Εξαφανίστηκαν τα εικονίδια από την επιφάνεια εργασίας!

Είμαι με linux mint cinnamon. Εγκατέστησα την εφαρμογή komorebi από ένα πακέτο deb που βρήκα στο github ([Releases · cheesecakeufo/komorebi · GitHub]) αλλά δεν δούλεψε καλά. Εντάξει λέω τι είχαμε τι χάσαμε! Κάνω απεγκατάσταση και περιμένω να είναι όλα σαν πριν. Έλα όμως που το komorebi θύμωσε και φεύγοντας μου πήρε όλα τα εικονίδια από την επιφάνεια εργασίας, μου αφαίρεσε το δεξί κλικ του ποντικιού και δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα πια στην επιφάνεια. Μέσα από τον nemo τα βλέπω όλα κανονικά. Που πήγαν τα εικονίδια και το δεξί μου κλικ οεοεεε; (…το komorebi μέσα.) Θέλω το desktop μου πίσω.

Δοκίμασε ν’ ανοίξεις ένα τερματικό και να τρέξεις την εντολή:
nemo-desktop

Τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας καθώς και το δεξί κλικ τα παρέχει το nemo. Δες στις εφαρμογές εκκίνησης μήπως έχει απενεργοποιηθεί κάτι.

Δεν είμαι σε mint τώρα αλλά σύμφωνα με αυτό

Τρέχει το nemo-desktop αν είναι ενεργή η ρύθμιση show-desktop-icons.

Δοκίμασε να τρέξεις το nemo-desktop σε ένα τερματικό να δεις αν φτιάξει

Έτρεξα το nemo-desktop αλλά τίποτα!
Στα προγράμματα εκκίνησης βρήκα το komorebi το ξαπόστειλα από εκεί και τώρα ξαναέτρεξα από το τερματικό nemo-desktop και τα εικονίδια μαζί με το δεξί κλικ επανήλθαν! Όταν όμως κλείσω το τερματικό εξαφανίζονται πάλι! Θα κάνω μία επανεκκίνηση και θα επανέλθω.
Μετά την επανεκκίνηση ξανά τα ίδια. Υπάρχει τρόπος να κάνω μόνιμη την αλλαγή;
Τελικά πρόσθεσα στα προγράμματα εκκίνησης την εντολή nemo-desktop και όλα μέλι γάλα!
Δεν ξέρω αν είναι η ενδεδειγμένη λύση αλλά δουλεύει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και για τον χρόνο που αφιερώσατε στο πρόβλημα μου.

3 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 2 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.