongle (με τσιπακι realtek2832u) και μια diy κεραια, βλεπουμε πως μπορουμε να παρουμε εικονα απο δορυφορο για να δουμε τι καιρο θα κανει, εφοσον δεν εχουμε ιντερνετ που να μας παρεχει αυτη την πληροφορηση (θα χρειαστει πρωτα να μαθουμε να «διαβαζουμε» τετοιες εικονες).

να προσθεσω οτι (επειδη το ειχα δοκιμασει παλιοτερα) προσωπικα μου φανηκε πιο βολικο αν χρησιμοποιεις το gqrx μαζι με το gpredict.
Φυσικα το gqrx (σε συνδυασμο φυσικα με τα συγκεκριμενα tv dongles)μπορεις να τα χρησιμοποιησεις και για να ακουσεις ραδιο offline και οχι μονο, καθοτι εχεις προσβαση και σε ραδιοερασιτεχνικες μπαντες.
για τηλεοραση δεν εχω ασχοληθει…

5 «Μου αρέσει»

Ο πιο εύκολος τρόπος να περάσεις την ώρα σου είναι το gaming ή να δεις καμιά σειρά/ταινία/anime. Επίσης μπορείς να πάρεις κάποιο βιβλίο να διαβάσεις, μπορεί να είναι λογοτεχνία ή ακόμα και ακαδημαϊκό. Επί dial up , περιμέναμε να πάει 8 το απόγευμα για να συνδεθούμε και να μπούμε στο irc! τις υπόλοιπες ώρες gaming ή δοκιμές στο pc από άρθρα σε περιοδικά ή δοκιμές μόνοι μας για να δούμε πως δουλεύει το ένα και το άλλο. Εγώ με προγραμματισμό ασχολήθηκα μόνο στην σχολή με c++ , συνήθως έλυνα τις ασκήσεις του βιβλίου σε borland που μας είχε μοιράζει παράνομα η σχολή. Οπότε αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο μπορείς να κατεβάσεις tutorials και να τα δοκιμάσεις μετά offline.

1 «Μου αρέσει»

Μπορείς επίσης να τρέξεις τοπικά (localhost) server με μια βάση δεδομένων, κάτι όπως το XAMPP, και να δημιουργήσεις ένα website από την αρχή. Ένα site βέβαια που θα το βλέπεις μόνο εσύ, αλλά θα μπορείς να πειραματιστείς επίσης με τα διάφορα CMS (Content Management System), βλέπε Joomla, Wordpress, Drupal.
Ενώ κάτι ακόμα ενδιαφέρον είναι να τρέξεις εικονικά σε virtual machines, λειτουργικά συστήματα που δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ για να δεις την συμπεριφορά τους καθώς και τον τρόπο εγκατάστασης.

2 «Μου αρέσει»

Παίξτε κάνα point’n’click adventure στο ScummVM και αφήστε αυτά του διαβόλου :grin::grin::grin:

1 «Μου αρέσει»

Επίσης μπορείς απλά να κάνεις αποτοξίνωση. Να χαρείς τον ήλιο, την θάλασσα, τις παρέες και την ανεμελιά. Θα έχεις άλλες 300τόσες μέρες να παλέψεις με τα μηχανήματα του διαβόλου.

4 «Μου αρέσει»

απλα ως διευκρινηση, αυτο που ειχα στο μυαλο μου οταν ανοιξα αυτο το νημα, ηταν πολυ περισσοτερο το πως μπορεις να παρεις την πληροφορια που χρειαζεσαι, που αλλιως θα την επερνες online, ενω εισαι offline και οχι το πως να περασεις το χρονο σου μπροστα σε μια οθονη.

1 «Μου αρέσει»

Αυτό εξαρτάται κατά πολύ από την πληροφορία που σε ενδιαφέρει.

Εαν είναι κάτι που το έχεις οργανώσει και έχεις φροντίσει να έχεις τα απαρραίτητα προγράμματα, ebooks, downloads κλπ που χρειάζεσαι, θα είσαι προετοιμασμένος να μην είσαι εξαρτημένος απο το διαδίκτυο, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.

