Ελληνικοί χαρακτήρες στο office 2007 του zorin

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι αρχάριος στο linux . Εγκατέστησα το zorin 15.3 for education . Όλα μια χαρά. Εγκατέστησα και το office 2007. Όλα καλά κι εδώ . Όμως στο παράθυρο "Save/Save as " οι ελληνικοί χαρακτήρες δεν εμφανίζονται σωστά. Άλλαξα με το wine regetit το HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Wow6432Node/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion/ από Tahoma σε Arial αλλά τίποτα. Καμιά ιδέα; Ευχαριστώ

Kαλώς ήρθες στο φόρουμ.
Δεν έχω την απάντηση που θέλεις, αλλά ξέρω οτι προγράμματα της microsoft που τρέχουν μέσω wine στο linux (για τέτοια περίπτωση δε μιλάμε; ), παρουσιάζουν συχνά προβλήματα. Οπότε… αν δεν έχει κάποιος άλλος καλλίτερη απάντηση για το συγκεκριμένο που ρωτάς, τότε θα ρωτήσω αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο που θέλεις να έχεις το office της microsoft στο linux, για να δούμε αν μπορεί να γίνει κάτι άλλο για αυτό…

Καλησπέρα. Το zorin το εγκατέστησα σ ένα παλιό laptop του σχολείου μου με σκοπό το laptop να ξαναγίνει λειτουργικό. Κι όντως έτσι έγινε. Επειδή λοιπόν θα το χρησιμοποιήσουν κι άλλοι συνάδελφοί που καλώς ή κακώς, συνήθισαν, έμαθαν όπως θέλεις πες το, να δουλεύουν office εξ ου και η εγκατάσταση του στο zorin.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες,
Το πρόβλημα είναι στο όνομα του αρχείου όταν θέλεις να αποθηκεύσεις (filename) ή στο display language του μενού: save as?
Ένα στιγμιότυπο θα διαφώτιζε λίγο το θέμα.

Καλημέρα και πάλι.
Στέλνω ένα screen με το πρόβλημα.

καλησπέρα! Απ’ όσο γνωρίζω, αυτό το πρόβλημα δημιουργείται και στα windows σε παλιότερα προγράμματα όταν δεν βρίσκουν στο λειτουργικό το language enconding που χρησιμοποιούν. Πχ. αν σε αγγλικά windows βάλεις software με περιβάλλον στα ελληνικά, έχει παρόμοιο πρόβλημα. οπότε λογικά κάτι αντίστοιχο συμβαίνει. Δοκίμασες το office στα αγγλικά;

Δοκίμασε στο HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion/FontSubstitutes να αλλάξεις τις καταχωρήσεις από tahoma σε arial. Επίσης με το winetricks(αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένο μπορείς να το εγκαταστήσεις) να κάνεις εγκατάσταση των core fonts.

Άνοιξε ένα τερματικό και γράψε:

wine regedit

Πήγαινε διαδοχικά:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes

και αντικατάστησε τη γραμματοσειρά Tahoma στα πεδία MS Shell Dlg και MS Shell Dlg 2 με μία που να έχει ελληνικούς χαρακτήρες. Η αντικατάσταση γίνεται κάνοντας διπλό κλικ πάνω στα πεδία MS Shell Dlg και MS Shell Dlg 2 και γράφοντας με το πληκτρολόγιο την καινούρια γραμματοσειρά.
Εγώ χρησιμοποιώ την Times New Roman Greek,0

1 «Μου αρέσει»

Παιδιά καλησπέρα και πάλι. Σας ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα βοήθειά σας. Δοκίμασα τις λύσεις που μου προτείνατε αλλά τίποτα. Θα το ψάξω λίγο ακόμα αλλιώς όπως πρότεινε και ο gkanos θα δοκιμάσω την αγγλική έκδοση.

Δοκίμασε και κάτι ακόμα, στο Zorin αν κάνεις αναζήτηση εφαρμογών με το όνομά τους, γράψε :
Office (Θα έχει ένα εικονίδιο με γράμματα κινέζικα κτλπ)
και θα σου βγάλει ένα παράθυρο για τις γλώσσες που θέλεις στο display της εφαρμογής.
Δες από εκεί μήπως μπορέσεις και κάνεις κάποιες ρυθμίσεις.

Όταν κάνω αναζήτηση με τη λέξη office βγάζει μόνο τις εφαρμογές του libre. Δεν φαίνεται να βγάζει το εικονίδιο που μου λες.

Παιδιά το έφτιαξα εντελώς τυχαία. Μπήκα απ’ το WINE στο PlayOnLinux πάτησα πάνω στο εικονίδιο του word και έκανα προσαρμογή. Εκεί μπήκα στην καρτέλα Wine και είδα ότι υπάρχει η επιλογή Επεξεργαστής Μητρώου. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι οι γραμματοσειρές Tahoma που είχα αλλάξει από το τερματικό δεν είχαν αλλάξει. Τις άλλαξα από εδώ και τώρα φαίνονται όλα μια χαρά. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας.

4 «Μου αρέσει»

Φαίνεται λοιπόν ότι εγκατέστησες το office μέσω τoυ playOnLinux. Η εφαρμογή αυτή δημιουργεί διαφορετικό wine prefix για κάθε εφαρμογή που εγκαθίσταται, οπότε δε χρησιμοποιείται το default wine prefix που βρίσκεται στη διαδρομή /home/onomaTouXristi/.wine. Οι αλλαγές που έκανες λοιπόν γίνονταν σε αυτόν τον φάκελο γι’ αυτό και δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Μου κίνησε την περιέργεια αυτό το θέμα, καθώς ποτέ δεν είχα δώσει σημασία στα “κουτάκια” που εμφανίζονταν. Πειραματίστηκα 1-2 μέρες με διάφορες προτάσεις που βρήκα στο διαδίκτυο και κατέληξα σε αυτή “use some other Linux friendly font that include greek glyphs (characters)”
Το βρήκα σε παμπάλαια ανάρτηση Linux WINE (Windows Emulator) and Greek Fonts in WINE Menus
image

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 2 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.