Καθρεπτισμος οθονων προβλημα

καλησπερα εχω ενα θεμα με τον καθρεπτισμο οταν ειναι ενεργο ειναι μια χαρα οταν αναβω τον υπολογιστη και μου ζηταει κωδικο με αναγκαζει να ανοιξω την τηλεοραση ποθ εχω συνδεσει με hdmi για να βαλω κωδικο ενω η δευτερη οθονη που εχω με vga δεν μου βγαζει τπτ γνωριζει κανεις τι πρεπει να κανω? εχω βαλει συνδεσημοτητα ολες οι οθονες και κωδικο μου ζηταει σε μια οθονη

Βάλε το arandr σώσε το config και αφού του δώσεις δικαίωματα να τρέχει βάλτο στο startup λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα μετά

Δεν γνωρίζω την διανομή μιας και δεν μας το είπες άρα και τι χρησιμοποιεί. Αλλά όταν ξεκινάει ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιεί καθρεπτισμό, οπότε μπορείς να φτιάξεις αυτό. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις το lightdm για display manager που έχει το πλαίσιο του κωδικού να ακολουθεί το ποντίκι.

Σε gdm δες αυτό

1 Like

ubuntu 20.04 διαθετω

Δες το link που έδωσε ο @Talos είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις αν χρησιμοποιείς Ubuntu με το default γραφικό περιβάλλον που έρχεται.

1 Like

Ένας από τους λόγους που κατέληξα να δοκιμάσω (και παραμείνω) το KDE. Το default setup κάνει mirror τις οθόνες κι έτσι σε ανάλογες περιπτώσεις παίζει χωρίς πρόβλημα.

1 Like