Κάρτες TV της ελληνικής αγοράς για Linux(kodi)

Ήθελα να φτιάξω κάτι σαν tv box-stick-smart tv με raspberry, tv-hat και kodi.
Μετά βρήκα ότι το παλιό pc μπορούσε να κάνει την ίδια δουλειά, αλλά χρειάζεται επιπλέον κάρτα TV.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές κάρτες TV που να λειτουργούν με linux, που είναι εξαιρετικά περίεργο γιατί οι ψηφιακοί δέκτες των 25€ χρησιμοποιούν όλοι linux και έχουν οδηγούς για το TV Chip.

Άλλα νήματα forum σχετικά με το θέμα είναι τα παρακάτω:

https://www.adslgr.com/forum/threads/311121-Ξέρετε-κάποιο-hybrid-usb-TV-tuner-που-να-παίζει-σε-Linux

Οπότε βλέπω ως μόνη λύση να φτιάξω το Kodi στο PC για όλα(ταινίες, μουσική, παιχνίδια, internet) εκτός TV, και στο μέλλον να το αντικαταστήσω με raspberry με TV-hat.

1 Like

Τα καταστηματα, πχ Κοτσοβολος, Γερμανος, Public, Πλαισιο δεν εχουν καρτες TV? Αν εχουν τι μοντελα εχουν τι specs εχουν; Αλλιως δεν θα δουμε τι δουλευει και τι δεν δουλευει σε μια απο τις διανομες.

Καλωσόρισες @dhmhtrhs_dhmhtrIadhs

1 Like

Καλώς μας βρήκες …
Δεν ξέρω πολλά για αυτά τα εργαλεία αλλά σκεπτόμουν ότι αναλογική τηλεόραση δεν υπάρχει πια στον “τοπο” αυτό, είναι σχεδόν όλα ψηφιακά. Είτε από converter της digea, είτε απο δορυφορικό, δεν υπάρχει τρόπος μέσω usb και κάποιου software να παρεις το feed (…κάτι mpeg…) και να το επεξεργαστείς; Νομίζω τα περισσότερα έχουν usb σύνδεση από πίσω, όχι;

Οι κάρτες tv νομίζω που χρειάζονται και ειδικά software είναι για να πάρουν αναλογικό σήμα και να το μετατρέψουν μόνες τους σε ψηφιακό, δηλαδή ότι κάνει η )(^%$&^)+)(**)&&%#@!)+}+…digea με τα κανάλια :slight_smile: που δεν ειχαν ακομα αναλογικο σημα