Γραμματοσειρές...

Γεια σας φίλες και φίλοι, θα ήθελα να ρωτήσω τι γραμματοσειρές χρησιμοποιείτε και ποιες θα μου προτείνατε. Έχω LMDE και πρόσφατα εγκατέστησα την Roboto, που μου αρέσει αρκετά. Αφορμή για αυτήν την (ίσως χαζή) συζήτηση μου έδωσε ένα βίντεο στο Utube με μια φοβερή για μένα γραμματοσειρά στο Debian 12 που αναμένεται μέσα στην χρονιά. Με εκτίμηση.

3 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα, χρησιμοποιούσα για πολύ καιρό την Terminus. Προγραμματιστές προτείνανε την Jet Brains Mono, αλλά μου κάθεται μακρόστενη και δεν μου πολυαρέσει. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ την Hack και την προτείνω. Δεν θα κρύψω ότι μου αρέσει και η Ubuntu Monospace, την συνδέω με το GNOME. Για την Comic Sans λένε ότι βολεύει πολύ και τους ανθρώπους με δυσλεξία. Για LaTeX λατρεύω την Artemisia από την GFS.

4 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ Maras για την άμεση απάντηση, ξεκινάω το ψάξιμο.

1 «Μου αρέσει»

Terminus στον window manager και στο terminal (ήθελα να έχω fallback το GNU Unifont, αλλά δε μου δουλεύει για κάποιο λόγο), “Sans regular” στα προγράμματα με GTK και Fira Code στο Emacs.

1 «Μου αρέσει»

Δεν μπορώ να μην το αφήσω εδώ αυτό, είναι και πρόσφατο :

roboto και τα μυαλά στα καγκελα , και opensans δευτερη επιλογη. freeserif η πρωτη αγάπη και παντοτινή.

Open Sans στον window manager μου και Noto Sans Mono στο terminal. Ίσως ψάχνω και εγώ λίγο κάτι διαφορετικό. Έτσι για εναλλαγή βρε παιδί μου.

για γραμματοσειρές που διαβάζονται και στα ελληνικά:

αν θες έχω να σου στείλω τα otf για import. εγώ έχω βάλει τα Avdira 10 στο σύστημα ^_^

5 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ όλους.

Σε ευχαριστώ, ένα κλικ παραπάνω μου έκανε η comforta.

3 «Μου αρέσει»

LHMainTitle

ξερει μήπως κανεις αυτην την γραμματοσειρά; ψαχνω πολύ καιρό να την βρρω.

2 «Μου αρέσει»

να σαι καλα. μπράβο minuet ειναι.

1 «Μου αρέσει»