Γιαπωνέζικα Μπόλς με Φαγητό και ο Y Combinator

Ένα γιαπωνέζικο μπολ με φαγητό

Τι σχέση μπορεί να έχει με τα μαθηματικά; Τι σχέση μπορεί να έχει με τον προγραμματισμό;

To 1930 ένας μαθηματικό με το όνομα Alonzo Church έφτιαξε ένα κλάδο των μαθηματικών με όνομα Λογισμός Λάμδα. Και τι μας αφοράς εμάς αυτό; Μας αφορά, γιατί αυτό που έφτιαξε ήταν ένας υπολογιστής και τα μαθηματικά του ήταν η πρώτη γλώσσα προγραμματισμού. Και αυτή η γλώσσα δεν είναι μια θεωρητική γλώσσα, είναι μια γλώσσα που οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν καθημερινά. Και η γλώσσα αυτή επηρεάζει όλο και ποιο πολύ τον προγραμματισμό της πράξης.

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι προγραμματιστές σήμερα δεν την γνωρίζουν, αν και όλο και ποιο πολύ σήμερα, προσπαθούν να την μάθουν.

Εντωμεταξύ σε ένα μικρό χωρίο ο διάβολος τους έκλεψε όλους τους υπολογιστές, και υποσχέθηκε να τους δώσει πίσω, ένα απαντήσουν σε μια σειρά από τεστ. Μπορείς να τα καταφέρεις;

Μια ευκαιρία να βοηθήσεις τους φτωχούς χωρικούς και ταυτόχρονα να μάθεις τα εκπληκτικά επιτεύγματα του Alonzo. Στην προσπάθεια σου πουθενά δεν θα δεις κάτι σχετικό με μαθηματικά, πουθενά δεν θα δεις κάτι σχετικό με υπολογιστές. Για να τους βοηθήσεις αρκεί να ξέρεις μόνο να κάνεις λίγη πρόσθεση και λίγη αφαίρεση!

Αρκεί να μάθεις κάποιος απλούς, πολύ απλούς κανόνες για να μετασχηματίζεις γιαπωνέζικα μπολ με φαγητό σαν το παρακάτω.

εικόνα

Και στο κινητό ή τον υπολογιστή θα βλέπεις τον μετασχηματισμό σε βίντεο! Μια πραγματικά εκπληκτική δουλεία, που είτε δεν ξέρεις καθόλου προγραμματισμό, είτε είσαι επαγγελματίας για δεκαετίες θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τον μυστηριώδη Y-Combinator

Θα σου πάρει 3-6 ώρες, και πίστεψε με θα τις απολαύσεις :grinning:, αν και δεν θα αποφευχθούν κάποια :exploding_head: :dizzy_face:. Απαιτούνται γνώσεις δημοτικού

3 Likes

Τραγούδια με κούκους

Ελπίζω να απολαύσατε το ταξίδι στην χωρίο και να τους βοηθήσατε να πάρουν πίσω τους υπολογιστές τους. Στην επόμενη ρράση θα πάμε σε ένα μαγικό δάσος. Στο δάσος αυτό ζουν κάτι υπέροχα πουλιά που τραγουδούν το ένα στο άλλο. Κάθε πουλί αν ακούσει ένα τραγούδι από ένα άλλο πουλί θα τραγουδήσει με το κατάλληλο τραγούδι. Κάποιοι θα πουν πως δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα πουλιά στο δάσος, μόνο τραγούδια. Το πουλί είναι τραγούδι και το τραγούδι πουλί.

Στην επόμενη στάση θα δούμε πως είναι καλώδιωμένοι οι εγκέφαλοι αυτών των υπέροχων και μαγικών πουλιών. Και ίσως φωτιστούμε και δούμε πως πουλί, καλάθι με φαγητό, υπολογισμός και προγραμματισμός είναι ένα.

Πάμε λοιπόν στο http://dkeenan.com/Lambda/ για την μαγική συνέχεια (ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα που θα πάρει κάμποσες μέρες).

http://dkeenan.com/Lambda/

Στην εικόνα ένας κούκος εικόνα που ακούει το τραγούδι του,

ή μήπως το τραγούδι εικόνα κάποιου κούκου που ακούει το τραγούδι του;