Γιατί θεωρώ τον Brave φούσκα

Σε ενα αλλο θεμα ειχα διαφωνια για τον brave. Θεωρω οτι ξεκινησε πολυ στραβα γιατι αρχικα αντι να γινει ιδρυμα, εγινε εταιρεια.
Αφου με τσιτωσατε και σεις λιγο εψαξα να δω ποιοι ηταν οι επενδυτες περυσι που μεσα σε 10 λεπτα μαζεψε 40 εκατομμυρια.
7 επενδυτικα funds(αν χρειαστειτε θα σας στειλω τα link)

Ομως για να ειμαι πιο ακριβης στο ψαξιμο μου εψαξα να δω ποιοι ειναι οι επενδυτες σε αυτα τα funds. κι αλλα δεκαδες funds σε ενα δαιδαλωδες σχημα που και να θες να βγαλεις ακρη δε βγαζεις. Πηγαινοντας ομως πισω πισω και ψαχνοντας ποιος επενδυσε σε ποιον, εφτασα και σε καποια ονοματα(ενταξει δεν ειναι ευκολο να βρεις γιατι μιλαμε για χιλιαδες επενδυτες.) Καπου εκει επιασε το ματι μου την HTC, το Alibaba , την deutch bank και αλλα αστερακια. Αλλα και αστεραρους που φιγουραρουν στις λιστες του forbes. Βεβαια αυτο απο μονο του δε λεει κατι. Επενδυτες ειναι και βαζουν τα χρηματα τους για να τα διπλασιασουν.

Η λειτουργια του brave θα ειναι η εξης. Θα απομονωνει τις διαφημισεις ενος site και στη θεση τους θα βαζει δικες του. (Γραφτηκα σαν διαφημιζομενος στο beta προγραμμα τους ωστε να δω τι στοιχεια θα μου παρεχει και περιμενω απαντηση για να κανω μια δοκιμαστικη)

Μου ανεφερε κατα την εγγραφη οτι θα εχω ολα τα στοιχεια που χρειαζομαι σαν διαφημιζομενος γιατι θα γνωριζει(tracking λεγεται) το καθε μηχανημα ξεχωριστα. Σε αντιθεση με την google δεν θα κανει tracking το λογαριασμο(δηλαδη αν μπουμε απο pc δεν θα βαλει αντιστοιχες διαφημισεις σε κινητο) αλλα καθε συσκευη θα εχει δικο της tracker.

Ομως ολα αυτα εμενα δεν με ενοχλουν ιδιαιτερα. Αλλα οπως εχω πει, ενας που εχει ιστοσελιδα και εχει διαφημισεις google θα τις αφαιρει χουντικα και θα βαζει τις δικες του. Φυσικα θα δινει και το τυρακι στον χρηστη και η ιστοσελιδα θα ειναι υποχρεωμενη να υποταχθει στον brave για να εχει κερδος.

Εκανα που εκανα την ερευνα, ειπα να μην παει χαμενη, αν και την γραφω στο στομα του λυκου. Θα επανελθω οταν μου δωσει δικαιωμα για διαφημισεις με screenshot για τα στοιχεια που παιρνω απο τους χρηστες

9 «Μου αρέσει»

Πίο στόμα του λύκου καλέ; Αρκούδες είμαστε :grin:

Δεν θέλω να μεταφέρω την διαφωνία σε αυτό το θέμα, εξακολουθώ να το θεωρώ προς μια καλύτερη κατεύθυνση από το μοντέλο του Fremium. Αυτό που με ανησυχεί είναι αν παραβιάζουμε την υπόσχεση που δώσαμε στο TOS. Οπότε αν υπάρχει θέμα ρουφιάνου (και αν συλλέγει στοιχεία για την επισημότητα της συσκευής και όχι του χρήστη, παραμένει ρουφιάνος) και δεν μπορεί να λυθεί και κάποιο domain blocking θα πρέπει να επανεξετάσουμε την πρόταση. Οπότε ευχαριστούμε για την έρευνα και περιμένουμε στοιχεία.

