Ελεύθερο πρόγραμμα της ΑΑΔΕ που απαιτεί java fx

Απο την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), κατέβασα ενα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί (εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλοι κωδικοί πρόσβασης taxisnet) για την επαλήθευση συναλλαγών που υπάγονται σε ΦΠΑ, μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

Συγκεκριμένα απο την ενότητα “Πρόγραμμα / Όροι Χρήσης / Βοηθητικό Υλικό” της παραπάνω ιστοσελίδας, κατέβασα το “Πρόγραμμα (εκτελέσιμο) (έκδοση v1.0.4, 05/03/2020)”.

Σε αντίστοιχα προγράμματα της ΑΑΔΕ, αυτό που κάνω στο σύστημα μου (32bit, debian buster, xfce) για να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα, είναι μπαίνοντας στο φάκελο που έχω αποσυμπιέσει τα αρχεία, να δώσω την εντολή java -jar αρχειο.jar. Δυστυχώς με το παραπάνω πρόγραμμα αυτό δεν λειτουργεί και δεν μπορώ να ανοίξω το πρόγραμμα.

Error: Could not find or load main class aade.fpa.ui.main.Main
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: javafx/application/Application

Το αποτέλεσμα της εντολής java --version στο σύστημα μου είναι,

openjdk 11.0.6 2020-01-14
OpenJDK Runtime Environment (build 11.0.6+10-post-Debian-1deb10u1)
OpenJDK Server VM (build 11.0.6+10-post-Debian-1deb10u1, mixed mode, sharing)

Επίσης το openjfx και τα υπόλοιπα αρχεία που πρότειναν οι χρήστες @talos @getimiskon στην απάντηση τους, είναι ήδη εγκατεστημένα.

Listing… Ολοκληρώθηκε
openjfx/stable,now 11.0.2+1-1 i386 [installed]

Παρακαλώ αν θέλει κάποιος να επιβεβαιώσει αν,

  • έχω κατεβάσει το σωστό πρόγραμμα για το σύστημα μου,
  • αν το πρόγραμμα λειτουργεί σε άλλο σύστημα,
  • τι μπορώ να κάνω για να λειτουργήσει στο δικό μου σύστημα.

καλως ηρθες.
το αρχειο αυτο που λες ειναι για windows αν κρινω απο το ονομα του.
Ομως παρακατω υπαρχει ο πηγαιος κωδικας. Το πως θα το κανεις compile εγω δεν το ξερω, ή αν γινεται, γιατι στο αρχειο docx που συνοδευει τον κωδικα λεει κατι περιεργα (που εγω δεν καταλαβαινω) αλλά πιστευω ξερουν αρκετοι εδω μεσα, οποτε περιμενε για απαντηση.
Εντωμεταξυ τι φαση ειναι αυτη; μπορουμε να αγορασουμε αυτα που λεει χωρις να πληρωσουμε φπα; :face_with_monocle:

Απ’ ό,τι έχω ψάξει, ίσως θα χρειαστεί να κατεβάσεις το OpenJFX, το οποίο έρχεται ξεχωριστά με το OpenJDK.

Σε δοκιμές που έκανα στο μηχάνημά μου (Arch Linux, OpenJDK 13.0.2) δεν είχα τύχη. Προσπάθησα να δω αν μπορώ να κάνω compile και μου έδωσε έναν παραπάνω λόγο να μισώ τη Java.

Σε debian based θέλεις τα πακέτα

openjfx libopenjfx-javα libopenjfx-jni 

ίσως όχι όλλα :stuck_out_tongue:

[ Πιθανά να υπάρχει ένα πρόβλημα και να θέλει παλιότερα πακέτα. Δες εδώ. Επίσης δοκίμασε να κατεβάσεις την “επίσημη” Java απο την Oracle. Προσοχή ποτέ δεν δίνουμε εταιρικό email στην Oracle! ]

Απο ότι καταλαβαίνω απο τις απαντήσεις των υπολοίπων χρηστών, μια λύση που ίσως λειτουργήσει είναι να εγκαταστήσω τη java (jre) της oracle.

Έχω εντοπίσει το αρχείο που πρέπει να κατεβάσω για το 32bit σύστημα μου εδώ με το όνομα “Linux”.

Διαβάζοντας διάφορους οδηγούς για το πως πρέπει να εγκαταστήσω το πρόγραμμα java της oracle, καταλαβαίνω οτι πρέπει να κατεβάσω το .tar αρχείο και να το αποσυμπιέσω σε ένα φάκελο της επιλογής μου, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν και εδώ.

Ο λόγος που δεν προχωράω κατευθείαν στην εγκατάσταση της oracle java, είναι οτι δεν θέλω να υπάρξει πρόβλημα με το πρόγραμμα libreoffice-base που χρησιμοποιεί java και είναι ενα απο τα βασικά προγράμματα που χρησιμοποιώ.

Οποιαδήποτε συμβουλή για την ασφαλή εγκατάσταση του προγράμματος oracle java, είναι ευπρόσδεκτη.

Μερικές απο τις ερωτήσεις που έχω,

  • Επειδή έχω δικαίωμα υπερχρήστη στο σύστημα μου, είναι ασφαλές να κάνω τη διαδικασία εγκατάστασης/αποσυμπίεσης του αρχείου .tar στο φάκελο /usr/local;
  • Χρειάζεται να αλλάξω το προεπιλεγμένο πρόγραμμα java απο openjdk σε oracle java, με τη διαδικασία update-alternatives;
  • Χρειάζεται η διαδικασία “JAVA_HOME Environment Variable”;

Ευχαριστώ

Ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Για όποιον έχει επαγγελματικό ΑΦΜ και υπάγεται σε ΦΠΑ, μπορεί πλέον να αγοράζει ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστές, περιφερειακά, κινητά κλπ), χωρίς να χρεώνεται ΦΠΑ στο τιμολόγιο αγοράς. Για να έχει αυτή τη διευκόλυνση, θα πρέπει να γίνεται επαλήθευση των συναλλαγών, μέσω του παραπάνω προγράμματος της ΑΑΔΕ.

1 Like

οταν εχεις τετοιες αμφιβολιες, μπορεις να δοκιμαζεις οτι θες σε ενα live usb ή σε μια άλλη εγκατασταση πχ σε ενα usb stick ή σε live usb με persistence ή σε εικονικη μηχανη. Δε χρειαζεται να πειραζεις την κανονικη εγκατασταση που χρησιμοποιεις γενικοτερα.
Για τη java δεν ξερω πολλα, θα περιμενω και εγω να διαβασω απαντηση απο άλλον…

υγ
ευχαριστω για την απαντηση με το φπα