Κατέβασμα υποτίτλων με το Celluloid

Το celluloid που έρχεται με το Mint είναι ένας εξαιρετικός player, αλλά του λείπει μια βασική δυνατότητα, το κατέβασμα υποτίτλων. Θα δούμε πως μπορούμε να προσθέσουμε αυτή την δυνατότητα.

subliminal

To subliminal είναι ένα πρόγραμμα για κατέβασμα υποτίτλων από το τερματικό, που πραγματικά αξίζει. Αλλά η έκδοση που έρχεται με το Ubuntu είναι σπασμένη. Θα πρέπει να το κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε εκτός αποθετηρίων.

   apt install python3-pip wget
   pip3 install --user subliminal stevedore==1.19.1 

και μπορούμε να το τρέχουμε από το τερματικό. Υπάρχει και ενσωμάτωση με τον nemo, αλλά δεν δοκίμασα αυτή την δυνατότητα.

Εγκατάσταση προσθέτου στο Celluloid

Υπάρχει ένα plugin που κατεβάζει τους υπότιτλους.

mkdir -p ~/.config/celluloid/scripts
cd ~/.config/celluloid/scripts
wget https://raw.githubusercontent.com/directorscut82/find_subtitles/master/find_subtitles.lua

Με τις εντολές αυτές προσθέσαμε ένα αρχείο στον κατάλογο ~/.config/celluloid/scripts, αλλά θα πρέπει να κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές. Ανοίγουμε το αρχείο xed ~/.config/celluloid/scripts/find_subtitles.lua' και βρίσκουμε την γραμμή 38. Εκεί έχει την εντολή που θα τρέξει. Θα αλλάξουμε την γλώσσα στα ελληνικά. Εκεί που λέει -l enθα το κάνουμε-l el. Προαιρετικά κάνουμε comment την τελευταία γραμμή mp.register_event(“start-file”, find_subtitles)για να μην κατεβάζει τον υπότιτλο αυτόματα, αλλά θα πρέπει να πατήσεις το πλήκροs`.

Με το που θα κατέβει ο υπότιτλος, θα δούμε ένα μήνυμα ότι κατέβηκε, και θα πρέπει να τον φορτώσουμε με το χέρι. Δεν είναι η καλύτερη λύση που υπάρχει, αλλά δουλεύει :stuck_out_tongue:

2 Likes

Καλή φαση, εμένα μου ζήτησε επίσης το setuptools και το wheel (αποτύγχανε στην εγκατάσταση του subliminal
Άρα χρειάστηκε να δώσω τις εντολές

apt install python3-pip wget
pip3 install setuptools 
pip3 install wheel
pip3 install --user subliminal stevedore==1.19.1

Η ενσωμάτωση με τον nautilus κάνει fail στο script εγκατάστασης (παρόλες τις διορθώσεις που προσπάθησα , εξακολουθεί να έχει bug)… άρα δεν προτείνεται για αρχάριους