Αν είναι κάτι της στιγμής ή έκτακτο, έχεις κάποιες -συμβιβαστικές- επιλογές. Μπορείς να κρατήσεις αυτά που θες και να τα ψάξεις/κατεβάσεις κάποια στιγμή που θα βρεθείς σε χώρο με wifi (κάποιο καφέ, μπαράκι κλπ.) ή αν διαθέτεις κάποιο πρόγραμμα με data στο κινητό (ή κάποιος φίλος στην παρέα) να γίνει hotspot να κατεβάσεις/δεις αυτό που θες.

Γενικά για να πάρεις online κάτι που δεν έχεις, ενώ είσαι offline, πρέπει να βρεθείς online -με κάποιο τρόπο- αλλιώς δε θάχαμε ανάγκη τους providers :stuck_out_tongue: :slight_smile:

Έχω περάσει κάμποσες καλοκαιρινές διακοπές στο πατρικό χωρίς internet. Είναι γεγονός ότι έτσι χρησιμοποιείς πολύυυυ λιγότερο τον υπολογιστή. Εκτός τα παραπάνω που ανέφερα για κάποιες στιγμές, η λύση για μένα ήταν άπειρα βιβλία σε μορφή ebooks (κυρίως λογοτεχνία) και διάβασμα.
Σε ταμπλετάκι ακόμη καλύτερα :slight_smile:

Νομίζω πως ο @raik ήθελε να εστιάσει περισσότερο όχι στο να έχεις πληροφορία που κανονικά θα την έβρισκες στο ίντερνετ όταν είσαι offline αλλά στο να την αποκτήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις τον δίαυλο του ίντερνετ

Η “πληροφορία” είναι πολύ γενικό πράγμα.
Τι είδους; πχ κάποιοι απο μας ζήσαμε 30 χρόνια από τη ζωή μας χωρίς internet. Τα νέα -γενικά- τα μαθαίναμε από εφημερίδες, ραδιόφωνα, από στόμα σε στόμα, παίρνοντας τηλέφωνο κλπ.
Ειδικές γνώσεις από βιβλία, απορίες λύνονταν πάλι από βιβλία ή με ερώτηση σε κάποιον που ήξερε σχετικά κλπ.

Τέλη 10ετείας του 90, αρχές 10ετειας 00… μαθαίνοντας για την τεχνολογία χωρίς internet, είχε ένα ζόρι και να …χώσεις κάμποσα “φράγκα”, αλλά τότε ήταν άλλες εποχές :wink:

7 «Μου αρέσει»

παιδια νομιζω εχετε πολυ καιρο να βρεθειτε offline :smiley: και να χρειαζεται να βρεις κατι ή να κανεις κατι που αλλιως θα το εβρισκες/εκανες απλα μεσω ιντερνετ. Το θεμα δεν ειναι πως θα περασεις την ωρα σου και τοσο δηλαδη.
ο arvchristos καταλαβε καλλιτερα αυτο που λεω νομιζω.

2 «Μου αρέσει»

Καλά αυτός ο αυτοσχέδιος δέκτης στο βίντεο ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακός !

1 «Μου αρέσει»

αν το δοκιμασεις θα δεις οτι δεν ειναι δυσκολο.
το δυσκολο ειναι να αποφυγεις το distortion, δηλαδη το «θορυβο» που λεμε

1 «Μου αρέσει»

Είναι στα άμεσα (δηλαδή μετά εξεταστικής ) πλάνα μου!

1 «Μου αρέσει»

Τότε η απάντηση είναι μια. Περιοδικά! Τα βιβλία συνήθως είχαν παλιό περιεχόμενο και (όπως τώρα) περιλαμβάνουν γενικές γνώσεις, ενώ στα περιοδικά κάθε μήνα υπήρχαν θέματα επικαιρότητας. Όσο για troubleshooting, τις περισσότερες φορές σκαλίζεις από μόνος σου, αλλιώς η λύση ήταν απλή…format (με την λαϊκή έννοια).

1 «Μου αρέσει»

Καλωσόρισες στο φόρουμ @Maras

1 «Μου αρέσει»