Επιλογή γραφικού περιβάλλοντος στο LightDM αλλά πάντα φορτώνει LXQt

Καλησπέρα!

Νωρίτερα έφτιαξα νήμα για την επιλογή γραφικού περιβάλλοντος σε Debian 10.4.0 i386 (Ποιο γραφικό περιβάλλον να βάλω σε netbook;). Τελικά έβαλα 3 γραφικά περιβάλλοντα (για δοκιμή να δω ποιο με βολεύει πιο πολύ σε αυτό το υλικό) τα οποία και διάλεξα από το πρόγραμμα εγκατάστασης του Debian. LXDE, LXQt και Xfce. Τα έβαλε, και στο login manager (LightDM στην περίπτωσή μου) μου πετάει 5 επιλογές για συνεδρία:

  1. Default XSession
  2. LXDE
  3. Openbox
  4. LXQt
  5. Xfce

Αλλά οποιαδήποτε και να διαλέξω, πάντα μου φορτώνει το LXQt. Πώς φτιάχνεται αυτό; Θα έστελνα φωτογραφία αλλά από το login screen δε γίνεται να κάνει print screen

όπως το περιγράφεις μοιάζει με bug για τον LightDM. Ίσως να είναι κάτι μικρό και να θέλει απλώς κάποια ρύθμιση (ψάξε μέσα στο /etc για τον lightdm) αλλά θα έλεγα απλά δοκίμασε άλλον dm. Είχα κακή εμπειρία με τον lightdm παλιότερα. Έχω εξαιρετική εμπειρία τελευταία με τον sddm (όταν πρωτοβγήκε ήταν χάλια! ) οπότε αν προτείνω κάποιον είναι ο sddm (δυστυχώς άλλοι που είχα καλή εμπειρία δεν υποστηρίζονται πια). Η πιο μεγάλη μαγκιά είναι να μην βάλεις καθόλου DM και να μπαίνεις στο γραφικό περιβάλλον με σκριπτάκι που μπορείς να το κάνεις και εντελώς αυτόματο, αλλά δεν είναι απλό.

4 Likes

Αν θυμάμαι καλά στην εγκατάσταση έλεγε ότι έχει και lightdm και sddm εγκατεστημένο και με είχε ρωτήσει ποιον να ανοίγει, λέει μπορώ να το πειράξω στο /etc/init.d (ή κάτι τέτοιο), οπότε εύκολο φαίνεται, θα δοκιμάσω αυτό και θα πω το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ!

EDIT: Όρισα τον sddm ως προεπιλεγμένο dm με dpkg-reconfigure και λειτουργεί (αν και έχει μερικά κολλήματα, αλλά θα το αντέξω, μόνο στο login είναι). Ευχαριστώ!

1 Like

είχε και σε μένα κολλήματα παλιότερα αλλά έχει φτιάξει αρκετό καιρό τώρα, δεν τον έχω δοκιμάσει όμως στο debian.

3 Likes

Δες και εδώ για να έχεις μια ιδέα τι λέει και το log σου : ~/.xsession-errors

1 Like