Form generator - builder

Καλησπέρα…

Θέλω χρησιμοποιώντας html + php + mysql να κάνω καταγραφές κάποιων δεδομένων. Φιλοδοξώ κάποια από τα δεδομένα αυτά να τα κάνω export και να τα δουλέψω σε R (θέλω δηλαδή να αντικαταστήσω τον κύκλο Spreadsheet - SPSS).

Δεν ξέρω αν είμαι γίδι ή απλά δημιουργικά τεμπέλης, αλλά η δημιουργία φορμών (γκουχ γκουχ - forms εννοώ) με κουτάκια, κουμπάκια, combo boxes, τους κατάλληλους περιορισμούς και ελέγχους (για έλεγχο του input) μου φαίνεται μία τεράστια, πολύ βαρετή και μη δημιουργική στην τελική δουλειά.

Το ερώτημα είναι: υπάρχει κάποιος form generator (με data validation και τα λοιπά απαραίτητα και χρήσιμα) που να κάνει τη δουλειά αυτή wysiwyg?

Ευχαριστώ πολύ!

Σε δυο γραμμές (εντάξει είναι περισσότερες και πρέπει να ξέρεις τι κάνεις) και σαν πρότυπο το rails-bootstrap και κάτι να κρατάει συνταγές

rails new myapp -m https://raw.github.com/RailsApps/rails-composer/master/composer.rb
rails generate scaffold recipe name:string description:text 
rails db:migrate
rails server

Για περισσότερα
https://tutorials.railsapps.org/

Τα παραπάνω δεν είναι σε PHP, αλλά σε Ruby και έχω κάμποσα χρόνια να τα κάνω, και η μνήμη μου ίσως ξαχάσει κανένα βήμα, αλλά έχεις την εξαγωγή σε κάτι συμβατό με R με την προσθήκη ενός gem. Αν το κάνεις με την γεννήτρια έχεις όμορφες φόρμες με bootstrap και χρήστες με το device.

Αν δεν θέλεις να πας σε Ruby, υπάρχει το django σε Python, και στην έσχατη ανάγκη της PHP Laravel/Symphony αλλά δεν τα έχω δουλέψει καθόλου.

Υπαρχει το Kexi (θα το βρεις νομιζω στα αποθετηρια σου ειναι app του KDE), και το NSBase ( https://sourceforge.net/projects/nsbase/files/nsbase-linux64/ ) που νομιζω οτι θα σου κανουν. Αν οχι ριξε μας ξανα μια ατακα για να το ξαναδουμε το θεμα.

Καταρχήν ευχαριστώ άπαντες για το feedback.

Δεν έχω διατυπώσει το ερώτημά μου σωστά, κι αυτό επειδή είμαι άσχετος με τον προγραμματισμό. Γνωρίζω κάποια βασικά περί προγραμματισμού, σαν πιτσιρικάς ασχολήθηκα καναδυοτρία χρόνια με basic και λιγουλάκι με κώδικα μηχανής, αργότερα έκανα μόνο χρηστικά πράματα (scripts και πολύ πολύ ψιλολόγια σε php κτλ). Τον προγραμματισμό τον κρατάω σαν αποκούμπι :slightly_smiling_face: στα γεράματα ή εν πάσει περιπτώσει για περίοδο φρικτής βαρεμάρας / κατάθλιψης, γιατί θεωρώ ότι αν/όταν ασχοληθώ σοβαρά θα με συνεπάρει.

Καθαρά χρηστικά θέλω να κάνω κάποια πράγματα τώρα: ένα “πρόγραμμα” που θα τρέχει σε κάποιον σέρβερ, στο οποίο θα μπαίνουν κάποιοι άνθρωποι και θα συμπληρώνουν κάποια δεδομένα, τα οποία αρχικά θα αποθηκευτούν και σε δεύτερο χρόνο θα τα επεξεργαστώ. Γι αυτό λέω για html + php + mysql. Δεν θέλω να πάω σε λύσεις τύπου NSBase - από τη στιγμή που θα κάτσω να “μάθω” κάτι, ας μάθω κάτι που θα έχει ευρύτερες χρήσεις και δυνατότητες.

Αυτό που θέλω να “γλυτώσω” είναι να κάνω “με το χέρι” φόρμες, κουμπάκια, παρακουμπούδια, combo boxes, data validation κτλ. Από όσο βλέπω κάτι τύπου bootstrap και form builders για bootstrap είναι αυτό που ψάχνω.

Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι με βάση τα δεδομένα που παραθέτω, είμαι όλος αυτιά. Και συμπαθάτε το νουμπά αν λέει κοτσάνες… :innocent:

Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιούν ό,τι θέλουν, να τα σώζουν σε .csv μορφή και να επεξεργάζεσαι εσύ τα csv όπως νομίζεις.

Χίλιοι τρόποι υπάρχουν - ας περιοριστούμε όμως στο μοντέλο ενός server based application… (application εντός και εκτός εισαγωγικών).

Για ριξε μια ματια σε αυτο εδω: https://www.fpmgonline.com/

Ειναι μεν online εργαλειο αλλα αν του δωσεις το σχημας της βασης θα σου φτιαξει μονο του τα πεδια και τα κουμπακια. Δεν το εχω δοκιμασει εντατικα αλλα πιστευω ειναι μια αρχη. Δοκιμασε το και πες μας αν σου κανει.

πιθανοτα δεν εχω καταλαβει τι ακριβως θελεις οποτε μπορει να πω κοτσανα, αλλά μηπως σου κανει κατι τετοιο → https://cryptpad.fr/ ;