Επαναφορά χρώματος φακέλων μετά από format

Καλησπέρα σε όλους,
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής:
Στην προηγούμενη έκδοση των Mint (18.3) είχα χρησιμοποιήσει την δυνατότητα χρωματισμού των φακέλων που έχει ενσωματωμένη η διανομή, δημιουργώντας έτσι ένα εντελώς προσωπικό color code για διαφορετικές ομαδοποιήσεις των φακέλων μου.
Κάνοντας πρόσφατα format (κάνοντας backup μόνο τα αρχεία μου, χωρίς τα hidden folders του home) διαπίστωσα ότι ο χρωματισμός όλων των φακέλων έχει επανέλθει στο default χρωματισμό.
Υπάρχει περίπτωση να επανέλθει ο χρωματισμός που είχα πριν το format ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΥΓ. Υποπτεύομαι ότι κατά πάσα πιθανότητα η πληροφορία για τα χρώματα θα υπήρχε κάπου στο bashrc (ή έστω κάπου στα config του home) οπότε ήταν λάθος να μη το συμπεριλάβω στο backup, αλλά εν πάσει περιπτώσει, αν γνωρίζει κανείς οτιδήποτε σχετικό θα βοηθούσε πολύ

Καλώς ήρθες στην παρέα μας @Pan_OS, με δεξί κλικ πάνω στο φάκελο του οποίου το χρώμα θες να αλλάξεις εμφανίζει κάτι το menu;

1 «Μου αρέσει»

Η πληροφορία αυτή ήταν μέσα τον κρυμμένο φάκελο ~/.config και έχει χαθεί.

Το πρόγραμμα mintbackup (Εργαλείο αντιγράφων ασφαλείας) είναι ο πρέπον τρόπος να κάνεις αντίγραφο των αρχείων σου για τέτοιες εργασίες.

1 «Μου αρέσει»

Άρα καλά τη ψιλιάστικα…
Τα λάθη πληρώνονται :disappointed:
Θα φροντίσω στο μέλλον να κάνω τα backup όπως πρέπει.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!

2 «Μου αρέσει»

Δεν ξέρω τι ακριβώς filemanager χρησιμοποιεί το Μίντ, δεν το χρησιμοποίησα ποτέ μου ούτε από περιέργεια, αλλά όταν κάνεις τέτοιες αλλαγές οι επιλογές σου αποθηκεύονται στο ~/.config/filemanager , πχ .config/pcmanfm … κλπ.
Τα icons των filemanager συνήθως αλλάζουν γενικά από ένα theme σε κάποιο κεντρικό διαχειριστή appearance/looks&feel κλπ. αλλά αν μπορούσες συγκεκριμένους φακέλους να τους χρωματίσεις τότε οι αλλαγές πάνε στο .conf του filemanager.
Ένας απ’τους βασικούς λόγους να έχεις το /home σε διαφορετικό partition είναι ώστε να μπορείς να αλλάζεις το βασικό σύστημα και να κρατάς το διαμορφωμένο /home που εμπεριέχει το /.config/

1 «Μου αρέσει»

Τον Nemo χρησιμοποιεί, ο οποίος γενικά με έχει βολέψει περισσότερο συγκριτικά με άλλους file managers που έχω χρησιμοποιήσει (πχ nautilus, thunar).
Η συγκεκριμένη λειτουργία έρχεται από ένα plugin του Nemo, που στα Mint είναι εγκατεστημένο by default, και απ’ όσο διαπίστωσα εκ των υστέρων αφορά τα icon packs του Mint (Mint-X, Mint-Y) χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος αν μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα.

Πάντως εξετάζοντας τον .config/nemo τα μόνα αρχεία που βρίσκω μέσα είναι τα bookmark-metadata και desktop-metadata, εκ των οποίων το πρώτο είναι κενό και το δεύτερο αφορά το layout των εικονιδίων του desktop:

desktop-metadata

[desktop-monitor-0]
nemo-icon-view-auto-layout=true
nemo-icon-view-tighter-layout=false
nemo-icon-view-keep-aligned=true
nemo-icon-view-layout-timestamp=1571738181

[trash]
nemo-icon-position=91,36
monitor=0
icon-scale=1
nemo-icon-position-timestamp=1571738181

[desktop-monitor-1]
nemo-icon-view-keep-aligned=true
nemo-icon-view-auto-layout=true
nemo-icon-view-layout-timestamp=1571646405

Απ’ ότι φαίνεται η πληροφορία για τα χρώματα δεν αποθηκεύεται εκεί, οπότε μάλλον ακόμα και να έκανα backup το /home παίζει και πάλι να τα έχανα. Έψαξα και στα configurations του Cinnamon μπας και υπάρχει τίποτα σχετικό, αλλά ούτε εκεί βρήκα κάτι.

Θα δοκιμάσω από περιέργεια να κάνω backup το home και σε vm να στήσω ξανά το λειτουργικό, τουλάχιστον να βεβαιωθώ ότι ψάχνουμε στη λύση στο σωστό μέρος.

Χωρίς να είμαι 100% βέβαιος η πληροφορία αποθηκεύετε ως matadata στο gvfs, οπότε υποθέτω στον φάκελο .local/share/gvfs-metadata. Ακόμα και αν έχω λάθος σε αυτό ένα πλήρες αντίγραφο του φακέλου χρήστη θα κρατήσει αυτή την πληροφορία.

Πάνο, σου έχω ένα δώρο:

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ obars6!
:blush:

1 «Μου αρέσει»

Τελικά ο @Asfodelus είχε απόλυτο δίκιο, η πληροφορία για τα χρώματα περιέχεται στο ~/.local/.

Έκανα τα εξής:

  1. Έστησα vm με mint
  2. Έφτιαξα 2-3 φακέλους με 1-2 αρχεία στον καθένα
  3. Τους άλλαξα χρώματα
  4. Κράτησα backup των φακέλων/αρχείων συμπεριλαμβάνοντας τους κρυφούς φακέλους του home
  5. Ξανα-εγκατέστησα τα mint
  6. Επανέφερα τα αρχεία του backup

Συμπέρασμα: Όλα ήταν όπως στην αρχική εγκατάσταση. Συνεπώς κρατώντας backup με τα hidden folders του /home όλα θα ήταν στη θέση τους…

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα…
Πάω να κλάψω στη γωνιά μου :cry:

Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις!
Ελπίζω μελλοντικά να φανώ χρήσιμος σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων χρηστών. :slight_smile:

2 «Μου αρέσει»

και οι ερωτησεις χρησιμες ειναι να ξερεις. Καποιος μπορει να εχει την ιδια ερωτηση στο μελλον ή να μαθει διαβαζοντας την ερωτηση κατι που δεν ηξερε. πχ καποιος μπορει να μην ηξερε οτι μπορει να αλλάξει χρωμα στους φακελους (ή οτι το μιντ εχει ενα ωραιο εργαλειο για αυτο)

2 «Μου αρέσει»