Κολλάει στο reboot ή στο shutdown

καλημέρα, αντιμετωπίζω το παρακάτω. Αν έχει κάποιος κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει ή πως μπορώ να πάρω περισσότερες πληροφορίες από logs.
Αναγκάζομαι να το κλείνω από το κουμπί.
ευχαριστώ.

Σε τι μηχανημα τρεχει και σε τι δισκο; Ελευθερο χωρο εχεις στον δισκο αυτο;

Από την εικόνα φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνε απόπροσάρτηση κάποιου διαμερίσματος. Μάλλον πρόκειται για το “/” που είναι το διαμέρισμα της εγκατάστασης μιας και το μήνυμα εμφανίζεται μετά από την προσάρτησή του ως read-only.
Αν έχεις κάνει κάποια αλλαγή στο fstab ίσως αυτό να φταίει. Επίσης δοκίμασε να ελέγξεις το διαμέρισμα εγκατάστασης για σφάλματα(μάλλον θα πρέπει να εκκινήσεις το σύστημα σε recovery mode ή να το κάνεις από κάποιο live cd/dvd) και επίσης την υγεία του δίσκου.

υπάρχει χώρος κλπ.
το βρήκα από που έχει προέλθει το πρόβλημα.
εγκατέστησα το xrdp έτσι ώστε να μπορώ να έχω πρόσβαση στο γραφικό περιβάλλον μέσω rdp.
από εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα και επίσης δεν μπορούσα πλέον να κάνω login στο gnome. μου έκανε loop όταν έβαζα τα credentials.
αφαίρεσα το xrdp, αλλά τα προβλήματα παρέμεναν.
Τελικά έτρεξα την εντολή sudo path-auth-update, πάτησα οκ και όλα διορθώθηκαν.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν του αρέσει με το xrdp.

Καλησπέρα. σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω προσθέσει στο fstab, network share να γίνεται mount με CIFS. Πιθανότατα να φταίει αυτό;

Αν το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από την προσθήκη μάλλον. Απενεργοποίησέ το, κάνε επανεκκίνηση και δες αν συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα