Είχα δηλώσει ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά με προγραμματισμό , αλλά....

Μεγάλη μπουκιά φάε - μεγάλη κουβέντα μην λες !! Στον εαυτό μου το λέω…επειδή είχα δηλώσει κάποια στιγμή εδώ πως θα εγκαταλείψω τον προγραμματισμό λόγω μιας πάθησης στα μάτια.
Τελικά τον ξανάπιασα όμως γιατί προέκυψαν και κάποια νεώτερα δεδομένα κι αναβάθμισα μια εφαρμογή βάσης δεδομένων που είχα φτιάξει προ διετίας. Όσοι ασχολούνται με “εξωσχολικές” εφαρμογές χωρίς φόβο και ανησυχίες , να η ευκαιρία να περάσουν την ώρα τους…
Η εφαρμογή είναι γραμμένη σε γλώσσα C . Η αλήθεια είναι ότι βελτιστοποίησα κατά πολύ τον αρχικό κώδικα ! (Μην ανησυχείς φίλε μου (ξέρει αυτός…) - ο κώδικας θα ανέβει σήμερα-αύριο στο github :grinning_face_with_smiling_eyes: )
Τι κάνει όμως αυτή η εφαρμογή ; Ο χρήστης δημιουργεί βάσεις δεδομένων όπου συνδυάζει κείμενα , εικόνες , αριθμούς , αριθμητικούς υπολογισμούς και ημερομηνίες σε ενιαίες “καρτέλες” οι οποίες μπορεί να είναι πολλών σελίδων , ΌΧΙ σε κάποια τυποποιημένη μορφή αλλά , κατά το προσωπικό του γούστο. Επί παραδείγματι κάθε “καρτέλα” μιας βάσης δεδομένων μπορεί να περιέχει τα στοιχεία των φίλων μας και μία φώτο προφίλ στην πρώτη σελίδα , ενώ σε άλλες σελίδες της ίδιας καρτέλας μπορεί να περιέχει περισσότερες φωτογραφίες από διάφορες δραστηριότητες μέχρι και links από μουσική που ακούνε στο youtube… Κάθε φώτο μπορεί να συνδυάζεται με κάποιο άλλο πεδίο κειμένου ώστε να διευκολύνεται η εύρεση. Το πρόγραμμα έχει επίσης τη δυνατότητα να συνδυάζει τα δεδομένα που καταχωρείτε (κατά περίπτωση) με γνωστές εφαρμογές Linux , διαδικτύου , επεξεργασίας κειμένου , επεξεργασίας εικόνων και multimedia. Σε ότι αφορά στις εικόνες , η προηγούμενη έκδοση δεχόταν μόνον “.bmp” εικόνες , τώρα όμως ξεπεράστηκε αυτό !
Ειδικά για Ubuntu 20 - Kubuntu 20 και Linux Mint 20 , παρέχω και ένα application image το οποίο τρέχει χωρίς πολλά-πολλά… Για άλλες διανομές δίνω συγκεκριμένες οδηγίες.
Οι απαιτήσεις μνήμης κυμαίνονται από 160 έως 400 ΜΒ περίπου.
Υποστηρίζει ιδιαιτέρως την Ελληνική αλλά και την Αγγλική γλώσσα.
Λέω ιδιαιτέρως την Ελληνική επειδή με παίδεψε αρκετά το θέμα του τονισμού στη διαδικασία ταξινόμησης και εύρεσης !! Εσάς πάντως δεν θα σας παιδέψει καθόλου…
Ελπίζω να το χαρείτε ! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

11 «Μου αρέσει»

Πια πάθηση έχουν τα μάτια σου ;

Έχω μια αποκόλληση που δεν θυμάμαι πως τη λένε, αποκόλληση ζελέ νομίζω, η οποία δημιουργεί ενοχλητικά μυγάκια μέσα στο μάτι , επί πλέον το ίδιο μάτι έχει ένα είδος πλέγματος μέσα του (κάπως το είπε ο γιατρός) , βάλε και ολίγο αυξημένη πίεση σε αμφότερα τα μάτια , πονάκια στα βλέφαρα , τσουξίματα πρωί-πρωί και δεν συμμαζεύεται… .

Σοβαρά προβλήματα, εύχομαι περαστικά.