5 «Μου αρέσει»

Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε χωρίς πολλά πολλά …

2 «Μου αρέσει»

τι ειναι το tos;

πολυ μπραβο @anon88072451 εξαιρετικος

1 «Μου αρέσει»

https://brave.com/terms-of-use/

1 «Μου αρέσει»

Terms Of Service ή στα ελληνικά Όροι Παροχής Υπηρεσιών

1 «Μου αρέσει»

Δυστηχως περιμενοντας να με δεχτουν σαν διαφημιζομενο, ανακαλυψα οτι θα ειναι το δυσκολο κομματι σαν Ελληνας. Αυτο γιατι οι διαφημιζομενοι για αρχη ειναι σε λιγες χωρες πιλοτικα με κυρια τις ΗΠΑ.

Θα προσπαθησω να γραφτω σαν αμερικανος, για να δω αν θα με δεχτουν.

Τωρα σε καποια τυχαια περιστατικα, καταρχας ειδα οτι η εταιρεια brave software που “απεχθάνεται” τις διαφημισεις ιδιωτικοτητας, χρησιμοποιει διαφημισεις ιδιωτικοτητας για να με προσεγγισει! Δηλαδη πληρωνει την google ωστε να εχει διαφημιση σε μενα!

Ενα αλλο που μυριζει απατεωνια, ειναι το κρυπτονομισμα που εχει βγαλει. Αντι να χρησιμοποιήσει ενα υπαρχον, εφτιαξε ενα με σημερινη μηδενικη αξια. Ομως ο επομενος bill gates σκεφτηκε εξυπνα. Αν τσιμπησουν οι χρηστες αυτος θα γινει δισεκατομμυριουχος σε μια νυχτα. Πως; Παρηγαγε καμποσα δις κρυπτονομισματα και τα εριξε στην αγορα. Κρατησε 500.000.000 στην εταιρεια. Οταν θα αρχισουν οι διαφημισεις να εχουν ροη, αυτα τα κρυπτονομισματα θα παρουν αξια. Ισως πολυ μεγαλη! Οι χρηστες θα βγαζουν ενδεικτικα (απ αυτα που διαβαζω) γυρω στα 70€ το χρονο, και ο καινουριος bill gates θα χαιρεται τα χρηματα του εχοντας φτιαξει το ανορθοδοξο. Καποια site για να ανοιξουν θα χρειαζονται πληρωμη!! και καποια αλλα θα πρεπει να βλεπουμε διαφημισεις!!

edit: και μετα τα περυσινα 40 εκατομμύρια χρηματοδοτηση, Φετος θα παρει 140 εκατομμύρια. Πολλα λεφτα πεφτουν απο τα funds. Περιεργα πραγματα, και το γελιο ειναι οτι και το alibaba που εγραψα σε προηγουμενο ποστ και η HTC θα ηθελαν να εχουν την καλυτερη διαφημιση, και οχι να στηριξουν εναν browser που δεν θα μπορουν να προσεγγισουν τους σωστους χρηστες. Για την Deutsche Bank δεν εχω να πω και πολλα… Μαλλον αγιοποιηθηκε σαν εταιρεια και θελει να ξεπλυνει τις αμαρτιες του προηγουμενου αιωνα.

Μολις ολοκληρωθει και η φετινη χρηματοδοτηση, θα διαθεσω λιγο χρονο να δω ποιοι αλλοι θα ειναι πισω απο τα καινουρια funds

8 «Μου αρέσει»

Το Like στη πρώτη δημοσίευση ήταν φυσικά για την έρευνα που έκανες. Μακάρι να έκαναν όλοι έρευνα για νέα προϊόντα και υπηρεσίες που υπόσχονται … ότι υπόσχονται.
Ωστόσο μια επισήμανση από μένα. Αφού κάνεις που κάνεις έρευνα και διαβάζεις όσα αναφέρεις εδώ, βάζε και τις πηγές ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να κρίνουν “ιδίοις όμμασι”.

Δυστηχως δεν κρατησα τα δεδομενα που βρηκα γιατι η ερευνα εγινε για δικη μου χρηση. Παντα κανω ερευνα οταν κατι δεν μου αρεσει.
Θα ψαξω στο ιστορικο μου ομως και φανταζομαι οτι θα υπαρχει πληρης εικονα

Παρακατω παραθετω ενα link με τους πρωτους επενδυτες. Δυστηχως σε μη εγγεγραμενους δειχνει μονο τους πρωτους 5 επενδυτες ενω πλεον ειναι 16 γιατι ειναι σε εξελιξη η ζητηση 140 εκατομμυριων οπως προειπα.

