Κολλαει το update μετα την εγκατασταση

Εκανα προσπαθεια να εγκαταστησω manjaro kde (τρις) και ενω η εγκατασταση πηγε καλα, μετα στο update που εκανε κολλουσε στο ιδιο σημειο και παγωνε το pc. Εχω dual boot linux mint και windows σε δυο ssd και σε τριτο προσπαθω για το manjaro. Το triple boot σαν επιλογη βγαινει αλλα οταν επιλεγω το manjaro δεν μπαινει στην επιφανεια εργασιας. Μετα το manual reboot αφου δεν ολοκληρωνει το update Τι λυση υπαρχει;

Καλώς ήρθες @Nikos_Kostoulas στην παρέα μας.

Είναι dual boot το PC σου; Έχεις απενεργοποιημένο το secureboot;

Δώσε μας κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες όπως CPU, GPU, μνήμη κλπ.
Βλέπω επίσης ότι σου περνάει τον LTS πυρήνα. Εγώ θα ξεκινούσα από εκεί. Δηλαδή δε θα περνούσα τον LTS αλλά τον τελευταίο για να δω αν το πρόβλημα προέρχεται από εκεί.

1 Like

Cpu intel i7 2600k
Ram 16 giga
Gpu asus gtx 1050 Ti
Το secure boot; Κατι μου θυμηζει!!!
Dual boot win- mint

το secure boot είναι επιλογή στο bios και χρησιμεύει (?) στα windows. Αν δεν έχεις windows ή αν τα windows σου δεν έχουν το κλειδί τους στο bios, μπορείς να το απενεργοποιήσεις χωρίς πρόβλημα.

ΥΓ. αν το έχεις ενεργοποίημένο και εγκατατεστημένα windows, μην το απενεργοποιήσεις γιατί δεν θα μπορείς να μπεις στα windows.

1 Like

Σημαντική ερώτηση. Σε εικονικό τερματικό μπαίνει; Ctrl-Alt-F2 ή Ctrl-Alt-F3 κλπ

Ναι μπαινει. Ζηταει login

μπορείς να κάνεις login στον χρήστη σου (το password στο τερμετικό δεν εμφανίζεται ούτε σαν αστεράκια) και να το παλέψεις αν θέλεις.

Μάλλον θα φτιάξει αν απεγκαταστήσεις και ξαναεγκαταστήσεις τούς οδηγούς τής nvidia.

Edit:Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις άλλο πυρήνα (στο manjaro εγκαθιστάς πυρήνες με το mhwd-kernel ) Ή ακόμα να περάσεις στην beta έκδοση τού manjaro

Πάντως θα έλεγα ότι δεν αξίζει. Το manjaro έχει κάποιες «ευκολίες» για την αναγνώριση υλικού και μερικές φορές τα κάνουν θάλασσα με αποτελέσματα σαν το δικό σου.

Για το υλικό σου (όχι εντελώς καινούργιος intel με gtx γραφικά) δεν έχεις κάτι σημαντικό να κερδίσεις από το manjaro σε σχέση με το mint. Αν θες από την άλλη Arch-οειδές γιατί έτσι :stuck_out_tongue: από το να λύσεις το πρόβλημα τού manjaro είναι πιο απλό απλά να βάλεις κανονικό Arch! Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις το EndeavourOS που δεν κάνει τις ίδιες βλακείες με το υλικό σαν το manjaro.

1 Like