H Microsoft μπλοκάρει όλους τους Ιρανούς στην καταγωγή απο το github

Εισαγωγή

Introduction

Το GitHub κάποτε ήταν μία ανοιχτή και ελεύθερη πλατφόρμα για όλους, αλλά πλέον έχει αποφασίσει να στερήσει λογαριασμούς από το Ιράν από την ικανότητα του συνεισφέρειν και του αποτελείν κομμάτι του οικοσυστήματος ανοιχτού-λογισμικού. Αν και καταλαβαίνουμε ότι το GitHub μπορεί να προέβη σε αυτήν την απόφαση αφού δέχτηκε πιέσεις από την αμερικανική κυβέρνηση, προσδοκούσαμε μια δράση που να εμπνέει περισσότερο σεβασμό από πλευράς τους.

  1. Το GitHub αίφνης περιόρισε την πρόσβαση μας σε ιδιωτικά απωθητήρια, ενώ τουλάχιστον θέλαμε να μας προειδοποιήσει πριν υλοποιήσει αυτήν την απόφαση.

  2. Η ομάδα του GitHub αποφάσισε να πάει ένα βήμα περαιτέρω και να μας αποκλείσει με βάση την εθνικότητά μας, ανεξάρτητα απ το πού ζούμε, ενώ θα μπορούσαν απλώς να αποκλείσουν τις διευθύνσεις IP μας όπως άλλες εταιρίες που εδράζουν στην Αμερική.

Εν τέλει, ευελπιστούμε ότι η ομάδα του GitHub:

  • θα μας αφήσει να κατεβάσουμε τα ιδιωτικά μας απωθητήρια καθώς και να τα δημοσιοποιήσουμε (θέτωντας έλεγχο)
  • θα αλλάξει τις πολιτικές περί αποκλεισμού ώστε να μην περιορίζει χρήστες με βάση την Εθνικότητά τους.
  • θα ανακοινώσει την απόφασή της δημοσίως και απολογηθεί για το ότι δημιούργησε αυτήν την κατάσταση (όπως αυτό που έκανε πριν το slack στην ίδια κατάσταση: https://slackhq.com/an-apology-and-an-update).

Πρότζεκτς ανοιχτού-κώδικα κατασκευασμένα από Ιρανούς προγραμματιστές

Κάποια παραδείγματα πρότζεκτ ανοιχτού-κώδικα κατασκευασμένα από Ιρανούς προγραμματιστές:

Μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα εδώ.

Πώς μπορείτε να μας υποστηρίξετε

Μπορείτε να διαδώσετε αυτό το μήνυμα όπου δύναστε, και να κρατήσετε το Ελεύθερο Λογισμικό “όπως στην φράση Ελευθερία του λόγου”
Μπορείτε:

  • Να κάνετε “star” και να κοινοποιήστε αυτό το απωθητήριο σε κοινωνικές πλατφόρμες με το hashtag "githubForEveryone.
  • Να προσθέσετε έναν φκελο με το όνομα χρήστη σας εντός του φακέλου “together”.
  • Να συγγράψετε ένα κομμάτι κώδικα το οποίο θα τυπώνει “GitHub is for everyone” (το GitHub είναι για όλους) (σε ότι γλώσσα θέλετε).
  • Να δημιουργήσετε ένα “pull request”.
  • Να προσθέσετε το όνομα και την χώρα σας στο τμήμα “supporters” (υποστηρικτές).

Περαιτέρω ανάγνωση

Υποστηρικτές

README.md

Πηγή

1 Like

H γελοιότητα στο μεγαλείο της.
Δεν μιλάνε για την προέλευση της σύνδεσης, λες και κανείς στο Ιράν δεν γνωρίζει για το τορ, αλλά την εθνικότητα του προγραμματιστή. Αλήθεια πιάνει και τα εκατομμύρια Κουβάνων του Μαϊάμι η απαγόρευση.

Για να κάνει κανείς screen τους χρήστες με εθνικότητα πάει να πει ότι την γνωρίζει κιόλας. Δεν θυμάμαι να απάντησα σε τέτοια ερώτηση όταν είχα φτιάξει λογαριασμό, εσείς; Απλά θα αρνιόμουνα να απαντήσω αν ρωτούσαν. Γιαυτό μου ακούγεται λίγο fake-news όλο αυτό.

Δεν είχε πιεστεί τόσους αιώνες η github, τώρα που την αγόρασαν οι ρουφιάνοι πιέστηκε. Στο γραφικό πιο πάνω δείχνει πολλά περισσότερα απ’το Ιράν. Μια μεγάλη μερίδα Ιρανών που δεν ζουν στο Ιράν είναι γιατί έχουν διωχθεί ή ανέμεναν δίωξη απ’το καθεστώς, και η συντριπτική πλειοψηφία τους για τους ίδιους λόγους που θα διωκόντουσαν και από τις “δυτικές” αρχές.

“Κουφάλες μικροαστοί, είμαστε όλοι Ιρανοί”

Στο παρακάτω link θα βρεις περισσότερα στοιχεία, όλο το ιστορικό, καθώς και επίσημα tweets απο τον CEO του githib. Το repository το έχουν κάνει star 7K+ άτομα και έχει 1Κ+ forks την στιγμή που το γράφω αυτό.

Βέβαια είναι απόλυτα λογική η απαγόρευση. Αν θέλω να φτιάξω πυρηνικά ή βιολογικά όπλα, ποιο να είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος για να αποθηκεύσω τα σχέδια τους; Μα σε ένα απομακρυσμένο υπολογιστή μιας αμερικάνικής εταιρείας, φυσικά. Πού άλλου; :grinning:

Στο λινκ που έστειλες είναι μια φωτογραφία που δεν μοιάζει με το πραγματικό λινκ https://github.com/Hameds/github-do-not-ban-us
Ο τύπος χρησιμοποιεί το github για να αναρτήσει τα παράπονα του δημιουργώντας λιστες και υποδεικνύοντας άλλα πρότζεκτ σαν ιρανικά. Developer μια φορά δεν μοιάζει να είναι.
Για πρακτοράκι τον κόβω