Επιδιόρθωση πακέτων στο LinuxMint

Καμία φορά το παρακάνεις όταν θέλεις τελευταίες εκδόσεις. Βάζεις πρόσθετα πακέτα και αποθετήρια στο σύστημα και κάποια στιγμή τίποτα δεν λειτουργεί. Παρακάτω θα δείξω πως μπορείς να φτιάξεις το σύστημα ή τουλάχιστον να το προσπαθήσεις.

Σε κάθε περίπτωση κρατάμε πρώτα ένα αντίγραφο με το Timeshift. Έτσι αν πάει κάτι στραβά να μην αναγκαστούμε σε επανεγκατάστασή. Άσε που θα γλυτώσω το ξύλο :sunglasses:

Στην περίπτωση μου ήθελα να εγκαταστήσω το πακέτο liboost-dev-all, κάτι χρήσιμο για προγραμματισμό. Και επειδή είναι μια βασική βιβλιοθήκη δεν μπορείς να την αφαιρέσεις έτσι απλά. Ας πρόσεχα.

Ευτυχώς το Mint έχει κάποια καλά κρυμμένα εργαλεία που μπορούν να μας βοηθήσουν. Θα τα βρούμε εδώ. Από τον “Διαχειριστή ενημερώσεων” επιλέγουμε “Πηγές λογισμικού”

Το κουμπί που μας ενδιαφέρει είναι το τελευταίο, που θα κάνει υποβάθμιση στα τρίτα πακέτα.

Τα επιλέγουμε, αισθανόμαστε αισιόδοξοι και πατάμε “Downgrade”. Πλέον μπορούμε να εγκαταστήσουμε το πακέτο με το χέρι.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν αντίστοιχα εργαλεία σε άλλες :debian: διανομές και πάντα υπάρχει η χειροκίνητη λύση. Κάτι πολύ χρονοβόρο και μπίζιλο ειδικά για μια βιβλιοθήκη με πολλές εξαρτήσεις και προς τα πάνω και προς τα κάτω όπως η boost.

Το ουσιαστικό προφανώς, είναι να μην φτάσεις ποτέ το σύστημα σου σε μια τέτοια κατάσταση. Μια χρήσιμη συζήτηση για τον ρόλο των PPA και γιατί δεν θέλεις να φτάσεις σε αυτό το σημείο υπάρχει εδώ

Υπάρχει μια παλιά σειρά άρθρων μου για τον διαχειριστή ενημερώσεων. Αρκετά πράγματα , όπως τα επίπεδα ασφαλείας έχουν αλλάξει ή καταργηθεί και τα άρθρα θέλουν ξαναγράψιμο. Αλλά έχουν ακόμα μια μικρή χρησιμότητα.

6 «Μου αρέσει»