Η ερευνα μου εγινε ως εξης (και για την ευκολια επανάληψης το γραφω) .Σε καθε fund απο τα 7 (τωρα 16) εψαχνα τους επενδυτες. Στα περισσοτερα υπαρχουν παλι μερικα fund. παιρνοντας τα καινουρια εψαξα τους επενδυτες παλι. Σε καποια ηταν ξανα fund, σε αλλα εταιρειες αλλα υπηρχαν και μεμονωμενα ατομα. Καπως ετσι εφτασα στην Htc το alibaba και την deutch bank (χωρις να ειμαι σιγουρος γιατι ειναι πολυ δαιδαλωδες και δυσκολο ολο αυτο, πηρε το ματι μου και το ιδρυμα melinda και bill gates αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν τελικα ηταν σε αυτα τα fund επενδυτες η ειχα πατησει λαθος καποια λινκ, οποτε και δεν το ανεφερα στο πρωτο ποστ)
το αρχικο link (υπαρχουν και αλλα που δεν ειναι κλειδωμενα τα δεδομενα αλλα δεν βγαινουν με απλο googling)

Για το tracking δεν μπορω να απαντησω αν δεν με δεχτουν στο beta. Σαν ελληνας αποκλειεται μαλλον γιατι το beta τρεχει σε 10-12 χωρες. Οπως ανεφερα και πιο κατω εχω κανει αιτηση και σαν αμερικανος και περιμενω να με δεχτουν, οποτε θα κανω μια διαφημιση και θα ποσταρω εδω τα screenshot με οτι στοιχεια μου παρεχει

2 «Μου αρέσει»

Με τον ίδιο τρόπο , αν ακολουθήσεις τον πρώτο σύνδεσμο ενός άρθρου στην Wikipedia κατά 97% θα καταλήξεις στην φιλοσοφία. (Ισχύει, δοκιμάστε το). Με την ίδια λογική (και ελλειπή δεδομένα) πιστεύω θα καταλήξεις σε αντίστοιχα συμπεράσματα για κάθε startup και κάθε εταιρεία εισηγμένη στο χρηματηστήριο. Τα πάντα ανοίκουν σε όλους.

Αυτό είναι κατά την προσωπική μου άποψη το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει ο σύγχρονος καπιταλισμός. Ότι το κεφάλαιο σήμερα δεν έχει όνομα και επίθετο. Μιας και όλα ανοίκουν σε όλους, δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση. Την διοίκηση την ασκούν τεχνοκράτες που δεν έχουν περιθώρια επιλογής, ούτε την δυνατότητα εκπόνησης μακροπρόθεμων σχεδιασμών, τα πάντα έχουν τον χρονικό ορίζοντα της επόμενης συνέλευσης των μετόχων. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Προσοχή, δεν υποστηρίζω πως το Brave είναι κάτι άλλο, ούτε και θέλω να υποτιμήσω την έρευνα. Αλλά τα ελλειπή δεδομένα και η μεθοδολογία δεν μας επιτρέπουν να καταλήξουμε σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

1 «Μου αρέσει»

Μα δεν ειπα οτι η ερευνα μου ειναι επαγγελματικη. Μερικες ωρες κρατησε και ηταν για ιδιωτικη χρηση. Απλα ειδα να πεφτουν πολλα χρηματα μιας και μαζι με τα φετινα θα αγγιξουν τα 200.000.000. Η αξια της εταιρειας θα εκτιναχθει φυσικα οταν θα δεις οι προσφορες να φτασουν μερικα δις.

Δεν ειναι και δυσκολο αφου τα 37 εκ τα πιασαν σε 10 λεπτα. Λες και περιμεναν οι επενδυτες με το δακτυλο στη σκανδαλη!

