Εξαναγκασμός για google chrome

με τα λίγα αγγλικά μου απ αυτό που διαβάζω στο λινκ η google θα βγάλει απο τον chromium και απο τα παραγωγα του την δυνατότητα συγχρονισμού σελιδοδεικτών κλπ κλπ σε 9 μερες.

1 Like

Εφοσον ο κωδικας για τον Chromium ειναι ανοιχτος και τα API της Google να μην ειναι παροντα τοτε οι browsers που θελουν να συμπερηλαβουν ενα τετοιο χαρακτηρηστικο ειμαι σιγουρος οτι θα μπορεσουν να βαλουν τα δικα τους APIs. Οπου υπαρχει η θεληση υπαρχει και ο τροπος.

3 Likes

Σχετικό:

Συγχρονισμού με Google λογαριασμό, ναι, το οποίο νομίζω δεν επιτρέπονταν από τους ToS αλλά απλώς ανεχόταν από τη Google. Η λειτουργία, όπως και κάποιες άλλες, θα υπάρχει απλώς ο vendor θα πρέπει να φτιάξει τη δικιά του υπηρεσία παροχής, όπως κάνουν Vivaldi, Opera, Brave, Edge, Yandex, … Από την άλλη άποψη, privacy-oriented builds του Chromium αφαιρούσαν (π.χ. GitHub - Eloston/ungoogled-chromium: Google Chromium, sans integration with Google) αυτές τις λειτουργίες έτσι κι αλλιώς.

1 Like

Για αυτο το χαρακτηρηστικο θα μπορουσατε να χρησιμοποιησετε το Floccus που ειναι ενα προσθετο (extension) για Firefox και Chrome/Chromium. Ο χρηστης εχει την δινατοτητα να κανει καποιος backup τα bookmarks απο τον browser σε δικο του WebDAV server ή στο Nextcloud ή ακομα και στο Google Drive του (ρε να δεις ειρωνια ομως ε;). Για διευκολυνση τα καλα παιδια στο Floccus εχουν δημιουργησει ενα Docker Container που εχει WebDAV server μονο για αυτο το σκοπο.

1 Like

Προσωπικα μετακόμισα σε Brave.Εκανα import απο τον Chrome τα παντα και τελος.Γρηγορος αξιοπιστος και σε πληρωνει κιολας

1 Like