1 «Μου αρέσει»

Απ το στομα μου το πηρες :slight_smile: Ο προγραμματισμος ειναι κολλημα. :slight_smile:

Εννοεις οτι δεν υπαρχει συγκεκριμενη μορφη και διαταξη; Σαν ενα κουτι που εχει (συγνωμη για την απλοποιηση) πχ χαρτια, φωτογραφιες, και ηχογραφησεις απο μια συνεντευξη τις πρωτες υλες δηλαδη ενος αρθρου;

Εννοεις οτι με το που βρησκεις το καταλληλο γκρουπ απο στοιχεια μπορει να τα ανοιξει ολα μαζι στα καταλληλα προγραμματα για τον τυπο των αρχειων;

1 «Μου αρέσει»

Συνήθως…έχουμε τα κείμενα , τους αριθμούς, τις φώτο , τις ημερομηνίες , τα web links ή, άλλα τοπικά links μέσα στο δίσκο μας και εννοώ τοπικά αρχεία μουσικής - εικόνων - κειμένων (π.χ. /home/UserName/Music/song1.mp3 ή /home/UserName/Pictures/maria1.jpg κλπ) και χρειάζεσαι κάτι να τα οργανώσεις , οπότε αυτό το κάτι μπορεί να είναι το pedaba. Η σχεδίαση της βάσης δεδομένων είναι θέμα του χρήστη. Για αυτό το λόγο χρειάζεται ηρεμία στη φάση της σχεδίασης και σχετική γνώση των χαρακτηριστικών της εφαρμογής. Το pedaba σηκώνει μέχρι και 100 πεδία ανά καρτέλα , διαχειρίζεται 10αδες χιλιάδες καρτέλες , ενώ κάθε καρτέλα μπορεί να έχει μέχρι και 100 σελίδες. Μπορείς επίσης να τοποθετείς εδώ κι εκεί στις σελίδες της βάσης διακοσμητικές εικόνες του γούστου σου (μέχρι και 150 συνολικά). Οι αναζητήσεις είναι πολύ δυναμικές για τα αριθμητικά , τα υπολογιστικά και για τα πεδία ημερομηνίας. Μπορεί ας πούμε να ζητάς να σου δείξει εκείνες τις καρτέλες όπου συνδυάζονται κάποια γεγονότα. π.χ. το αριθμητικό πεδίο θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 23 (βαθμούς) και η ημερομηνία να είναι από τάδε του μηνός τάδε έτους μέχρι την τάδε … Μπορείς να έχεις αρκετά πεδία ημερομηνίας στην ίδια καρτέλα εφόσον το κρίνεις σκόπιμο , οπότε το κάθε τι που ορίζει ο χρήστης παίζει έναν ειδικό ρόλο. Κάνει και πράξεις μέσα σε κάθε καρτέλα. Τα υπολογιστικά πεδία δίνουν το αποτέλεσμα απλών αριθμητικών πράξεων μεταξύ άλλων πεδίων. Είναι απλά διασκεδαστικό…

Και η προηγούμενη απάντηση πήγαινε σε σένα αλλά κάπου δεν πάτησα αυτό που έπρεπε…
“Εννοεις οτι με το που βρησκεις το καταλληλο γκρουπ απο στοιχεια μπορει να τα ανοιξει ολα μαζι στα καταλληλα προγραμματα για τον τυπο των αρχειων;”
Όχι όλα μαζί !!! Συνδέεις εσύ το κάθε τι (το κάθε link) με την ανάλογη εφαρμογή. (Για αυτό υπάρχουν και οι διακοσμητικές ετικέτες βέβαια - για να θυμίζουν και κάποια πράγματα στο χρήστη)

2 «Μου αρέσει»

Νέα έκδοση 2.8

2 «Μου αρέσει»

αποκολληση αμφιβληστροειδους μηπως σε ειπε? αυτο θελει ΠΟΛΥ προσοχη, μην σκυβεις, μην ζοριζεσαι (π.χ. να μην σηκωνεις βαρη). και εγω εχω θεμα αλλα οχι τοσο σοβαρο. εχω απλα φωτοευαισθησια. το πολυ φως με κανει να ζαλιζομαι, να πονανε τα ματια μου και με προκαλει πονοκεφαλο (γι’αυτο εχω σε ολα μου τα συστηματα themes που ειναι καταμαυρα, για να μην εχω εντονο φως στην οθονη)

αυτο να το ξερεις, αν αρχισεις με προγραμματισμο, δεν υπαρχει επιστροφη :stuck_out_tongue_closed_eyes:. ακομα και αν εσυ θελεις να τον ξεχασεις, αυτος ΔΕΝ θα σε ξεχασει… ΠΟΤΕ :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 «Μου αρέσει»

Όσο κι αν ακούγεται “μαγειρικό” είναι αποκόλληση ζελέ το δικό μου. Κι εδώ χρειάζεται προσοχή βέβαια σε ότι αφορά σκυψίματα και ζορίσματα. Πρόβλημα μεν αφού βλέπω κουνουπάκια και μυγάκια κι αραχνάκια που δεν υπάρχουν αλλά, σίγουρα πιο μικρό από την αποκόλληση αμφιβληστροειδούς !!! Θα έλεγα “περαστικά μας” αλλά…όπως γνωρίζεις δεν περνάνε αυτά έτσι εύκολα…!