Τωρα περαν της ερευνας υπαρχει και η λογικη.
Ανεφερα πχ το BAT και γιατι δεν χρησιμοποιησε καποιο αλλο? ο λογος ειναι απλος. Το καποιο αλλο θα ειναι απολυτως decentralised ενω το BAT θα μπορει να ελεγθει ειναι η πρωτη απαντηση… η δευτερη απαντηση ειναι οτι εχει μηδενικη αξια και κρατωντας τα 500.000.000 ενδοεταιρικα θα γινουν καποιοι ζαμπλουτοι. Ισως αυτος ειναι ο λογος που σκοτωνονται μεσα σε ενα 10λεπτο ολοι να επενδυσουν στον brave. και ειναι πιο ευκολο οταν σε βοηθανε οι χρηστες να γινεις ζαμπλουτος.

Δεν διαφωνω βεβαια. Οποιος εχει την ιδεα την ριχνει και οτι πιασει. Αφου καταφερε και εφτιαξε ενα τετοιο συστημα, μπραβο του!

edit:

Και φυσικα επιμενω οτι οταν ξεκινας ενα τετοιο εγχειρημα ο λαθος δρομος ειναι να φτιαξεις εταιρεια και οχι καποιο ιδρυμα. Ο μονος λογος για να γινει εταιρεια στο συγκεκριμενο project ηταν για να σκεπαστουν τα απλυτα και να ειναι ευκολος ο πλουτισμος.

Σε ενα ιδρυμα δεν μπορει καποιος να πλουτισει γιατι ολα ειναι κοινα και κοινοχρηστα με τον εξω κοσμο. Εδω ερχεται και η απαντηση μου, στο λογο που δεν προχωρησε ολο αυτο μεσω του mozilla foundation.

Και ολα πρεπει να γινουν γρηγορα λογω του οτι υπαρχει κλοπη περιεχομενου των site(ας πουμε οτι ειμαι μελλοντολογος)
Ο brave δεν θα μπορεσει να συνεχισει στην Ευρωπαικη ενωση σε 2-3 χρονια λογω της κλοπης περιεχομενου. Μεγαλα ενημερωτικα site θα μηνυσουν (δικαιως εφοσον υπαρχει κλοπη περιεχονενου) τον brave, και η ΕΕ θα απαγορευσει τη χρηση του εντος της ενωσης, εκτος εαν αφαιρεσει το μονιμο adblock. Ολα αυτα ομως θα ειναι ιστορια για καποιους στην brave αν εχουν προλαβει να πλουτισουν σ αυτα τα 2-3 χρονια. Ετσι κι αλλιως τα αντανακλαστικα της ευρωπης ειναι καπως αργα… (βλεπε cookie - gdpr κτλ)

1 «Μου αρέσει»

put the ~cot(a)~ down slowly, θα πρόσθετα…
μήπως θυμάται κανείς την ταινία?

1 «Μου αρέσει»

Διαβάζοντας όλα τα κείμενα προσεκτικά θα σταθώ στο γεγονός ότι το μοντέλο του brave είναι κάτι καινοτόμο. Ως τέτοιο λογικό είναι να προκαλείται σκεπτικισμός (το οποίο είναι και το υγιές κατά τη γνώμη του γράφοντος).

Ο χρόνος θα δείξει αν το λιοντάρι θα κάνει τη διαφορά στη ζούγκλα του internet browsing.

1 «Μου αρέσει»

Αν οποιοσδήποτε γράψει ένα ποσό πχ 500 000 000 € σε ένα χαρτί και πει οτιδήποτε, αν δεν έχει το κράτος από πίσω του να στηρίξει τον οποιοδήποτε ισχυρισμό του και να επιβάλει πράγματα (όπως πχ έχουν οι τράπεζες σε έναν βαθμό) αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ακόμα και αν το εγχείρημα πετύχει και τα λεφτά έχουν αξία στις συναλλαγές, αυτό το λογιστικό χρήμα που απλά μπορεί εν δυνάμει να μπει στις συναλλαγές πάλι δεν έχει καμμία αξία, το πόσο μπορεί να μπει στην αγορά εξαρτάται μόνο από την ζήτηση που μπορεί να δημιουργηθεί, το ότι κάποιος κρατά τα κλειδιά τού τυπογραφείου έχει κεφάλαιο όχι η λογιστική δυνατότητα να τυπώσει χρήμα αλλά η εμπιστοσύνη για μια τέτοια θέση. Δηλαδή δεν έχει καμμία διαφορά αν γράψει 500 000 000 ή 100 000 000 ή 1 000 000 000 000, δεν σημαίνουν τίποτα.

