EndeavourOS Μια νέα αρχή

Γειά χαρά. Εδώ & λίγες μέρες έχουμε μετακομίσει στο δικό μας EndeavourOS site. Προς το παρόν, δεν θα βρείτε πολύ υλικό, αλλά υπάρχει αρκετό ώστε να πάρετε μία ιδέα. Προς το παρόν:

  1. Ενα ευχάριστο νέο είναι ότι έχουμε την άδεια των προγραμματιστών του Antergos ώστε να μεταφέρουμε το wiki του Antergos σε αυτό του EndeavourOS.

  2. Μπορείτε να κατεβάσετε & να τεστάρετε την 1η beta έκδοση του EndeavourOS.

  3. Υπάρχει ανάγκη από testers, feedback & γενικά άτομα με γνώσεις προγραμματισμού.

  4. Η κανονική έκδοση έχει προγραμματιστεί για τις 15-7-2019.

Θυμίζω πως φιλοσοφία μας είναι ότι το EndeavourOS γεννήθηκε μέσα από την κοινότητα των χρηστών του Antergos, είναι μία καθαρά community driven διανομή & τέτοια θα παραμείνει :slight_smile:

https://endeavouros.com/

Ανακοίνωση του George Pantelis απο την ομάδα ανάπτυξης

5 Likes

Εν τω μεταξύ δεν μού άρεσε το Antergos και δεν θα τού έδινα καν μια δεύτερη ευκαιρία ποτέ. Αλλά Το EndeavourOS φαίνεται να είναι καλύτερο και σε μελλοντική εγκατάσταση (αν και μάλλον αργεί πολύ) θα το δοκιμάσω, οπότε πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτή (κατάργηση Antergos, γέννηση EndeavourOS) για μένα είναι μάλλον πολύ θετική.

3 Likes

Edit

Δεν ήξερα ότι το ετοιμάζουν Έλληνες…θα με κάνουν να το δοκιμάσω στο τέλος :slight_smile:

Λάθος τώρα είδα στο site τους ότι άλλοι είναι στην ομάδα…Είδα στο ποστ πιο πάνω το όνομα του @anarch και ψάρωσα :stuck_out_tongue:

2 Likes

Φαίνεται καλή προσπάθεια. Σαν fun του Antergos που είμαι ανυπομονώ να το δοκιμάσω :smiley::smiley::smiley:

2 Likes

Να διευκρινίσω ότι σε αυτήν την φάση τουλάχιστον, δεν θέλησα να είμαι στην ομάδα ανάπτυξης του EndeavourOS. Είναι περίοδος εξετάσεων για μας τους εκπαιδευτικούς & χρόνος δεν υπήρχε μέχρι & σήμερα. Συμμετείχα όσο, όπου & όταν μπορούσα & φυσικά θα εξακολουθήσω να συμμετέχω, πιό ενεργά, ελπίζω.
Ωστόσο ήμουν στον πυρήνα των 5 διαχειριστών του forum του Antergos που πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε σε κοινοτική βάση, περιοριζόμενη σε μία πιό κοντά στο Arch προσέγγιση. Θα υπάρχει εξάλλου συνεργασία στην ανάπτυξη με το RebornOS, το οποίο θα καλύπτει αυτούς που προτιμούν ένα φορτωμένο με καλούδια Arch σύστημα. Το Endeavour θα είναι στην ουσία ένας Arch γραφικός εγκαταστάτης, με τα ελάχιστα πρόσθετα που θα το κάνουν έτοιμο να λειτουργήσει μετά την εγκατάσταση. Στο νου μας βασικά έχουμε τον εξοικειωμένο χρήστη με το Arch ή αυτόν που για δικούς του λόγους δεν θέλει να ξοδέψει χρόνο για την διαδικασία εγκατάστασης vanilla Arch.

1 Like

Θερμή παράκληση για όποιον μπορεί:
POSTED ONJUNE 24, 2019

An extra pair of hands needed with development.

We need support for the development of the EndeavourOS installer.
Therefore, we would be glad if those of you who are familiar with python, bash linux and archlinux help to speed up the work on the installer itself (Calamares/ CNCHI / FENIX) and the LiveISO itself.

We have found that the amount of work can not be done by us alone and there is a need to cope with tasks in the field of the organization that require some time and effort so that @Bryanpwo and me ( @joekamprad ) are not really available for all the development itself.

If you want to help on EndeavourOS development of the first release and may upcoming releases simple join at GitLab:

Get knowledge about what needs to be done:

or contact at telegram:
https://t.me/Endeavouros

–> usernames at telegram: [@joekamprad] [@bryanpwo]

EDIT: ανοίγοντας το λινκ μέσα από το wiki έπαιξε. Δε θέλω να ξέρω :stuck_out_tongue:

@Talos έτσι όπως το έγραψες νόμιζα πως ήσουν και εσύ στην ομάδα.
Επίσης που είναι η ανακοίνωση και ποιος είναι ο George Pantelis;

καλη επιτυχια λοιπον στο endeavourOs

3 Likes

Το antergos για μένα ήταν η καλύτερη διανομή που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, στεναχωρέθηκα όταν ανακοινώθηκε ότι σταματάει, ελπίζω τα παλικάρια που ανέλαβαν το δύσκολο έργο συνέχισης της διανομής με νέο όνομα αλλά πάνω στην ίδια φιλοσοφία να καρποφορήσει και σύντομα να έχουμε ένα καλύτερο antergos!!!

3 Likes