:kde: Επιλογή διανομής με KDE

Θέλω να μου προτείνετε μια καλή διανομή με KDE για απλή καθημερινή χρηση. Internet, kodi κτλν Ακούω προτάσεις :grinning:

1 Like

KDE Neon, ubuntu 18.04 LTS από κάτω και πάντα την τελευταία έκδοση του KDE. Αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία.

2 Likes

Το σκεφτόμουν για ένα παλιό laptop που έχω. Από σταθερότητα και ταχύτητα (και μέσα στο περιβάλλον και στο boot και στο shutdown) τι λέει?

Debian Based :

  1. Debian (Vanilla)
  2. KDE neon

Arch Based :

  1. Antergos
  2. Manjaro

Αυτές είναι 4 επιλογές εξίσου ωραίες αλλά με αρκετές διάφορες.

Γενικά σε παλιό υπολογιστή παίζει μεγαλύτερο ρόλο ο σκληρός δίσκος και η ραμ που διαθέτει παρά η διανομή η ίδια.

Τώρα αν επιθυμείς σταθερότητα στο συστημα σου χωρίς να ενδιαφέρεσαι για τα τελευταια πακέτα πηγαίνεις σε Debian Based διανομές.

Αν είσαι λάτρης των τελευταίων πακέτων τοτε οι Arch Based διανομές είναι πιο εύκολες στην χρήση.

3 Likes

Να ρωτήσω από καθαρή περιέργεια, γιατί μόνο με KDE?

Είναι επειδή αυτές τις μέρες κάνω κι εγώ συχνά αλλαγές σε διανομές σε virtual machines και έχω κρατήσει ένα στο δίσκο σε native εγκατάσταση.

Είναι λόγο προγραμμάτων, γενικά αν έχεις χρόνο λύσε μου την απορία !

Στο κομμάτι της σταθερότητας δε θα έχεις κανένα θέμα (Ubuntu 18.04), τα υπόλοιπα έχουν μια σχετικότητα από μηχανάκι σε μηχανάκι.

Μια δοκιμή θα σε πείσει :blush:

1 Like

Απλά και μόνο επειδή μου αρέσει αισθητικά και είναι σχετικά πιο ελαφρύ από Gnome. Μου έκατσε στο μάτι καλύτερα που λένε

Εγκατεστησα Antergos και έχω και ένα usb με kde neon αν στραβωσει κάτι. Ο λόγος που το επέλεξα αντί για Manjaro όσο και αν σας κανει εντύπωση είναι επειδή στο Kodi κάποια plugins που δεν παίζανε στο Manjaro, στο Antergos δουλεύουν άψογα. Μπορεί και να έτυχε δεν ξέρω.

2 Likes

2 μήνες μετά…

Καλωσόρισες σε έναν Neon κόσμο.

3 Likes

Ύστερα από αλλαγή σκληρού και αγορά SSD (μιας και ο παλιός τα έπαιξε) και επειδή το Antergos μας άφησε χρόνους εγκατέστησα το ΝΕΟΝ. Αν και δεν ειμαι καθόλου fun των Ubuntu based, το συγκεκριμένο μπορώ να πω πάει σφαίρα. Με τρώει το χέρι βέβαια να βάλω Manjaro, το είχα άλλωστε και παλιότερα αλλά νομίζω δεν θα είναι τόσο γρήγορο όσο το ΝΕΟΝ.

1 Like

KDE Neon είχα δοκιμάσει πριν ένα μήνα…φοβερό UI το KDE plasma…αλλά σε μένα τουλάχιστον πάγωνε συνέχεια το KDE…πρώτη φορά είχα να δω τόσα παγώματα σε λινουξ…αλλά το τονίζω μπορεί να ήμουν μεμονωμένη περίπτωση

Μια ακόμη ιδέα είναι το openSUSE με KDE, είτε η έκδοση Leap, είτε η Tumbleweed, αν προτιμάς rolling distro.

Πιστεύω ότι όντως έτυχε σε εσένα. Τι χρησιμοποιείς τώρα?

@Andreasdimo Αυτήν την περίοδο τίποτα από Linux

Να δοκιμάσεις το MX Linux με KDE5 (KDE-standart , KDE-plasma) , περιλαμβάνει και την βασική εγκατάσταση του Gnome , Mate , LXDE. Το αρχικό γραφικό είναι το Xfce.
Υ.Γ. το KODI 17.3 με GK… build , σε μένα παίζει μια χαρά με το MX.

1 Like

Πως γίνεται η εγκατάσταση? Ξερω βέβαια οτι χρησιμοποιει παλιά έκδοση του Plasma. Κodi 17.3 ? Μηπως ηθελες να γράψεις 18.3?

Στο MX εχω την εκδοση 17.3 (δεν εχει ενημερωθει ακομα) , στο TV Box( android ) που έχω είναι στην 18.2 νομίζω .
Εννοείς για την εγκατάσταση του MX ?

Ναι για την εγκατάσταση του KDE σε ΜΧ

Πρώτα κάνεις την εγκατάσταση του MX κανονικά.Το γραφικό στην αρχή είναι το Xfce, μετά μπορείς από τον εγκαταστάτη προγραμμάτων να κατεβάσεις τα υπόλοιπα.Αφού κατέβει κάνεις αποσύνδεση , και πριν κάνεις σύνδεση στην πάνω μπάρα θα δεις τέσσερις παράλληλες γραμμές από εκεί διαλέγεις το γραφικό περιβάλλον.
Αν έχεις κάποιο πρόβλημα πες μου να σου φτιάξω ένα βίντεο.

1 Like

Ευχαριστώ, φαίνεται εύκολο, αν και είμαι πιο πολύ των rolling διανομών. Όσο για το Kodi στο ΜΧ νομίζω μπορείς να εγκαταστήσεις την flatpak έκδοση του για να έχεις την πιο πρόσφατη. Δεν ξέρω βέβαια πόσο καλά λειτουργεί

1 Like