1 «Μου αρέσει»

ε ναι, μα γι αυτο ηδη μαζεψε 200.000.000€ σε επενδυσεις και ηδη χρεωνει τις διαφημισεις στους διαφημιζομενους. Δημιουργει αξια εφοσον θα εχει αρκετους διαφημιζομενους, αλλα τα κεφαλαια για να εχει μια πρωτη αξια το κρυπτονομισμα προερχονται απο τα funds.

Ειναι η αντιστροφη λογικη ενος opensource κρυπτονομισματος την αξια του οποιου ανεβαζουν πρωτα οι χρηστες με την χρηση. Ετσι κι αλλιως τα συγκεκριμενα δεν νομιζω να αποτελεσουν ποτε αγοραστικη δυναμη, μιας και απλα θα χρησιμοποιουνται ενδοεταιρικα(σαν μαρκες)

2 «Μου αρέσει»

Χαιρετώ την ομάδα και θέτω εδώ έναν προβληματισμό μου για τον Brave.

Βλέποντας την ανάρτηση σχετικά με την υποστήριξη του Linux User με την χρήση του Brave αποφάσισα να το εγκαταστήσω και σε ένα Android 4.4.2 tablet που χρησιμοποιώ συχνά-πυκνά για να παρακολουθώ το φόρουμ.

Το θέμα είναι ότι σχεδόν κάθε φορά λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση του συγκεκριμένου λογισμικού μου ζητάει την άδεια να ανοίξει την κάμερα !

Μια και το θεωρώ αρκετά σημαντικό πρόβλημα ασφάλειας θα ήθελα να ρωτήσω εάν και άλλοι χρήστες έχουν παρατηρήσει ανάλογη συμπεριφορά του λογισμικού.

Ευχαριστώ.

Καλώς ήρθες @Rebelious στην παρέα μας. Στο δικό μου κινητό με android 9 καθαρό δεν είχα τέτοιο θέμα και ούτε στις γυναίκας μου το Xiaomi με ΜIUI 10 και Android 6.

Στο κινητό μου (Android 7) δεν μου έχει ζητήσει ποτέ πρόσβαση σε κάμερα.

andr7 miui11 & andr9 miui10, κατά την εγκατάσταση άνοιξε camera-access κ στα δύο. έκοψα την άδεια κ δεν ξαναζήτησε ποτέ ( =παίζει κανονικά).

Αν και καθυστερημένα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας οι οποίες μου έδωσαν το έναυσμα να το ψάξω λιγάκι περισσότερο.

Φαίνεται ότι το θέμα βρίσκεται στην εκάστοτε έκδοση Android η οποία είτε αφήνει είτε δεν αφήνει να ρυθμίσουμε τα App Permissions.

Ψάχνοντας λίγο είδα ότι στην έκδοση 4.4.2 KitKat δεν δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να κόψει επιλεκτικά την πρόσβαση κάποιας εφαρμογής συγκεκριμένα δεδομένα, hardware κλπ. Βασικά η δυνατότητα στο KitKat έχει κρυφτεί και μόνο με “ρουτάρισμα” μπορεί να ανακτηθεί.

Έτσι για την ιστορία παραθέτω και δύο screenshot που δείχνουν τον Brave να ζητάει πρόσβαση στην κάμερα και στο GPS.

Screenshot-2019-11-21-14-03-51

Screenshot-2019-11-21-15-10-45

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τέτοια πρόσβαση ζητείται σε “άσχετες” φάσεις πλοήγησης. Για παράδειγμα θα κατανοούσα να ζητείται η πρόσβαση στην κάμερα όταν βρισκόμαστε σε κάποια web σελίδα/εφαρμογή τηλεδιάσκεψης όπως πχ Skype-online αλλά το να ανοίγει η κάμερα έτσι στο “άκυρο” σε βάζει σε υποψίες.

Για άλλη μία φορά , ευχαριστώ για την συνδρομή σας.

1 «Μου αρέσει»