Facebook, chats κτλ

το χρησιμοποιώ κυρίως για διαφήμιση, επαγγ δικτύωση κι εξυπηρέτηση πελατών. διατηρώ 3+1accounts (1 προσωπικό χρήστη, 2 “επαγγελματικούς” =fake χρήστες που logάρει όποιος εξουσιοδοτημένος από ομάδα εξυπηρετεί ανάγκες σελίδας, κι 1 fake προσωπικό test =για έλεγχο εμφανίσεων κινήσεων υπολοίπων). φυσικά μερικές σελίδες & groups (άρα συνεχώς μέσα στη μέρα υπάρχει ανάγκη πρόσβασης).

το messenger είναι μονίμως ανοιχτό σε desktop (όπως κ viber, discord κτλ), αλλά και δεν κλείνει από 2 android συσκευές (από διαχείριση ενέργειας /δλδ τρέχει μόνιμα, όπως κ viber, whapp, disc κτλ).

(διαβάζω από το πρωι, οπότε…) το απομόνωσα σε ffox-fb-container-addon, όπου κάθε ffox-user έχει δικό του fb-user (ναι, γινόταν κι αλλιώς) κι έσβησα κάθε brave login session (cookies, cache, pass κτλ). αλλά ο (3users) messenger θα τρέχει συνέχεια σε franz app, ίσως κ το (2users) whapp. γενικά, ffox & brave settings ρυθμισμένα προς ιδιωτικότητα, ενώ επιπλέον τρέχουν (σ’ όλους τους browser & users τους) τα ghostery & eff badger.

ερωτήσεις, pls:

  1. τι άλλα τυχόν αρχεία καθαρίζω από pc κ τι άλλες τυχόν προφυλάξεις μπορώ να πάρω (εκτός εσωτ fb settings) ώστε να μειώσω την αρνητική fb-δράση?
  2. δεν κατάλαβα περί pi-hole…
  3. (αν δεν μου ξετρύπησαν τα win10-pc /ή keyloggers κτλ), υπάρχει τρόπος (πιθανός /όχι αν είναι δυνατό) να διαβαστούν κωδικοί πρόσβασης (…πχ από clipboard?) που διατηρώ σε encrypted doc κ συχνά κάνω copy-paste, επειδή τρέχουν τα παραπάνω fb +άλλα services (chats κτλ)?

δεν ξερω συγκεκριμενα για fb κλπ γιατι δεν ασχολουμαι καθολου με σοσιαλ μιντια, αλλά ενα απλο πραμα που μπορεις να κανεις γενικοτερα, ειναι οτι κανεις, να το κανεις μεσω μιας εικονικης μηχανης που δε συνδεεται με τον υπολοιπο υπολογιστη γενικοτερα (πχ δεν εχει κοινοχρηστους φακελους και να θυμασαι οτι αν χρησιμοποιησεις την κανονικη εγκατασταση οσο χρησιμοποιεις την εικονικη μηχανη, θα φανεις στο δικτυο), ή με ενα live usb. Ενδεχομενως να μπορεις να χρησιμοποιησεις κατι μεσω docker, δεν ξερω για αυτο, δεν εχω ασχοληθει σχεδον καθολου, ας πει άλλος για αυτο.

1 «Μου αρέσει»

“χρησιμοποιείς”, εννοείς την online χρήση? δλδ πχ όταν fb by virtual να μην ΚΑΙ από native? ή εννοείς γενικότερη online χρήση? (αυτό πως γίνεται όταν η vm έχει πρόσβαση μέσω της native?!)

για VMs μέχρι τώρα γνωρίζα πχ ότι δεν χρειάζοταν επιπλέον προστασία (malware-virus κτλ) αφού καλύπτονταν από της παροχές της native (εφόσον αυτή είχε), σωστά? (sorry, δεν κατάλαβα τι εννοούσες, ευχαριστώ όμως :) )

εννοω τη γενικοτερη online χρηση. Πχ άλλη macaddress κλπ.
γενικα καλο ειναι να ασχοληθεις λιγο με τις vm. (οταν θα εχεις χρονο και διαθεση φυσικα)

edit
παντως συγκεκριμενα για σοσιαλ μιντια, λογικα άλλα πραματα υποθετω εχουν προτεραιοτητα να κοιταξεις, οποτε περιμενε να πει καποιος που τα χρησιμοποιει τι κανει για αυτο

1 «Μου αρέσει»

Δεν ξέρω τι ασφάλεια έχει το clipboard (δεν θα ποντάριζα τα λεφτά μου πάντως) στα windaya. Γιατί δεν χρησιμοποιείς έναν password manager (πχ keepassx)? Είναι πιο στρωτή ως λύση… Σχετικά ρίξε μια ματιά κι εδώ

2 «Μου αρέσει»

Τα δεδομένα στον clipboard μπορούν να διαβαστούν από οποιονδήποτε. Αν το σκεφτείς, εξ ορισμού δεν υπάρχει προστασία. Επίσης, το να γίνετε συντονισμός του προχείρου μεταξύ δυο υπολογιστών είναι μια συνήθης διαδικασία. Προγράμματα που μοιράζουν το mouse (πχ synergy), εικονικές μηχανές, απομακρυσμένη σύνδεση (πχ x2go) είναι μερικά από τα προγράμματα που το κάνουν αυτό και που καθημερινά χρησιμοποιείς. Επίσης κάθε καλό desktop θα τρέχει και ένα clipboard server, ώστε να μένουν τα περιερχόμενα μόνιμα, οπότε ότι περάσει από το πρόχειρο θα μείνει ακόμα και μετά που θα κλείσεις τον υπολογιστή.

Προσεκτικά υπάρχει τρόπος να αποφύγεις την αντιγραφή των κωδικών, χρησιμοποιώντας μόνο ένα τυπο προχείρου, που θα το αφαιρέσεις απο κάθε μηχανισμό συγχρονισμού ή αποθήκευσης, αλλά το πρόβλημα πάντα είναι ο χρήστης.

Για όποιον δεν το ξέρει υπάρχουν πολλά που μπορούν να λεχθούν για το πρόχειρο, και που δεν θεωρώ πως τα έχουν ανακαλύψει οι χρήστες. Οπότε διαβάστε (και ειδικά το πρώτο σχόλιο)

4 «Μου αρέσει»

Δε ξέρω αν είναι σχετικό με το τρέχον thread, αλλά αν ενδιαφέρεσαι να τρέχεις πολλαπλά instances από messaging apps ή/και e-mail clients μπορείς να δοκιμάσεις το Rambox.

2 «Μου αρέσει»

εχει fork το rambox οπως βλεπω. τι παιζει με αυτο; → GitHub - TheGoddessInari/hamsket: Free and Open Source messaging and emailing app that combines common web applications into one. μηπως καλλιτερα;

Απ όσο βλέπω έχει κάποια extra features:

  • Custom Javascript injection.
  • Custom CSS injection.
  • Passive mouse/touch event listeners by default.
  • Lowered timer granularity to save CPU time by default.
  • No user tracking.
  • Fully open source, won’t change
  • Highly responsive to issues, PRs, and help.
  • Offline backup and restore.

Υποθέτω το fork θα έγινε λόγω της paid pro έκδοσης του Rambox, αλλά δεν έχω χρόνο να το ψάξω περισσότερο. Αν γνωρίζει κάποιος ας δώσει τα φώτα του :stuck_out_tongue: