Ερωτήσεις για τον pacman

Γίνεται να κάνουμε τον pacman λίγο πιο γρήγορο .Κάπου είχα διαβάσει ότι αλλάζεις το conf αρχείο και του λες να ψάχνει σε http-https για ταχύτητα άλλα δεν το βρίσκω για να κάνω την αλλαγη .

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις mirrors κάποιοι είναι ταχύτεροι από άλλους (εξαρτάται και πού βρίσκεσαι, είναι άλλοι αυτοί που θα προτιμήσεις από Ελλάδα και άλλοι αυτοί που θα προτιμήσεις από Αγγλία)
Στο Arch είναι το αρχείο /etc/pacman.d/mirrorlist.
Για το Manjaro θα έλεγα πήγαινε στο φόρουμ τού manjaro να ψάξεις/ρωτήσεις οδηγίες.

1 Like

Αυτό το έχω κάνει ήδη ,με την εντολη αυτη

sudo pacman-mirrors --fasttrack && sudo pacman -Syyu

κάπου του λες όμως να μην βλέπει τα ftp και να βλέπει τα http-https που είναι πιο σταθερά και πιο γρήγορα

Ρίξε μια ματιά εδώ. Περιγράφει αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις. Γενικά όλο το άρθρο είναι must για κάποιον που θέλει να καταλάβει το packet management στο arch.

Εναλλακτικά, με παραθυράκια και ποντικάκια, τη δουλειά αυτήν μπορείς να την κάνεις με το mirrorlist-manager (AUR πακέτο).

1 Like

Με μια μικρή λεπτομέρεια. Θυμάμαι το Manjaro έχει ειδικά εργαλεία.

βάζε τον κώδικα σε tags
sudo pacman-mirrors --fasttrack && sudo pacman -Syyu

δεν θέλω να σε αποθαρρύνω να πειράζεις πράγματα, αλλά μόλις τώρα έβαλες Manjaro. Γενικά είναι καλή ιδέα να το συνηθίσεις λίγο περισσότερο πριν κάνεις κάποιες δοκιμές που ίσως είναι και αχρείαστες. Πχ πού είδες αυτήν την εντολή; Πώς ξέρεις ότι δεν έκανε τα πράγματα χειρότερα; Μάλλον δεν το ξέρεις γιατί ακόμα είσαι άπειρος. Κανονικά τα προεπιλεγμένα δεν πρέπει να είναι τόσο τραγικά ώστε να είναι πολύ χρήσιμη αυτή η ιστορία, και αν δεν ξέρεις μπορεί να τα κάνεις χειρότερα

τρέχει μόνο τον πάνω-πάνω mirror. Κανένας άλλος δεν τρέχει αν δεν υπάρξει πρόβλημα σε αυτόν. Για να μην βλέπει καθόλου κάποιον μπορείς απλά να τον σβήσεις ή να βάλεις # μπροστά.

1 Like